hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
kultúra [előadás]  2010. április 23. péntek   13:43
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
KLASSZ Tehetségek Gála
2010. április 27. 19.00., Trafó - Budapest

  Hazánk tíz KLASSZ Tehetsége, a legnevesebb külföldi iskolákban, a leghíresebb mesterektől tanuló, tíz legígéretesebb, friss diplomás klasszikus zenésze mutatkozik be április 27-én, kedden 19 órakor a budapesti Trafóban. A Liszt Ferenc Kamarazenekar és Borbély László zongoraművész közreműködésével a fiatal muzsikusok többek között Csajkovszkij, Schumann és Mozart műveiből adnak majd elő.
  
  Április 27-én, kedden 19 órakor különleges klasszikus zenei programnak ad otthont a budapesti Trafó (1094 Budapest, Liliom u. 41.), hisz a Liszt Ferenc Kamarazenekar és Borbély László zongoraművész közreműködésével Magyarország tíz KLASSZ Tehetsége, a tíz legígéretesebb, friss diplomás komolyzenésze mutatkozik be a hazai közönség előtt. A szokatlan helyszínválasztást már megszokhattuk a Hungarofest Nonprofit Kft. KLASSZ Zenei Iroda által szervezett koncerteknél, hiszen céljuk, hogy koncertjeik minél szélesebb közönséghez juthassanak el.
  
  A koncertet Győri Noémi, a KLASSZ Tehetségek program egyik tavalyi díjazottja a nemzetközileg is elismert sikeres fuvolista vezeti fel. A gála fellépői, az idei KLASSZ Tehetségek Program támogatottjai: Fülei Balázs zongoraművész, aki 2008 novemberében New Yorkban, a Carnegie Hallban adott debütáló koncertet, s azóta számos nemzetközi versenynek volt győztese, jelenleg Emanuel Krasovsky tanítványa. A 2004 őszén alakult Nádor Vonósnégyes több hazai és nemzetközi fesztiválon is részt vett, míg Mali Emese 2004-ben szerezte meg zongoraművész-tanári diplomáját, majd pedig a salzburgi Mozarteumban vendéghallgatóként tanult. Állandó kamarapartnere Rohmann Ditta, aki tizenéves kora óta koncertezik Európa-szerte.
  
  A koncerten fellép majd a muzsikus családban született Seleljo Erzsébet szaxofonista, aki jelenleg a bécsi Konservatorium Wien-en Lars Mlekusch növendéke és Szabó Réka hegedűművész is, aki a Royal Scottish Academy of Music and Drama posztgraduális képzésének hallgatója, de fellép Somfai Gábor brácsás is, aki játszott már többek között Kocsis Zoltán és Fischer Ádám vezénylete alatt is, jelenleg pedig a Trinity College of Music FPS kurzusát végzi.
  
  Az április 27-i koncerten a Liszt Ferenc Kamarazenekar (művészeti vezető: Rolla János) és Borbély László zongoraművész közreműködésével felcsendül majd Fauré, Pártos Ödön, Csajkovszkij, Schumann, Glazunov és Mozart egy-egy műve. Jegyek 1.500 és 800 forintos áron kaphatók.
  
  A KLASSZ Tehetség Programot első alkalommal 2008-ban hirdette meg az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Hungarofest Nonprofit Kft. KLASSZ Zenei Iroda, és mára már az egyik legjelentősebb hazai klasszikus zenei támogatásként tarthatjuk számon. A benyújtott pályázatokból minden évben neves szakmai kuratórium választja ki azokat a kiemelkedő tehetségű friss diplomás zenészeket, akik a támogatás segítségével egy évet tölthetnek el egy nemzetközi intézményben, ahol kiváló művészektől tanulhatnak, és nívós nemzetközi versenyeken vehetnek részt. Az Iroda célja, hogy valóban azokat a fiatalokat támogassa, akik a nemzetközi élvonalban is megállják a helyüket, és tehetségükkel, szorgalmukkal és kitartásukkal hozzájárulnak a magyar klasszikus zenei élet hírnevének megőrzéséhez.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Játékszín Podcasting - Menopauza és ami mögötte van!
A Thália Színház a 2024/2025-ös évadban közönségkedvenc előadásokkal készül
Hiánypótló ritkaságok és műfajteremtő zenészek a negyedik Liszt Ünnep első programjai közt
Ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyt
Kuriózumok a Főapátsági orgonahangverseny-sorozaton Pannonhalmán a Bazilika800 emlékévben
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
Európa egyik legjobbja Pannonhalmán – Nagyböjti koncertsorozat a Capella Savariával
Elfajzott művészet II.
 kiemelt 
Palaye Royale a Barba Negrában!
  
2024

Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 heidrik    vader    darkrise    black procession    terhes társaság    a gyűrűk ura    rock története    pelican    chronosphere    budapest hardcore    diamondeyes    candlemass    hollow haze    basium    amd    simple plan    crown the lost    inevitable end    long distance calling    Ø    depp    primal fear    wormrot    blink-182    esti  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!