hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előadók   2005. február 11. péntek   17:34
1 hozzászólás

szerző: Pjotr
Watch My Dying


  A zenekar mely, behozta a súlyosságot a progresszív zenébe és a haladást a modern metalba -
  
  A Watch My Dying 1999 májusában alakult a következő felállásban: Veres Gábor (ének), Maros László és Diószegi Dominik (gitár), Eszenyi Imre (basszusgitár) és Bíber Gergő (dob). A srácok olyan zenét akartok összehozni, amely vegyíti a modern metalt a technikásabb, progresszívebb elemekkel és látványos színpadi megjelenéssel párosul.
  
  Ősszel bekövetkezett az első tagcsere: Bótyik Árpád került Bíber Gergő helyére. Majd a zenekar elkezdett koncertezni és 2000 márciusában felvette első demóját a székesfehérvári Pont-Mi Stúdióban. Az anyag a Rendszerhiba címet kapta és három dalt (Képfakasztó, Digitális Antikrisztus és Túl jón, és rosszon) tartalmazott. Az anyagra nagyon jó visszajelzések érkeztek a metal újságoktól (Metal Hammer, Rockinform, Shock!, fanzinek). A Watch My Dying ezen felbuzdulva egy kisebb koncertkörúton próbálta ki erejét a Dark Clouds és a Born 33 társaságában. Nem volt egy kéjutazás, de tapasztalatot sokat szerzett a csapat.
  
  Májusban a banda poénból benevezett a Pepsi Generation Nexxt tehetségkutatóra, amelyen a több mint 600 nevező közül kategóriájában, a negyedik helyezést érte el. A műsor az RTL Klubon ment, így elég komoly ismertségre tett szert a Watch My Dying. A zenekar a verseny kapcsán többször szerepelt az Est FM Rádióban, aminek a különdíját is megnyerte. Emellett meghívást kapott a Music Box, illetve különböző regionális tévék és rádiók műsoraiba. 2000 nyarán föllépett az ötös a Wanted Fesztivál tehetségkutató versenyén, Mezőtúron, illetve több közös koncertet adott más zenekarokkal, pl.: Cadaveres De Tortugas, Strong Deformity és Christian Epidemic.
  
  A csapat jazz/fúziós törekvései miatt újabb tagcserékre volt szükség. Ősszel Diószegi Dominik helyére Bótyik Attila érkezett, majd a következő év tavaszán kialakult a Watch My Dying mai felállása, amikor Bótyik Árpád helyét Bordás Zoltán vette át.
  
  Közben beindult az új dalok írása, amelyek bemutatásra kerültek a 2001 nyarán a Fesztergomon, a Gaja Fesziválon, a Hegyalja Fesztiválon és a szlovákiai Klikken. Az évszak záróaktusa egy speciális, különleges díszletekkel, távol keleti harcművészeti bemutatóval megspékelt koncert volt a Szigeten utolsó fellépőjeként. 2001 őszén lezavart a brigád egy underground metal turnét a Born 33-el és a Wackorral. Ekkor már érezhető volt a fesztiválok eredménye, elég jól sikerült a körút. Közben szerepelt a Watch My Dying a Taz válogatáson a Túl jón, és rosszon című tétellel, a Pepsi Generation Nexxt CD-n és a Cadaveres De Tortugas Only The Strong válogatásán a Képfakasztó nótával.
  
  A 2002-es év elejétől a fiúk tovább csiszolgatják, és írják gőzerővel az új dalokat, (immár 19 húron) melyek felvétele májusban lesz, megjelenése pedig nyáron. A tervek szerint öt magyar nyelvű szám kerül majd rögzítésre, melyek közül kettő angol szöveggel is elkészül külföldi promóciós célokra.
  
  A Watch My Dying mai felállása: Veres Gábor ének, Eszenyi Imre basszusgitár, Bordás Zoltán dob, Maros László gitár, effektek Bótyik Attila gitár, effektek, konga.


Kulcsszavak:
  Watch My Dying 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 maeon 2006. október 25. 19:18  #1
mert nem találtam wmd bejegyzést, gondoltam, miért is ne?

 kapcsolódó linkek: 

Watch My Dying

 kapcsolódó cikkek: 

Metal.hu évzáró turné: Watch My Dying, Beneath The Void, Heedless Elegance, Nest of Plagues

OM: itt egy újabb dal a Replika és a Watch My Dying énekesével - rengeteg vendéggel készült el a második album

Omega Diatribe és Watch My Dying közös koncert az Akváriumban

Rockmaraton 2019 - 2. rész

Dark Tranquillity, Nailed To Obscurity, Watch My Dying
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
Art of Haven
Piglet´s Suicide
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 decaying incest    good charlotte    redrum inc.    mission: impossible ghost protocol    dav    expired passport     hrutka róbert    spacesh!t    omnium gatherum    charlize theron    the lightning thief    bréma    bárka színház    x-men    poison of marvel    fővárosi nagycirkusz    astronautalis    armored dawn    garagedays    biffy clyro    cadaveres     2021. november 26.    flamedrop    kill with hate    exférj újratölve  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!