hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2003. február 17. hétfő   13:43
nincsen hozzászólás

szerző: Podravka
Macskanadrág, Nem Mind1, Smafu, Honney Ball, Sovány Vigasz
2003 január 10, Vörös Yuk

  Honney Ball, Smafu, Nem Mind1

  Talán meglepő, hogy oldalunkon ilyen zenekarokkal foglalkozunk, hiszen a különféle zenetévéknek köszönhetően a kaliforniai punk stílus eléggé negatívan cseng underground körökben. Pedig szerencsére kis hazánkban is vannak olyan csapatok, akik nem a TV-ből ismert business groupoktól merítettek, hanem a színvonalasabb amerikai bandák követői, mint például a Mad Caddies, No Use For a Name, Lagwagon stb.
  
  Hozzá kell tennem, hogy én meg nem vagyok a műfaj kedvelője, de ellensége sem, és mivel a Vörös Yukban volt a rendezvény feltétlenül megért egy estét a dolog. Kezdjük a BKV-val. Oké, megint másfél órát utaztam a város másik végéből, így lecsúsztam a Honney Ball-t, de hogy Kőbánya-Kispest és Határ út között a metrókocsiban esett a hó, azért nem mindennapi.
  
  Tehát első zenekarról nincsenek információ, így beszéljünk a Smafuról. Személy szerint a zenéjüket nem kedvelem, mert a szövegeik nekem nem jelentenek semmit. De ami meglepő, hogy nagy népszerűségnek örvendenek a nagyon kritikus punk koncertet látogató közönség körében a szegedi srácok. Így biztos van bennük valami. Ami azt illet, tudnak bulit csinálni, mert nagy pörgés volt elől, és hát a fiúk is jó arcok, ha elbeszélget velük az ember.
  
  Nem Mind1-éket már vagy kettő éve ismerem, és már akkor volt szerencsém látni őket. Azóta, leginkább csak a katonasággal foglalkoznak, mert mindig elvisz egy-egy embert a háromtagú zenekarból. Kifogásolni valóm ugyanaz, mint a Smafunál, a szövegek. A zene pedig változatlan. Mindenesetre a Vörös Yukban megjelent 300-400 emberből akadt jó néhány tucat, aki nagyon beindult ezen a koncerten is. Közönség: mondanom sem kell, hogy a 60%-a 16-18 év körüli fiatal volt, akik közül talán sokaknak a punk csak ezt a zenét jelenti, de remélhetőleg néhányuk, majd azért mélyebben beleássa magát a dolgokba, és sikeresen találkozik klasszikusokkal is, és nem növi ki jövő hétre a dolgot, amikor a jungle-metál lesz a trendi. Visszatérve a Nem Mind1-re. 2003 elején stúdióznak, aztán megpróbálják kiadatni valakivel az albumot. Utána majd meglátjuk, meglátják merre tovább?

  Macskanadrág, Sovány Vigasz

  Szépen folydogált az élet a Véres Likban. Beszélgetések, sörözgetés, a mellékhelyiség látogatása, „Bocs, van egy kis apród?”, meg „Van egy száll cigid?”, tehát a szokásos dolgok. Aztán következett a Macskanadrág. Szépen felkúsztam a színpadra, így onnét néztem végig a koncertet. Lent a tánctéren iszonyú tülekedés volt, állítólag crowdsurf alatt, esélye nem volt senkinek, hogy leessen, mert a fejek megtartották.Állítólag megint voltak nagyon kemény gyerekek, meg ilyen odamondogatósak, de hát ez mostanság szokássá válik, sajnos.
  
  Na, szóval ment a koncert, voltak fúvós betétek, régi és új számok, (ez a rendezvény elvileg lemezbemutatónak volt meghirdetve, de nem az volt) önjelölt énekesek, és táncosok. Volt egy srác, aki a koncert jelentős részét a színpad közepén töltötte énekelve, léggitározva, luftdobolva. A Macskanacit nem zavarta, így maradhatott, engem igen, mert mindig belelógott a képbe. Hogy a zenéről is beszéljünk - ami nem a szívem csücske - a Mad Caddis vonal salgótarjáni módra. Kivetni való nincs benn, aki szereti ezt a stílust, az kedveli a Macskanadrágot is (vagy nem). Mindenesetre egy rendes, vicces srácokból álló csapat, akik emberileg is rendben vannak, csak nem az én zenémet játsszák. Kivéve egy-két ska betétet, amikor megengedhettünk magunknak egy kis skankingolást a színpadon, de ebből sajnos kevés volt.
  
  A végére maradt a Sovány Vigasz nevű formáció, akik hallhatóan nem régóta vannak együtt, mert rendesen szétcsúsztak, főleg a fúvós részek sandítottak. De nem, baj, mert fiatalok, és ha lelkesek, akkor 1-2 éven belül egész élvezhető produkciót nyújthatnak.
  Mivel baromi meleg volt a koncertterembe, jólesett a sör, meg egy kis ülés, hogy aztán fél négykor elhagyjuk a földalatti objektumot. Még volt egy kis fürdetés a hóban, „kicsiarakással” egybekötve, meg hórögök dobálása a buszmegállóban. Aztán jött a busz, az első metró, az első fűtetlen busz (szemét sofőr, szétfagytam), aztán reggel hatkor a megdermedt lábfejek felmelegítése.
  Még a végére annyi, hogy bátran látogassa mindenki az említett zenekarok bulijait, de addig is letölthet néhány számot (demo minőségben) a punk.supergamez.hu oldalról.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Vörös Yuk

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 propeller band    halestorm    tolcsvay lászló    vildhjarta    az élet fája    blu-ray    reason    enforcer    vanessa hudgens    kerekes anna    the dillinger escape plan    systemhouse33    queensryche    our youth     rém hangosan és irtó közel    jazzanova    wave goodbye    cowboys & aliens    newsted    killswitch engane    deák bill    kristen stewart    Ü    irepress    gro fraas  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!