hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2003. január 9. csütörtök   16:53
nincsen hozzászólás

szerző: mogyoro
Quimby lemezbemutató koncert
2002. december 29., Petőfi Csarnok

  Hosszú-hosszú szünet után újra Quimby koncert volt. Lemezbemutatónak hívták - én ´csak´ koncertnek. De ne rohanjunk azonnal ennyire előre.
  
  A belépő ára - a klasszikus vicc szerint - két fütty volt, de ennek ellenére egy elviselhető teltházat hozott a zenekar. Ezek szerint meg kell szoknunk, hogy az árak az egekig húznak - cserébe a sztárzenekarok ritkábban lépnek fel - s talán nem rutinból szólalnak meg a számok.
  
  A kapukat fél kilenc felé nyitották ki - s kilenc óra magasságában már túl is voltunk a beléptető rendszer tapizós részén. Bent a három ruhatárból kettő működött, hosszú sorokkal. A büfé árai viszonylag olcsónak mondhatóak - ezt az újítást remélhetőleg megtartja a PeCsa. Ennyi bevezetés után nézzük a koncerteket.
  
  Az előzenekar a First Session volt. A zene kellemes jazzes muzsika, ami bármely kávéházban a háttérben észrevétlenül adná a hangulatot. Talán a PeCsa színpadán is jól hangozna - ha nem volna az énekes. Nem csak arról van szó, hogy énekhangból (ha ez az volt) nem kell semmi, hanem a túl hosszúra nyúló bevezető szövegek (tömve üres frázisokkal, összevisszasággal) elveszik az ember kedvét a zenekar produkciójától. A második szám után inkább a büfénél történő beszélgetést választottam.
  
  A Quimby koncertje számomra ott kezdődött, ahol a First Session véget ért - a második szám után értem be. Régen hallottam őket koncerten játszani - nem az én hibámból, kényszerszünetet tartottak. Be kell vallanom, hogy a táncolási kedv nehezen ért el - körülbelül a Marmonkanna tánc környékén. Addig, mintha rutinból játszottak volna a színpadon, mindenfajta lelkesedés nélkül. Tibin nem volt bőrnadrág, nem ivott bort, Líviusz nem mesélt vicceket a számok között, inkább a magányosságról tartott kiselőadásokat - s néha onnan tudtuk, hogy vége, hogy a közönség tapsolt - de be kell vallanom, a koncert ´hevében´ én sok bevezetőszöveg értelmét nem értettem - illetve nem jutottak el hozzám a szavak.
  
  A számok elején a bevezető dallomok gyakran elnyúltak, idő kellett, hogy rájöjjünk, melyik számról is van szó. Ez nem feltétlenül rossz, egy kis jamelés régebben is jellemző volt a zenekarra, hiszen - és talán itt jött ki a lemezbemutató jelleg - a Káosz Amigosnak jellemzője, hogy a dallamok letisztultak, összeforrtak. S most ezt a régi számokra is megpróbálták rávetíteni. De ezzel végkép eltűnt a füstös bár hangulat a zenéből, amiért anno sokan megszerettük a Quimbyt. Hiányzott a játék a közönséggel. Egy zenekar lett, akik profin lejátsszák, amit a közönség elvár tőlük, de a kiégés jelei már mutatkoznak. (Nem feltétlenül ide tartozik, de a zenekar több tagja is mozog más utakon, s az összetartó kapocs köztük talán csak a közös project.) A koncert előnyére vált, hogy a régi, még angol nyelvű számokból is hallhattunk egy csokorra valót.
  
  Mit akartam még elmondani... Megvan! Ha valamilyen együttes fellépéséről kicsit is negatív kritikát teszünk fel, a rajongók gyakran elkezdenek szitkozódó leveleket írni felénk - hogy merészeljük ezt. Ezek szubjektív vélemények! S ha valakinek nem tetszik, az ne levélben írja meg, hanem ott a fórum, s akkor látja más is, hogy ezzel a véleménnyel nem ért mindenki egyet. Csak a hangnemre figyeljetek oda - tartalom miatt nem, de trágárság miatt moderálás történik.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Quimby zenekar honlapja

 programajánló: 
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the smurfs movie    carach angren    massive attack    kárpátia    g3    exarsis    jégkorszak    winters bane    imperial never say die    chris pontius    k3    cro-mags    cherokee    noah & the whale    brutal assault    black-out    richie kotzen    no more gravity    feltbeats    obscura    lacuna coil    krinolin    kutyák És macskák    steel panther    sunnata  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!