hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előadók   2005. február 11. péntek   17:15
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Apokrif


  Az Apokrif szó eredeti jelentése: törvényen kívüli, hamis, el nem fogadott, tiltott könyvek vagy iratok. Mi az elnevezést a szó egy másodlagos jelentése miatt választottuk, amely a rejtett, titkos undefinedértelemben szerepel. Olyan belső gondolatokat, titkokat takar, amelyek véleményem szerint kimondva, vagy kimondatlanul mindenkiben jelen vannak.
  
  A zenekar története: 1997. április 11-én szűnt meg a magyar gothikus rock egyik legjelentősebb zenekara, a Bocs, hogy élünk. A zenekar énekese, Solymosi Lászlóundefined már a búcsú koncert után elmondta az ott megjelent sajtó képviselői számára, hogy egy új zenekart kíván szervezni Apokrif néven, amelyben majd a zenei harmóniát kívánja ötvözni a kicsit archaikus, sámánisztikus gondolatvilággal. Több hónapi keresgélés után találta meg a számára legmegfelelőbb gitáros-zeneszerzőt, Puskás Istvánt ( Pusi ) akivel azonnal hozzáfogott a fentebb vázolt ötlet megvalósításához. Több formáció kipróbálása után, sikerült egy teljesen egyedi és modern felállást megteremteni. A modern szintetikus zenei hangzást ötvözik az élő zenével, azaz a számos effektet felsorakoztató ritmusalapot szekvenszer segítségével szólaltatják meg, amely kiegészül az élő billentyű, gitár szólamokkal, az énekkel és a vokálokkal.
  
  Ebben egy nagyszerű zenész segít, Szilágyi Attila, aki a zenekar harmadik tagja - az ő billentyűjátékával alakul ki a zenekar teljesen egyedi hangzása. Ez az előadásmód leginkább a Depeche Mode-hoz hasonlítható, de persze egészen más hangzással és gondolatvilággal.
  
  
  
  A zenekarnak már saját terjesztésben megjelent egy 12 számot tartalmazó CD-je, ÚJ KOR , erről a Révület előtt már látható volt a VIVA+-on, TV2-n MTV-ben és az RTL Klub műsorán.
  
  
  
  ”MOSTANSÁG”
  
  Az Apokrif sorozatosan koncertezik az ország különböző területén . A közönség visszajelzése alapján a köztudatban ma már úgy könyvelik el a zenakart mint a szinti pop és a rock sajátos és egyedi ötvözetét kialakító együttest, a New Grade megalkotóját. A 99-es év végére már eljutottunk odáig, hogy Depeche Mode klubokat rendeznek az ország sok városában a zenekar közreműködésével, sok helyre már meghívás alapján jut el a csapat. 2004-re a zenekar keményebb angol nyelvű dalokkal újította meg a hangzásvilágát, ebből kiemelkedik az oldalon is letőlthető Doors feldolgázás, és a Pale Shadows című dal.
  
  A repertoárunk közel 25 saját szerzeményből, és a Mode-okat is beleszámolva, közel 30 feldolgozásból áll jelen pillanatban.


Kulcsszavak:
  Apokrif 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Apokrif honlap

 kapcsolódó cikkek: 

Apokrif-estek a MU Színházban

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bemutatkozik a HCKRY (Hickory) zenekar
Animációs klipet készített a Red One House
Mínuszegy
CORVILLE
Skulld
Dawnstar
Vogon Ultramarines
Gutting Revue
The Immigrants
Art of Haven
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 andrew garfield    i divine    marko hietala    pribojszky mátyás    winona ryder    r.e.m.    soundgarden    skyclad    nirvana    a kandúr    badacsony    shrek 4    curse this ocean    kanalas éva    deák bárdos    good charlotte    a-team    napokon    johnny english reborn    the devin townsend project    apocalyptischen reiter    john mayall    subliminal merger    flowers of whores    bleeding through  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!