hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2010. január 25. hétfő   17:49
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Turbo, Odett és a Go gilz!, Pesti Flash, Bella Levente és Eric Plancton
2010. január 28., csütörtök 20:00. A38 - Budapest

  Belépő: 1000 Ft, elővételben kapható.
  
  Fiatal, dögös, lendületes, szívtipró és megfelelő mértékben pimasz bandák adnak egymásnak randevút ezen az estén, amelyen új sztárokat fedezhet fel magának minden hallgató.
  
  Turbo
  A Turbo 2005-ben született, a négy alapító tag közös rock and roll iránti szereleméből. A tagok ismerhetők korábbi formációikból (pl.: Fresh Fabrik, Warpigs, The Carbonfools, Rémember). A zenekar stílusa leginkább a modern rock art rock kategóriába tartozik, grunge, progresszív és garage jegyekkel.
  2006 elejétől folyamatos koncertezés kezdődött, 2007 tavaszára készült el az első EP Boarman sessions-re keresztelve, Thomas Geiger német producer irányításával. A cím triviálisan annak a Nürnberg melletti kisvárosnak a nevéből származik, ahol az anyag készült.
  2007 nyarán csatlakozott Ruthner Jero Gábor basszusgitáron (ex-Rémember), akinek bombabiztos groove-ja és intenzív színpadi show-ja tovább erősítette a Turbo energiát.
  2008 elején Bardóczi Gábort elszólították egyéb elfoglaltságai, de a zenekar hamar új dobosra lelt Delov Jávor személyében, így a koncertezés mellett töretlenül, nagy lendülettel folytatódnak a rég várt első nagylemez előkészítési próbái.
  A Turbo EP-jén található One More Time című dalra március elejére elkészült a zenekar első videoklipje, amit a közvélemény és a magyar MTV igen pozitívan fogadott, több hétig előkelő helyen szerepelt a Top Selection listáján, illetve a zenetévé Rock Chart-ján szintén felkerült ez első 5 helyezett közé. A kliphez készült dalt az MR2 Petőfi Rádió is programra tűzte.
  A Turbo 2009 januárjában egyedüliként képviselte Magyarországot a hollandiai EuroSonic Fesztiválon, februárban a Subscribe 10 éves szülinapi koncertjén felléptek a PECSA-ban, márciusban pedig a 15 év után újra koncertet adó Bedlam vendégei voltak a Diesel Clubban.
  A zenekar 2008. második felében rögzítette első nagylemezének anyagát, amely 2009. február 27-én jelent meg a MamaZone gondozásában. A lemezbemutató koncertre április 16-án az A38-on került sor.
  A 2009-es Sziget Fesztiválon az önálló Turbo koncert mellett a zenekar részt vett a Zene a rasszizmus ellen elnevezésű koncertsorozaton, valamint az eseményére érkező angol Love Music Hate Racism allstars csapat is a Turbot kérte fel vendégzenésznek a hazai zenekarok közül. Az egész éves koncertezés és a fesztiválok mellett az év végére elkészült - a Heavyweight Promises c. dalhoz - a Turbo második videója.
  Jelenleg a 2010-es évre tervezett tavaszi turné és a második nagylemez előkészületei folynak.
  
  Felállás:
  Tanka Balázs ének
  Vigh Dávid gitár
  Dure - Hammond/Fender Rhodes + ének
  Jero basszusgitár
  Delov Jávor dob.
  www.myspace.com/turbo4
  
  Odett és a Go Girlz
  
  Odett és a Go Girlz! 2008 őszén bemutatkozó formáció. Az első koncert a Sziget fesztiválon volt. Nagyon sok dalt Polgár Odett énekel,de Takáts Eszter és Varga Zsuzsa is közreműködik a lemezen. A bemutatkozó album szövegeit Karáth Anita és Müller Péter Sziámi jegyzi. A zenéket Polgár Péter készítette. Az album a CLS kiadó gondozásában jelent meg 2008.október 20.-án. A zenekar számos koncerten bizonyított az elmúlt hónapokban /Volt,Efott,MTV ICON,MR2-Akusztik/valamint megnyerte a Red Bull-MTV-R.Café-Wan2 által kiírt pályázatot,amin egy dal „megfilmesítése” volt a nyeremény. Ebből lett a „Móló” című dalra készült klip.Lassan elkezdődik a második lemezre szánt dalokkal való törődés is és persze a koncertek ezerrel.
  
  www.myspace.com/odettesagogirlz
  
  Pesti Flash
  
  A zenekar One néven alakult 1991-ben Prim Attila és Tölgyesi Gyula alapító tagokkal, majd előbb Hortobágyi Gáborral, később Kohánszky Roy-jal bővült.
  Prim Attila ötletei alapján születtek az első dalok, mint a My Friend, Sweet, Dont Stand in My Way stb melyeket az új számok mellett még ma is szívesen játszik a zenekar, illetve fogad a közönség. Valószínüleg éppen azért mert mindenki hozzátette a saját egyéniségét, a dalok rendkivül sokszínűek és egyéniek lettek melynek köszönhetően megszületett a One stílus, amolyan underground funk rock. A zene ekkor még csak fű alatt terjedt de a dalok egyre több embert és nagyobb közönséget vonzottak. Budapesti és vidéki fellépések követték egymást olyan legendás underground klubokban mint a Látomás, FMK, Tilos az Á, Józsefvárosi Klub, valamint különféle fesztiválokon.
  Az első hanganyag 10 dallal magánkiadásban készült el 1993-ban, később a zenekarnak a Magyar Rádió 8-as stúdiójában is lehetősége nyílt 2 szám felvételére. Az akkori számok mind angol nyelvű szöveggel készültek és talán egy kicsit meg is előzték a korukat (How Long), ezért a zenekar közös megegyezéssel úgy döntött hogy nem folytatja tovább
  Majd eljött 2008 és a One zenekar Pesti Flash néven újjáéledt. Talán sosem szűnt meg igazán, minden tagban benne éltek a régi számok és érezték hogy érdemes lenne még egy esélyt adni a dolognak mert kellett egy újabb kihívás . Elkészült egy 3 számos új demo anyag, ezúttal Roy-nak köszönhetően magyar szöveggel, amely a zenekar MySpace oldalán is meghallgatható..
  A Pesti Flash zenekar immáron új névvel, új lendülettel, de a régi őszinte hozzáállással játssza a régi-új dalokat és jobb mint valaha. A zenekar most érett be igazán, a Pesti Flash megérkezett és talán most jött el az a bizonyos pillanat!
  
  Felállás:
  Kohánszky Roy - ének
  Prim Attila - gitár, ének
  Tölgyesi Gyula - basszusgitár
  Hortobágyi Gábor dob
  www.myspace.com/vantoone
  
  Bella Levente és Eric Plancton
  
  A zenekar még majdnem csecsemő. Két év alatt azonban már sokmindent megtettek. Készítettek egy öt dalból álló EP lemezt „Black stuff” címmel, videoklipet és sok-sok koncertet.
  A banda a Bella zenekar romjain kezdett sarjadni 2007 nyarán, amikor is a Megasztár második szériájának popsikerei után jobbnak látták, ha visszatérnek az eleve elrendelthez, az pedig a rock.
  A zenekar tagjai - akikből 4 van - több zenei műhelyből is ismerősek lehetnek, de hogy honnan, az házi feladat. A dalaik angol és magyar nyelven íródnak, mikor éppen mit és hogyan kívánnak elmondani.
  A sajátjaink mellett mások dalaiból is szoktak szemezgetni.
  www.bellalevi.hu



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Pesti Flash

Turbo

 programajánló: 
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 nicolas cage    paganfest    nuclear beast    rose tattoo    rompeprop    sárkányvadászok    king diamond    metaldays    cauldron    emily browning    megamind    mint gloria estefan    irie maffia    whispered    heaven street seven    memorial    jerry lee lewis    sienna miller    prince    ingyenes    Éli könyve    izegrim    az ördög benned lakozik    spielberg    apocalyptica  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!