hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
magazin [program]  2010. január 29. péntek   14:29
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Dobosok Farsangja 15. - Nagyon „ütős”jubileumi fesztivál!
2009. február 27-én, szombaton 14:.00-23:00 Vigyázó Sándor Művelődési Ház Budapest (XVII. Pesti út 113.)

  Kiállítások, bemutatók, koncertek, dobkurzus
  
  Nyitás 14.00 órakor
  16.00-18.00 Berdisz Tamás dobkurzusa (Művészterem)
  16.00 Órától: Roland V-Drum Terem óránként TD-20KX bemutatók
  Bensó Pállal (Balett-Terem)
  
  Koncert A Színházteremben:
  18.30 Nyitány
  18.40 Triginta Percussion
  19.15 Tisztelgés Jojónak - Révész Csanád&Friends
  Szünet
  20.00 Fodo-Mogyoró Kornél-Show
  20.25 Talamba Bábel bemutató
  Szünet
  21.30 Birta Miklós együttese
  Benne Banai Szilárd-Szóló
  22.10 Meglepetés sztárvendég: Andrew Small
  
  A tizenötödik. Ennyi év után már összegzés következhet. Az első évek az újdonság erejével hatottak, ekkor még nagyon lelkes volt a dobos-társadalom, teli lendülettel, reménnyel. Az utóbbi években sok változás történt, nem mindegyik volt pozitív, de szerencsére így is életben maradt a Dobosok Farsangja sorozat. Továbbra is számíthatunk a hangszer-képviseletek, a fellépők és nem utolsósorban a kerületi önkormányzat segítségére, amely a nehéz idők ellenére is elismeri és támogatja munkánkat.
  Köszönet nektek is, kedves Közönségünk, sok olyan van köztetek, aki szinte mindegyik gálán jelen volt.
  Közel ötszáz fellépőnk volt az elmúlt tizenöt évben, a magyar és nemzetközi zenei élet kiemelkedő művészei adták oda szívüket és tudásuk legjavát. Köszönjük nekik is, hogy segítettek bennünket!
  Bízzunk benne, hogy elérkezik a fellendülés ideje, és nem szakad meg a tizenötös számmal ez az értékes sorozat!
  
  Berdisz Tamás
  
  Berdisz Tamás hosszú évek óta a magyar zenei elit tagja. Számtalan lemezen közreműködő, a legkeresettebb dobosok közé tartozik. Big band-specialista, ami magas képzettségét is fémjelzi. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakának tanára.
  
  Amiről a kurzuson szó lesz:
  1. Dobosok vagy zenészek?
  2. Technika kontra zene...
  3. A gyakorlás tematikája (szisztémák, gondolkodásmód)
  4. Amiről nincs szó a videókon
  5. A sound a kézben van
  6. Hangszerünk - személyes kötődés, inspiráció
  
  Triginta Percussion
  
  A Triginta Percussion egyedi stílusa a közel- és távol-keleti ütőhangszeres régiókban szerzett zenei élményekből táplálkozik, mégis megszólalásában jellegzetesen kortárs és európai. Az ütőegyüttes repertoárján éppúgy szerepelnek hagyományos dél-indiai klasszikus kompozíciók, mint Jáva és Bali varázslatos gamelánzenéi vagy az ezek alapján született saját szerzemények. Az olykor elmélyült, máskor összetett témák közül természetesen nem maradhatnak ki a virtuóz szólóbetétek sem.
  Tagok: H. Magyar Kornél, Nyusztai Iván, Szabó Mátyás
  
  
  Fodo&Mogyoró Show
  
  Fodo
  A Bíró Eszter Quintet, az Ezter Projekt és az Azuma Clan zenekar hangszerelője, zeneszerzője és zenei producere. Fiatal kora ellenére (mindössze 28 éves) kétszeres platinalemezes, kétszeres aranylemezes és Artisjus-díjas zeneszerző. 2008-ban debütált mint
  filmzeneszerző, Pápai Pici Kínai hó és Coming out című kisfilmjeinek zenéjét szerezte. Dobos, ütőhangszeres, zongorista, zeneszerző, hangszerelő és producer. Különleges játékát
  például Charlie sportarénabeli koncertjén és a 2007-es LGT-koncerteken csodálhatta meg a több tízezres közönség. Játszott többek között a Jazzpression, a Freeport, az Ágens, Presser Gábor és Gerendás Péter zenekaraiban, jelenleg Bródy János, Nikola Parov, Marozsán Erika, Juhász Gábor, Oláh Czumo Árpád, Halász Judit, valamint Fábián Juli koncertjeinek állandó közreműködője. Szerzeményei és feldolgozásai, a Bíró Eszter Quintet mellett, hallhatók több Halász Judit-, Martonosi György-, Azuma Clan- és Ezter-lemezen.
  
  Mogyoró Kornél
  
  Bevallása szerint ő világ egyik perkása - és igaza van. Hosszú évek óta a világzenei formációk egyik kiválósága. Igen sokoldalú és nagyon pozitív kisugárzású művész.
  Jelenlegi együttesei: Azuma Clan, Ezter, Nuestro Aire, Trans-Formation, Maladype Társulat.
  
  Révész Csanád és Lakatos Ferenc - Tisztelgés Jojo Mayernek
  Közös zenekaruk (Maszkura és a tücsökraj) alapításakor ismerték meg egymást. Az elektronikus zene, ezen belül a drum and bass hatása lassan mindkettőjüket elérte, így a nagyérdemű elé viszik a kristálytiszta elektronika és az akusztikus dob találkozását, melyben e két hangzásvilág keveréke alkot egy egységes, izgalmas stílust. Céljuk, hogy e két hangszer segítségével tömör és változatos zenét hozzanak létre, amely olyan érzést kelt a hallgatókban, hogy nem csupán két ember játszik a színpadon - vagy ha igen, akkor nyolc kezük van.
  
  Birta and the Friends
  
  Birta Miklós hosszú évek óta a különleges gitáros. Nemzetközileg is elismert művész, aki folyamatosan új utakat keres, kreativitása nem ismer határokat. Számára a jó emberi kapcsolat, a baráti légkör nagyon fontos tényező, ezért is lett a zenekar neve Birta & Friends. Boldog, zenei közhelyeket nélkülöző zenélés kitűnő muzsikusokkal, amely utat talál a közönség szívéhez.
  Zana Zoli - sax, ewi
  Banai Szilárd - dob
  Kolta Gergő - bass
  Birta Miki - gitár
  
  Banai Szilárd
  
  Szilárd meghatározó egyénisége a magyar és a nemzetközi dobos társadalomnak, többek között a világhírű Djabe ütőse is. Idézet egy róla írt riportból: Ahogy a zenekar elhagyta a színpadot, a dobos, Banai Szilárd erőteljes dobszólóba kezdett. A show jó néhány percig tartott, melynek minden pillanata új izgalmakat hozott. Banai Szilárd lassú és szupergyors tempókban fokozta a feszültséget, dupla lábdobos játéka a lehetőségek minden spektrumát meghódította. Szó szerint a mellkasunkban dübörgött előadásának minden egyes ritmusa.
  
  Talamba ütőegyüttes Gödöllő
  
  A Talamba ütőegyüttes az egyik legnépszerűbb csapat ebben a műfajban. Céljuk igen magasztos: megszerettetni a komoly- és könnyűzenét az emberekkel, ütős hangszerek segítségével. Ehhez nélkülözhetetlen eszközük a humor, mely minden előadásukban jelen van hang- és képhatásokban egyaránt, így hozva létre azt a teátrális ütőhangszeres játékot, ami Magyarországon egyedülálló. Koncertjeiken elsősorban saját szerzeményeiket játsszák zenei gegekkel tarkítva, de nem hiányoznak repertoárjukból a komolyzenei, a könnyűzenei átiratok (crossover) és a kortárs darabok sem. Utazhatunk velük körbe a világon (Páratlan utakon), vagy meghallgathatjuk Baba-Jaga és a herceg történetét az Egy kiállítás képeinek csodálatos dallamaira. És ha nevettetésről van szó, akkor sem jönnek zavarba, feledhetetlen élménnyel megajándékozva kicsiket és nagyokat egyaránt.
  És hogy mi az a talamba? Egy délszláv eredetű cserépdob, melyet az üstdob (timpani) ősének tekintenek. A cseréptestre állatbőrt húztak, és azt ütötték speciális ütőkkel. A hangszert párban használták.
  
  Díjak: 2002.: Debrecen Város Kultúrájáért díj; 2003.: Belgiumi Nemzetközi Versenyen 3. helyezés; 2004.: Artisjus-díj - kortárs magyar zeneművészeti és irodalmi alkotótevékenység elismerése; 2005.: Nemzetközi Luxemburgi Verseny középdöntősei; 2010.: Gödöllő Kultúrájáért díj; 2010.: A Talamba bejutott az I. Nemzetközi Crossover Kamarazenei Verseny második fordulójába, így az együttes képviselheti Magyarországot
  Grünvald László, Kiss István, Szitha Miklós, V. Nagy Tamás és Zombor Levente,
  valamint Fábián Juli - ének, Furák Péter zongora, Csányi István saxofon, Papesch Péter - basszusgitár



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 boston manor    botanica    hernádi judit    kid rock    helen mirren    bergendy    kampec dolores    ryan tedder    paul    cold snap    mission impossible    the clash of the titans    talking heads    kőváry zoltán    galileo    jay chou    ratm    vittula    fields of the nephilim    vágtató csodaszarvas    wall of sleep    pitt    vomitous    monolith    deák bill  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!