hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2010. március 18. csütörtök   11:48
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Katatonia, Swallow The Sun, Long Distance Calling a Dürer Kertben
2010. március 29., Dürer Kert - Budapest

  Viszonylag ritkán jár hozzánk a svéd Katatonia legénysége, de eddig bármelyik itthoni fellépésük olyan maradandó élményt nyújtott - legyen szó akár a megboldogult Metalmania fesztiválról, vagy az újpesti műv.házas buliról. - melyet egy könnyen nem felejt el az, aki bármelyiken is jelen volt. Március végén nem csak bemutatják nekünk nemrég megjelent új lemezüket, hanem igen illusztris vendégeket is elcipelnek a Dürer Kertbe.
  
  A dark metalt sokan azért nem szeretik, mert tele van nevetséges pózzal, depressziós az egész, ráadásul a zene sokszor még unalmas is. Na, a Katatonia, hiába, hogy ebbe a stílusba tartozik, mégis az üdítő kivételt jelenti. Igaz, hogy zenéjükben az örömöt még keresve sem lehet megtalálni, de olyan lendülettel adják elő szomorú muzsikájukat, hogy nem feltétlen akarja a hallgató kapásból felvágni az ereit utána, inkább kiutat kezd keresni bánatából. Nagyban köszönhető ez a hardcore felől érkező Daniel Liljekvist dobosnak, aki nem tudta (vagy nem is akarta) gyökereit eltépni, és olyan lüktetést vitt a Katatonia zenéjébe, ami ebben a műfajban szokatlan.
  
  A svéd zenekar 1991-ben alakult, 1993-ban adták ki első nagylemezüket, amin még végig károgó ének van, de ez már a sokak szerint legjobb lemezükön, a Brave Murder Dayen kezdett eltűnni, a hármas Discouraged Oneson pedig már kizárólag tiszta ének hallható. Innentől kezdve már csak csiszolták a megtalált stílusukat, tavaly pedig kiadták a nyolcadik nagylemezüket Night Is The New Day címmel. Ez kicsit lágyabb lett, mint az eddigiek, több az akusztikus témázgatás, és talán pont emiatt lett lebegősebb és nem annyira sötét az egész. Ettől persze a nap még mindig nem látszik számukra, csak éppen már nem olyan vastag a felhőréteg, ami takarja.
  
  Tavaly kiszállt a zenekarból két régi tag (Fredrik Norrman gitáros és Mattias Norrman basszusgitáros), de az alapítók (Jonas Renkse énekes és Anders Nyström gitáros) természetesen maradtak, és sessionzenészekkel vágnak neki az idei túrának, amibe Budapest, egész pontosan március 29-én a Dürer Kert is beletartozik. Szeretnek hozzánk járni, mint ezt már többször is bizonyították, ezért szinte biztos, hogy ezen az estén is hangulatos koncertet adnak majd nekünk.
  
  Hangulatban nem lesz hiány a felvezetésnél sem, hiszen a Swallow The Sun még anno a Kultiplexben is fantasztikus, vagyis inkább egy hátborzongatóan epikus estét varázsolt elő nekünk.
  A finn zenekar már rögtön az első demójával óriási népszerűségre tett szert metalos körökben, a szívszaggató dallamok és Mikko Kotamäki félelmetes hörgése pedig nemsokkal később már a TOP10-es albumlistákra is eljuttatta a zenekart hazájában. Ezidáig négy lemezt jelentettek meg, na és persze ne feledkezzünk meg az egynótás maratoni hosszúságú Plagues EP-ről sem. Ha ez utóbbit nem is, de a legjobb doom szerzeményeiket, na meg a frissen megjelent New Moon album dalait biztosan előveszik majd a közönség számára.
  
  A Long Distance Calling pszichedelikus post-rock-metalja szintén valódi csemege lehet a magyar közönségnek. Az immáron két albummal is büszkélkedő német formáció még a Katatoniás Jonas Renksevel és a The Hauntedos Peter Dolvinggal is dolgozhatott közösen. Legutóbbi lemezük tavaly áprilisban jött ki Avoid The Light címmel. Érdemes tehát időben érkezni a helyszínre, felejthetetlen este lesz!
  
  
  Kezdés: 20.00 Belépő: 3.900 Ft (elővétel) / 4.600 (online) / 5.000 Ft (helyszín) Jegyelővétel: Dürer Kert, Underground Store, Ticket Express, Ticketportal.hu, The Lab, Vasmacska Tattoo, Casual Street Wear


Kulcsszavak:
  katatonia     swallow the sun     long distance calling 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Katatonia myspace

Swallow The Sun myspace

Long Distance Calling myspace

 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 kapcsolódó cikkek: 

Swallow The Sun, Avatarium koncertek május 1-én

A Katatonia bemutatja új kislemezét, az ´Austerity´-t

Különleges együttállás: Katatonia + Sólstafir Budapesten

Swallow The Sun, October Tide, Oceanwake a Dürerben

Long Distance Calling, Sólstafir, Sahg
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
Republic 35
Amaranthe, Dragonforce, Infected Rain Budapesten, a Barba Negra Red Stage-en
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 adept    james franco    troldhaugen    boston manor    horse the band    star trek    ivan &the parazol    millenáris    troldhaugen    svart crown    unexpect    marion cotillard    gaudi-nagy tamás    szekeres andrás    tim ries    jaya the cat    systemhouse33    white wizzard    monolith    feszt.hu    killswitch engage    jay chou    beyond the bridge    struggle for life    noctem  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!