hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2003. január 31. péntek   17:48
nincsen hozzászólás

szerző: Tobias
Lunapark-HS7-Bëlga szösszenet
avagy a múlt heti VilágGödrözésem lényegretörően tömör története 2003 január 24, Erzsébet téri Gödör Klub

  Lassan rutinból indulok péntek esténként fővárosunk szíve felé, hogy tiszteletemet tegyem ifjonc szórakozóhelyünkön. Bár még ott látszik a tojáshéj a hátsóján, máris több sikeres szárnypróbálgatáson van túl az Erzsébet téri Gödör Klub. Így volt ez például a december végi PreDubParty és a január közepi VilágVeleje Fesztivál esetében is. Az első benyomásra talán furának tűnő helység elrendezéséhez rövid idő alatt hozzá lehet szokni, így már nincs csodálkozás azon, hogy a bejutást követően rögtön a színpad előtt találja magát az ember. Persze attól függően, hogy jobbra-e vagy balra indulunk el a bejárattól, sorrend az előbbi esetben a színpad, wc, kiállítóterem, mozi, büfé, ruhatár és az ücsörgő székekkel és asztalokkal. Én az újonnan érkezőknek inkább a fordított sorrendet ajánlanám, márha nem vagyunk fázósak és nem szeretnénk nagykabátban nyomulni a zenére ott az első sorban. Viszont meg kell jegyeznem előfordult itt már olyan is, hogy rutintalanabb koncertlátogatóknak (azaz a későn jövőknek) már nem volt lehetőségük a kabát őrzött helyen való elhelyezésére az erre a célra létrehozott részen, így csak úgy tessék-lássék dobálták egy kupacba a meleg helyen funkcióját veszített védőöltözéküket. A sikeres vetkőzést muszály megünnepelni egy itallal, így hamar a sorban találja magát az, aki szikkadóban lévő torkát kívánja benedvesíteni. Az árak valahol félúton vannak egy olcsó klimó és egy közepes étterem díjai közt, így éppen elfogadható, bár a nagyrészt deákokból álló közönség tárcájának ez is hogyannemá megterhelő. Miután a kellő mennyiségű és százalékú nedűt magunkhoz vettük (a minőség kérdését most inkább nem ecsetelem), indulhatunk is a moziterembe, ahol is éppen Jancsó Miki apánkkal beszélgetnek barátaink új művéről. Éppen a legvégére odaérve nemsokmindent sikerült rögzítenem, éppencsak a bent lévő hangulat egy fuvallatát szívhattam magamba.
  
  Ekkor kint a nagyteremben már a Lunapark hangolta rá magát a közönségre és detto. Őz Zsolti a Vidámpark romjaira(?) vagy nevezzük inkább reinkarnációjának alkalmából alakította meg a formációt, de a hangulatot meghagyva olyannak, mint amilyen az előzőleg volt. Újdonság a dobos jelenléte (ez a Lunapark születésekor tudtommal nem volt) és az új gityós (most nem jut eszembe a neve). A felállás és a dalok egyébként nem nagy változást mutatnak az ős-zenekarhoz képest, így akinek az bejött az most sem csalatkozhatott, megvolt a kellő mennyiségű melankólia a pörgés mellett. Mindenesetre eltalált dolog volt az estet velük kezdeni.

  Másodikként a deszkákra lépő Heaven Street Seven-re javában gyülekező fiatal lánykák láthatóan alig bírtak magukkal, így mikor belekezdtek a zenészek addigra a „dühöngőben” már állt a bál rendesen. Az így feldomborodott légkört, csak fokozta a vendégzenészként beugró Quimby kommandó Szilárd, Líviusz és Publo részvételével. Még Őzike is besegédkezett egy pár pillanat erejéig a kollektív dalolásba. Amúgy feltünően sok zenész fordult meg aznap éjjel a Gödörben... de most hagy ne soroljam fel, ott volt majd´ mindenki, aki számít. Amúgy mostanság a HS7 igen kitesz magáért, olyan életrevalóan fergeteges bulikkal örvendezteti meg közönségét, hogy csak na. Legutóbb is így volt ősszel a Csili-s lemezbemutatójukon, amikor is felettébb emelkedett hangulatot sikerült csiholniuk abban az üveghegyen is túl lévő helyen.
  
  Kis bolyongás és beszélgetés után az est kakukktojása és (másik) fénypontja váltotta le a Krisztiánékat a színpadon. A Bëlga egyre figyelemreméltóbban halad a népszerűség felé, egyre többször találkozok nevükkel a médiákban és a különböző szórakozóhelyek programjaiban. Emlékszem legeslegelőször a Tilos Rádióban hallottam még valamikor tavaly egy borongós délután azt, hogy „gé-pé-gé-pé-gé-pé-gépkoccsi...” Élőben meg tavaly az Olof Palme házban találkozhattam velük elsőként, ahol is a Neo és az EmilRuleZ! társaságában zúzták az ipart. Mindenesetre a mostani bulin voltam először az első sorban egy rap koncerten. Érdekes megjegyezni, hogy az elől lévők valami furcsa táncfélét lejtettek, amolyan „teljes-testsúlyunkkal-döljünk-jobbra-azután-balra-majd-előre-végül-hátra-s-így-ha-ügyesek-vagyunk-akkor-sok-embert-ledönthetünk-a-lábáról” nevezetű lépéssorozattal voltam kénytelen megbírkózni. Végül valahogy csak sikerült pár pillanatképet megörökítenem az örökkévalóságnak, bár ugyancsak erősen kapaszkodnom kellett az állóképrögzítő berendezésembe, hogy ki ne essen a kezemből.
  
  Visszatérve a produkcióhoz, elhangzott mindaz a pár szám amit ismerek a Bëlgától (ez az őrületesen nagy lista mindösszesen három dalt foglal magában). Amúgy megjegyezném, hogy nem számítok túlságosan nagy rappernek, ennek ellenére tetszik a skaccok előadásmódja. Van benne valami extrém, valami egyedi, valami... pirosra festett arcok, fehér ing, nyakkendő, na meg a nagykalapos, szörmebundába burkolódzó medve. Ugrándoznak ide-oda, ezzel példát mutatva a közönségnek, kik nem haboznak követni őket eme tevékenységükben. Az élő zene végeztével a csinos Dj. Nadia vette át a cseppet sem lankadó handulatú buli irányítását. A színésznőből avanzsált lemezpörgető őrületes tempóban vezényelte bele a hajnalba a még táncolni képes embereket. Miután valamikor pirkadat előtt az utolsó előadó (azaz Nadia) is befejezte aznapi tevékenységét a lemezeivel, lassan mi is indultunk elfelé. Muszály is volt, mivel a biztonságiak finoman kitereltek mindenkit, mivel zárt a Gödör és az ő munkaidejük is végetért ezzel. Végezetül szeretném kívánni minden ott megjelentnek, hogy jövőbeli bulijaik legalább ilyen jól sikerüljenek, mert (legalábbis részemről) ez az est hibátlan volt.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Világveleje Produkció

Heaven Street Seven

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 gutted    sanctuary    insane    roger faxon    rém hangosan és irtó közel    agregator    the slot    vices & virtues    lock up    gm49    babymetal    cadaveres    heaven & hell    ghost of atlantis    vallenfyre    tarja turunen    calico island    sum 41    bakay marci    v.i.v fesztivál    alestrom    youth violence    noctiferia    tony allen    kyuss  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!