hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2010. április 6. kedd   17:22
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Roots Manuvától a Csíkig: négy nap Hegyalján
2010. július 14-18 - Tokaj-Rakamaz

  Mi vagyunk a Motörhead és rock n roll-t játszunk. a banda szerény koncertnyitó-mondata idén a Hegyalja Fesztiválon hangzik majd el. A visszatérő decibel-királyok mellé először hegyaljázók is érkeznek: a Roots Manuva a brit hip-hopban vált legalább annyira alappá, mint Lemmy Klimster csapata a metállá gyorsított rock n rollban. Budapest Bártól kezdve, a Csík Zenekaron át egészen a klasszikus Tankcsapdáig a hazaiak sem maradnak ki a július 14-től 18-ig tartó pörgésből. A jubileumi Hegyalja magasra tette a lécet és a tervek szerint idén még nagyszerűbb lesz a feszt, mint tavaly.
  
  Legenda-e vagy nem, nem tudjuk, de a madarak azt csicseregték, hogy Lemmy forszírozta a nyári fellépést a Hegy-en, azzal érvelve, hogy innia kell még abból a remek borból, ami Tokajban, a Hegyalja Fesztivál otthonában készül bízunk benne, hogy Magyarország-képük nem túl egyoldalú, hiszen a csapat itthon csak a Hegyalján szerepelt eddig is. A négy év után visszatérő banda várhatóan újabb tokaji sebességrekordot állít fel a rock n roll terén: friss Motörizer albumuk és a közel 35 éves szakmai tapasztalat jó alap a gyorsuláshoz.
  Roots Manuvát a londoni The Times a városi Anglia hangjának nevezte, olyan hangnak, ami a lepukkant utcák sarkaitól egészen a legnagyobb arénákig sodorja a hallgatót. Idény nyáron kiderül, hogy a Tisza-parton elég-e a tér a londoni hip-hop vezéregyéniségének, aki nem régen idézte fel, hogyan ragadta meg a soundsystemek világa: kisgyerek-korában lenyűgözték az egymásra pakolt, gyerekszemmel hatalmas hangfalakból áradó tiszta basszusok. A tíz éve alkotó Roots Manuva nevéhez olyan klasszikusok kötődnek, mint a Colossal Insight, vagy a Witness (1 Hope), de a Yellow Submarine-hez is jó érzékkel nyúlt.
  Jazzből nu-jazz lesz a Hegyalján: a Herbaliser fellépése igazi finomsággal kecsegtet. A gondosan összerakott alapokra Jake Wherry és Ollie Teeba londoni zenészek a klasszikus jazz legjobb pillanatait pakolják rá. Az eredmény igazi, új világokba ragadó zene, amihez nincs is jobb kiegészítő, mint egy tökéletes naplemente a Tisza felett. Az 1997-es Blow your headphones album a CD/MP3 gyűjtemények kötelező darabjává vált mára és a londoni duó 2008-as, Same as it never was albuma is hozza a szintet.
  De nem csak a londoniak jeleskednek majd a Hegyalján: a vidám és gyors zenék kedvelői igazi különlegességre bukkanhatnak Tokajban: a finn Disco Ensemble-t felületesen punk és indie rock között egyensúlyozó csapatnak könyvelhetnénk el, de inkább ne tegyük: a júliusi tokaji felhozatal egyik legvidámabb és legenergikusabb fellépőjéről beszélünk. Idei friss albumukat a Hegyaljára is hozzák, de a 2005-ös We might fall apart sláger a FIFA 08-ból is ismerős lehet.
  A német Blind Myself-ként emlegetett Illdisposed és a hazai, bár jelenleg Berlinben állomásozó Ektomorf is azt garantálják, hogy nem csupán a Motörhead teszi magasra a lécet a Hegy metál felhozatalában. A tapasztalatok szerint mindkét banda őrületes bulit csinál napszaktól függetlenül: mindegy nekik, hogy éjjel 1 vagy délután 4 a metálhívők Tokajra is követik őket. Ritkán látni olyan metálrajongó-közösséget, ami egy-egy Ektomorf koncertre gyűlik össze.
  
  Az itthoni muzsikusok számára már alap a Hegy júliusban: a Tokajban fesztiválozók közül Tankcsapda és a Quimby nem maradhatnak ki. Tankcsapda nélkül talán nem is lehet Hegyalja: Lukács Laci csapatának csoportképét a szervezőknek lassan be kéne szerkeszteniük a fesztivál logójába.
  Akik fülbemászó dallamokra vágynak, megkapják az adagjukat az idei tokaji nyárban: a Budapest Bár teljes létszámban vesz részt a Hegy-en, és Péterfy Bori is hozza szerelmes bandáját és új albumát. Ha a dallamok mellé talpalávaló is kell, akkor a nagyszerű Csík Zenekar koncertjét sem érdemes kihagyni hátha ismét Lovasi András is felbukkan a hegedűk között. Erre egyébként van esély, hiszen a Kiscsillag és a Kispál és a Borz is emeli a nyári zenei találka színvonalát.
  A Hegyaljások idén nyáron a blues rajongóknak készültek meglepetéssel: ha a Herbaliser a zene a Tisza feletti naplementéhez, akkor a Tátrai Band az, amitől tökéletes lesz a folyóparti nyári éjszaka, amihez a kitűnő tokaji bor dukál. A hazai zene legendás muzsikusai nem véletlenül választották egyetlen nyári fellépésük helyszínéül a Hegyalja Fesztivált.


Kulcsszavak:
  hegyalja      motörhead      disco ensemble      herbaliser      illdisposed 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Hegyalja fesztivál

 kapcsolódó cikkek: 

A Motörhead gitárosa is ott lesz az idei TÁBOR Fesztiválon

A Motörhead sztárja és a skót kalózmetálosok is Alsóörsre jönnek!

Itt egy kiadatlan dal a Motörhead-től: Bullet In Your Brain

Hallgasd meg a Motörhead egy eddig kiadatlan élő felvételét

A templomban is Motörhead szól
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Erdős Virág, Háy János, Krusovszky Dénes, Puzsér Róbert, Szentesi Éva és Vecsei H. Miklós májusban a Tavaszi Margón
7. DADABÁNYA Underground Művészeti Fesztivál
”Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében” - látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the arusha accord    nikson    devin townsend    kataklysm    ryan dunn    waszlavik    scott glenn    macabre    pantera    pszichoszingli    naturally 7    yellowcake    deep purple    de-phazz     daniel craig    black-out    artus társulat    babel sound    babel sound    michael douglas    nohanded painter    csak szexre kellesz    eagleheart    veréb    e-nora  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!