hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2010. február 5. péntek   12:32
nincsen hozzászólás

szerző: Sonny
Wrong Side Of The Wall


  Nem tejfelesszájú tizenévesekből áll a sokak számára talán ismeretlen Wrong Side Of The Wall, az énekes Knapp Oszi korábban az Insaneben ordított, a hangszeresek pedig a Bones nevű bandában zúztak együtt korábban. A rutinosnak mondható srácok nem aprózzák el: egy EP és egy debütalbum, turné a Subscribe és a Road társaságában, mindez másfél év leforgása alatt, és ez még csak a kezdet. A dallamközpontú, de fogós riffekkel operáló zenekarból Oszinak szegeztem kérdéseimet.
  
  Mondd el néhány mondatban kérlek, kikből áll a zenekar, és mikor/hogy jöttetek össze?
  
  A felállás: Knapp Oszkár (ének), Csobánczi Péter (basszusgitár), Kőműves Zsolt (gitár), Szabó László (gitár), Tóth Dugó László (dobok). Az eredeti felállás még Bones néven jött össze egy Akela koncert backstage-ében. Erről Csobi tudna részletesebben mesélni.
  
  Hogy írnád le a zenéteket röviden, velősen, de minden hülye által érthető módon?
  
  Hehe, mondjuk úgy, hogy húzós, súlyos nóták, többnyire dallamos énekkel, néha üvöltéssel, és akinek mindez uncsinak, vagy kommersznek hat, hallgatás utáni remélhetőleg pozitív csalódással.
  
  A jelenlegi stílusotok milyen hatásoknak köszönhetően alakult ki?
  
  Hatás az rengeteg van, lényegében minden, amit hallgatunk, szeretünk. Én metál és rock műfajában nagyon sokfélét szeretek, a legpopposabbtól a legelborultabb, gonosz sötét elvetemültségekig. Nehéz lenne ezt pontosan megfogalmazni, de nagy közös kedvencek például a Deftones, vagy az Alice in Chains.
  
  Rendkívüli jófejségre vall, hogy a honlapotokról minden ellenszolgáltatás nélkül, mindössze egy regisztráció után letölthető az első nagylemezetek. Tudjátok, hogy nagyjából hányan éltek a lehetőséggel?
  
  Nagyon köszi, hogy így gondolod. Jelen pillanatban több mint hatszáz ember töltötte le a nagylemezt, a kislemezt anno több mint ezren, úgyhogy érdeklődésnek nincs híja, de csak hajrá, töltögesse mindenki.
  
  Milyenek a visszajelzések a zeneipari megmondóemberektől?
  
  Meglepően pozitívak, még olyanoktól is, akik igazán vájt fülűnek számítanak. Sőt, többen szabályosan akár rajongónak is mondhatóak, ami végképp nagyon megtisztelő érzés.
  
  Ti mennyire vagytok elégedettek a végeredménytől, illetve van-e, amit másként oldanátok meg a stúdióban?
  
  Nyilván van mindig jobb, és precízebb, de úgy vélem, ez azért erősen közelít a jelenlegi maximumhoz. Csak annyit mondok erre, hogy én rémesen önkritikus ember vagyok, viszont a megjelenéshez képesti távlatból még mindig elégedett vagyok vele, ami eddig soha nem volt így egy lemeznél sem.
  
  Minden külföldiül éneklő zenekartól megkérdezem, hogy szándékoznak-e országhatárokon túl is befutni, vagy inkább a zenéhez passzolt csak jobban az angol nyelv?
  
  Igazából is-is, tehát idővel nyilván igyekszünk majd nyitni külföldre is, viszont az is igaz, hogy én alapvetően szövegírásnál inkább kultiválom az angolt, mint a magyart. Egész egyszerűen jobban megy. De ez persze nem zár ki semmit.
  
  Úgy tudom, több dalt is felvettetek, mint amennyi végül a debütalbumra került. Mi lesz a további szerzemények sorsa?
  
  Természetesen nem vesznek a feledés homályába, amint lesz lehetőség és idő, felvesszük az énekeket a maradék nótákra is, és amint készen vannak, meg is osztjuk majd őket a közönséggel. Remélhetőleg nem is sok idő múlva.
  
  Tavaly október és december között részt vettetek a Subscribe/Road/Plastic Bitch közös turnén, ami minden bizonnyal egy erősen agysejtpusztító körút lehetett. Van valami legendás történeted?
  
  No igen, az egy szép kis kirándulás volt. :) Most így igazából nem tudok kiemelni egyetr a sok közül, csekkoljátok a wsotw.blog.hu oldalt, és ott megtudtok mindent, mivel épp ennek a turnénak a sztorijait emlegetem fel kisebb irományok keretében.
  
  Hogy reagáltak rátok a bulikon azok az arcok, akik először hallottak a bandáról?
  
  Aki ott volt, hál istennek mindenki nagyon jól vette a lapot, úgyhogy ilyen szempontból kiválóan sikerült a turné, meg úgy általában, ha csak véletlen lekeveredik valaki a bulira, az is szinte mindig elismerően bólogat. És ez bizony tökjó.
  
  A honlapotokon még nem láttam 2010-es dátumokat. Turnéfronton mire számítotok?
  
  Egyelőre alakulófélben vannak a dolgok, jelen pillanatban épp kontaktgyűjtésben vagyok, próbálkozunk mindenhol, kluboknál, fesztiváloknál, valamint alakul egy kis titkos gonoszság Middle Finger Club néven, amiről remélhetőleg fogtok még hallani bőven.
  
  Szerintetek hol érvényesül jobban a zenétek, egy kis klubban, vagy egy fesztiválon?
  
  Szerintem van helye itt is, ott is, persze nem árt egy viszonylag jobb hangcucc, hogy élvezhetőbb legyen, de még próbán is van, hogy alig férek a bőrömbe. Én alapvetően a hangulat miatt fesztiválpárti vagyok, de a klub buliknak meg megvan az a varázsa, hogy kisebb a távolság a banda és a közönség közt, családiasabb, közelibb az egész.
  
  Hol látjátok a zenekart öt év múlva? Mi az a szint, amit szeretnétek becélozni?
  
  Hehe, nagyszínpadon, főidőben! :) Hogy is mondjam, rohadt nehéz az underground helyzet itthon, külföldön meg nagy a telítettség, de igyekszünk mindent kihozni, amit csak lehet. Nagyrészt rajtunk múlik persze, de közönség nélkül senki sem megy semmire, ezért is igyekszünk minél könnyebben elérhetőek lenni.
  
  Köszönöm a válaszokat, és ha kihagytam valamit, amit mindenképpen érdemes megkérdezni, akkor rajta, ne fogd vissza magad :)
  
  Mi is köszönjük az interjút. Ne feledjétek, töltsétek le a lemezt, kommunikáljatok velünk, nem harapunk, és gyertek minél többen koncertre!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Myspace

Wrong Side Of The Wall

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
Drawing interjú: „Egy hardcore koncert maga egy sport, egy kemény meccs, ha azt akarod, hogy igazán üssön a dolog!”
”Egy sokkal érettebb, úgymond felnőttebb Punnany vagyunk” – interjú Meszes Balázzsal a PunnanyMassif énekesével
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 peter watkins    charlie benante    sigma    grieved    motörhand    fuwdo    gesztivál    tranker kata    rock beach    kataklysm    smash mouth    vam design center    kiske    bedlam    airbourne    keep north    the subways    hemlock    clutch    men in black    pure love    devin townsend    secrets of the moon    sebastian bach    we came as romans  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!