hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2010. március 26. péntek   14:23
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Első fecskék: aktuális sztárok, nagy visszatérők, nagy ígéretek
2010. augusztus 11-16. Hajógyári-Sziget - Budapest

  A tavasz első rügyfakadásával egy egész bokornyi zenekart jelentett be kedvenc fesztiválunk, a Sziget, mely augusztus második hetében lesz nagyon jó az óbudai Hajógyári-szigeten. Az idei Sziget egyrészt az elmúlt 18 év legjobb bulijait sorakoztatja fel, így itt lesz az Iron Maiden, az eddigi legnagyobb nagyszínpados tömeget összeverbuváló Faithless. Másrészt itt lesznek napjaink legfontosabb csapatai, így például a tavalyi Legjobb zenekar címet elnyert Muse, vagy a 2009-es Év albuma címmel büszkélkedő Kasabian. A Sziget továbbra is bemutat itthon kevésbé ismert, de a világ figyelmét méltán megmozgató produkciókat: jön a kritikusok által felmagasztalt The Cribs, vagy a fehérorosz ska-punk Lyapis Trubetskoy. És nagyobb fókuszt kap a metal az idei Szigeten: itt lesz a Children Of Bodom, a Monster Magnet, a 69 Eyes, a Paradise Lost és a többiek.
  
  Tizennyolcadik alkalommal indulunk tömött sorokban augusztus elején a Hajógyári-sziget felé, ahol kedvenc fesztiválunk megannyi izgalmas programot ígér, legyen az egy nagyszínpados világsztár vagy egy kisebb helyszínen bemutatott izgalmas produkció, válogathatunk a különböző zenei stílusokban, s kapunk ízelítőt a kulturális műfajok egyéb válfajaiból is. A műfaji sokszínűség az egyik Sziget-védjegy a nemzetközi porondon. A változatos kínálat mellett igyekszünk úgy alakítani a programot, hogy egyrészt megfeleljünk az aktuális elvárásoknak, tehát hozunk olyan csapatokat, melyek a nemzetközi fesztiválporondon most virágzanak és javarészt még nem is voltak nálunk. Másrészt a hazai közönség kedvenceit is felsorakoztatjuk: lesznek olyan csapatok, melyek már bizonyítottak a Szigeten. Mindezeken túl évek óta felvállalt célunk, hogy bemutassunk olyan produkciókat a közönségünknek, melyeket kevésbé ismerhetnek, viszont a nemzetközi színtéren már egyre nagyobb teret vívnak ki maguknak. nyilatkozta Gerendai Károly főszervező.
  
  Az első bejelentett nevek között is vannak aktuális sztárok, nagy visszatérők és nagy ígéretek. Az aktuális és visszatérő nevek közt itt a kritikusok szerint a világ legnagyobb rockzenekarai közé tartozó Muse: három teltházas Wembley stadion-show és egy hisztérikus sikerű világkörüli turné után ezen a nyáron a Sziget Nagyszínpadán! Nagyon kevés zenekarnak sikerült külsősként beépülnie a rendkívül zárkózott madchesteri rockközösségbe. Ilyen szuperprodukció a Gallagher testvérek kedvenc zenekaraként jegyzett Kasabian, amely 2009 egyik legsikeresebb brit lemezével, a Q magazin és az NME által is az év albumának választott West Ryder Pauper Lunatic Asylummal érkezik az idei Szigetre. Az állandó edzésben lévő, ezért mindig nagy ugrásokra képes Papa Roach most nyáron a Sziget Nagyszínpadán mutatja be látványos rock-formagyakorlatait, melyek 2009-ben az ötödik nagylemez, a Metamorphosis mutatványaival bővültek. Igazi csemegével kedveskedik a ska rajongóinak az idei Sziget: a tavaly megalakulásának harmincadik évfordulóját néhány exkluzív koncerttel ünneplő The Specials teszi tiszteletét. És itt lesz a Szigeten a Juno-díjas kanadai rockbanda, a Billy Talent. A poszt-hardcore-ban, alternatív rockban és punkban egyaránt otthonos és elismert együttes monstre európai turnéján jön el hozzánk. Damon Albarn álomgyárának legsikeresebb produkciója a Gorillaz, mely ezúttal a Gorillaz Sound System dj-szettel képviselteti magát a Szigeten. Jelen lesz a 2000-es évek poszt-hardcore hullámán szörfölő Enter Shikari zenekar. Végül, de nem utolsó sorban hihetetlenül látványos és minden érzékszervre elemi csapást mérő show-val készül a Szigetre az Infected Mushroom, melyet nemrégiben a világ első számú dj-inforportálja, a DJ Mag minden idők legmagasabban jegyzett psytrance-produkciójának minősített.
  
  A most megismert fellépők között majd egy tucatnyi zenekar szerepel, melyek a Sziget-történelem legnagyobb bulijait idézik - a hazai közönség kívánságára és legnagyobb örömére. A népes hazai rajongótáborral rendelkező house-legenda, a Faithless eddigi jelenésein rendre teltházat vonzott a Szigeten, most ismét bizonyíthatnak. Tavalyi nagysikerű koncertje után újra itt a kanadai Danko Jones. Visszatérő vendég Svédország egyik legnépszerűbb rockbandája, a The Hives. Korábban szintén megörvendeztette a Sziget-lakókat az Olga művésznéven praktizáló Michael Algar énekes-gitáros vezette punkcsapat, a The Toy Dolls. Tavalyi nagyszínpados sikerkoncertje után ismételten a Szigeten szervez nemzetközi skatalálkozót a baszk Ska-P. Németország legnevesebb reggae-művésze, a Gentlemanként közismert, kölni Otto Tilmann legújabb, Diversity névre keresztelt stúdióalbumával érkezik hozzánk, és itt lesz a kaliforniai punklegenda Bad Religion civilben Darwin-szakértő doktorral-énekessel az élen.
  
  Olyan, a Szigetre az itthoni fülnek kevésbé ismerős csapatok is
  érkeznek, melyek Magyarországon is a közeljövő nagy kedvenceivé válhatnak. A The Cribs a tavaly megjelent Ignore The Ignorant album hatalmas kritikai és közönség sikerén lovagolva bombaformában készül az idei Sziget közönségének meghódítására. A Gwar semmihez sem hasonlítható, heavy metallal kísért szigetes vizuálorgiáján a fesztiválozók akár George W. Bush-sal vagy Michael Jacksonnal is összefuthatnak, vagy végigizgulhatják a Phallus in Wonderland varázslatos történetét a világ legőrültebb metalzenekarának előadásában. Az Appenini-félsziget után a Sziget közönségét készül meghódítani a torinói Subsonica. A fehérorosz és ska-punkban utazó Lyapis Trubetskoy munkái Oroszországtól Portugáliáig rendre nagy elismerést váltanak ki a kritikusokból, nem mellesleg rangos díjakat is begyűjtöttek, most a Sziget közönsége is díjazhatja őket. A legutóbb 2009-ben Sexismus gegen Rechts címmel battle-rap lemezt megjelentető, K.I.Z. nevű csapattal szintén találkozhatnak a Sziget-lakók, mint ahogy a nu-reggae jelenkori szinonimájával, a Skindreddel, amely tavaly jelentette meg harmadik stúdióalbumát Shark Bites And Dog Fights címmel idén már nemcsak lemezről, hanem élőben a Szigeten.
  
  Az idei Szigeten a metalrajongók ismét megkapják a magukét, tehát készüljenek fel testben és lélekben, ha elég erősnek érzik magukat ahhoz, hogy részt vegyenek az Ill Nińo szigetes koncertjén. A The 69 Eyes azért jön a Hajógyári-szigetre, hogy egy nagyszabású és még az eddigieknél is merészebb goth´n´rock show-val nyűgözze le a rajongókat. A Paradise Lost tavaly megjelent albuma (Faith Divides Us/Death Unites Us) a kritikusok szerint csak a One Second klasszisához mérhető, így nem csoda, hogy ők az idei Sziget egyik favoritjai, nemcsak a fémzene-fanatikusok számára. Fellép minden idők egyik legenergikusabb metalegyüttese, a Children Of Bodom is. A legfrissebb hírek szerint a Monster Magnet az utolsó simításokat végzi 2010-es albumán, majd turnéra indul, melynek egyik fontos állomásán, a Szigeten láthatjuk őket.


Kulcsszavak:
  sziget 2009      sziget      children of bodom      monster magnet      69 eyes      paradise lost      gorillaz sound system      billy talent      enter shikari      infected mushroom      danko jones      bad religion      gentleman      subsonica      k.i.z.     skindred      ill niño      iron maiden      faithless      muse      kasabian      the cribs      lyapis trubetskoy      the toy dolls      ska-p 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Sziget

 kapcsolódó cikkek: 

A Portland-i Tigers On Opium bemutatta Paradise Lost című videóját

Szólókoncerttel jön Budapestre 2024-ben Bruce Dickinson, az Iron Maiden frontembere

Budapesten az Enter Shikari: A Kiss for the Whole World Tour

A Superlove feldolgozta az Enter Shikari „Arguing With Thermometers” című számát

A Szigeten is fellép a Destroy Boys, új kislemezük a Shadow (I’m Breaking Down)
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
Kétszázadik mesterkurzusát tartja meg szombaton a Fesztivál Akadémia Budapest
Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben
Felolvasás és kiállításmegnyitó a Cervantes Intézetben - A nők és a diplomácia
XXIV. Nemzetközi Tervezőgrafikai Biennálé A Képzőn
Legendás fellépők és izgalmas zenei felfedezések – idén is vár a Budapest Ritmo
Sci-fi világot teremtenek fényszobrász alkotások Budapesten
A korlátlan e-könyv olvasást hozza el kedvezményesen a Bookmate és a Yettel új együttműködése
Lépj be a Biodómba, a fények varázslatos világába!
Nemzetközi hírű kórussal indul a Pannonhalmi Főapátság Nagyböjti koncertsorozata a 800 éves bazilikában
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 unearth    thekillingscreens    dance or die!    swashbuckle    karácsony    metal blade    diabolus in musica    holy moses    nibutra    kaltenbach    waking the cadaver    callisto    lorax    lies            sabaton    charlie st. cloud    daniel craig    james l. brooks    a sötét lovag    filmbox    falco    adrian brody    the last airbender    dlrm  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!