hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2003. február 21. péntek   13:17
nincsen hozzászólás

szerző: Bmc
Samael, Cathedral, Without Face
2003 február 10 E-klub, Budapest

  Without Face, Cathedral

  Már több okból is nagy izgalommal vártam ezt a koncertet. Az egyik hogy azon örömteli helyzet állt elő hogy egy magyar zenekar nem mint megtűrt játszhatott az E-klub kistermében, hanem már turnévendégként érkeztek. Ami egy hatalmas teljesítmény! Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy nem egy huszadrangú zenekarral nyomtak Európa turnét , hanem a Samael és a Cathedral társaságában. Nem másról van szó, mint a veszprémi (vagy már inkább londoni?) Without Face-ről, akiknek az utóbbi időben nagyon beindult a szekerük (gondolok itt a különböző koncertjeikre, olyan „kis underground” bandákkal mint az Opeth, Arch Enemy, Red harvest, Bal sagoth,Berzerker stb.és a kult Earache érdekeltségébe tartozó Elitist Recordsal való szerződésre.)
  
  A másik pedig az, hogy egy olyan monumentális, nem sokat koncertező bandát nézhetett meg a nem túl nagy számban megjelent nagyérdemű, mint a svájci Samael. Bár nem akarok igazságtalanul megfeledkezni a Cathedralról sem.
  
  Az estét az előbb említett Without Face nyitotta, közel 30 perces programmal. Zenéjüknek nem vagyok nagy rajongója, bár a saját műfajukban nem rosszak. Engem a műsorukban sokkal jobban lekötött a gyönyörű énekes lány Juliette szépsége, mint a muzikális élvezet, de nem akarok rosszmájú lenni. Produkciójuk kielégítő volt, s remélem pályájuk ilyen ívben fog tovább ívelni fölfelé.
  
  Őket követték az ős angol doomsterek, a Cathedral brigádja. Zenéjüket magyarázni nem nagyon hiszem hogy szükséges lenne. Feelinges, súlyos riffek, intenzív szinpadi munka, bár az énekes mozgása kicsit vicces volt. A végeredmény egy jó ötven perces műsor, mely a lelkes rajongók számára tutira 10 pontos koncert volt.

  Samael

  Egy rövid szünet után következett az est fénypontja, a Samael. A műsoruk egy intronak is beillő kb. 10 perces, kissé technos, elektros, zörejes hangegyveleggel kezdődött, ami kiegészült egy egészen hangulatos fényjátékkal és pszichedelikus projektorháttérrel. Ezután harsant fel a tényleges felvezető. A színpadképüknek az adott különös pikantériát, hogy Vorp gitáros/énekes két mankóval bicegett a színpadra, s egy bárszéken ülve nyomta végig az egész bulit, ami „unplugged „ feelinget adott a dolognak.
  
  Műsorukban egyaránt szerepeltek az újabb Eternal-os számok de azért a régebbi Passage-ról is elnyomták a legnagyobb slágereket, mint például a :Rain a Jupiterian Vibe, vagy a ráadásban elnyomott My Saviour. Hiányoltam viszont a régi számokat, olyan nagyszerű albumokról mint a Ceremony of ... .
  A színpadi látvány nagyszerűségéhez nagyban hozzájárult a fent említett fény és projektor show. A program felénél kb 3-4 szám erejéig egy gitárral szóltak a számok, Vorp csak énekelt s közben intenzív kézmozdulatokat tett, ami a hozzáértőknek szintén jelentett valamit ami számomra lehengerlően hatott. A koncert végeztével egy kis visszatapsolás után még három szám erejéig visszajöttek. Ezután nagy pozitívumként Vorp még egy kis ízelítőt is adott magyar nyelvtudásából, majd pacsizás a közönséggel, s a beszámoló elején már említett újabb kb. 10 perces outro, és már robogtak is a következő turnéállomás felé. Mindent összevetve egy jó bulit láthatott a nagyérdemű, személy szerint nekem is tetszett ez az este, bár én a Samaeltől többet vártam. Félreértés ne essék nem volt semmi gond a teljesítményükkel, csak hiányzott nekem az a bizonyos hangulat. Végszóként: a buliról rosszat mondani nem tudok egy hétfő esti „metal meetingnek” tökéletes volt!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 neurosis    libido wins    asphyx    nuclear assault    dreyelands    vl45    chopin    keleti nyugalom    more than a thousand    harm´s way    al di meola    real lies    boston manor    the order of chaos    stagediving    rock the boat    bloodbath    immortal    aurahodor    o´sullivan    sziget    bin-jip    sziget 2013    zenés-táncos     halle berry  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!