hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
magazin [mozaik]  2009. szeptember 25. péntek   11:11
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Országos örömzenélés a Zene Világnapján Haydn és a crossover jegyében!
2009. október 1.

  Ismét országos, spontán örömzenélésre várnak mindenkit október 1-jén, a Zene Világnapján. A nap idei alcíme Hallgass át! mellyel a különböző zenei stílusok közötti falak ledöntésére bíztatnak a szervezők. A Hungarofest Nonprofit Kft. KLASSZ Zenei Irodája felhív mindenkit, aki úgy érzi, a zene és a zenélés örömét szívesen megosztaná másokkal, hogy adjon rövid koncertet október elsején egy szokatlan, általa kiválasztott helyen: az utcán, egy boltban vagy épp a munkahelyén. Jelentkezni bármilyen zenei produkcióval lehet, de idén különleges kategóriák is vannak: a crossover és Haydn jegyében tartott mini koncerteket külön díjazzák. Jelentkezés és részletek a www.azenevilagnapja.org honlapon találhatók.
  
  Az eseménysorozat nagykövete, Szalóki Ági és más ismert zenészek is feltűnnek majd Budapest egy-egy váratlan pontján, hogy a Zene Világnapjának üzenetét hirdessék, a nap végén pedig hírességek zenélnek egymással és a közönséggel a Müpában. Az este házigazdája Novák Péter.
  A Zene Világnapját Yehudi Menuhin hegedűművész alapította 1975-ben ezzel az üzenettel: Arra szeretnék buzdítani minden várost, falut és országot, hogy rendezzenek sokféle zenei eseményt ezen a napon. Örülnék, ha nemcsak koncerteken, rádióműsorokban szólalnának meg régi és főként mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon és tereken is muzsikálnának énekesek, kórusok, jazz-zenészek és a komolyzene legjelentősebb előadói.
  A Hungarofest Nonprofit Kft. KLASSZ Zenei Irodája szó szerint veszi a neves zenész felszólítását, ezért október elsején mindenkit arra hív, hogy fakadjon dalra, csapjon a húrok közé, zenéljen egy kicsit. Bárki jelentkezhet: szóló zenészek, amatőr és profi zenekarok, kórusok is megmutathatják, mit tudnak és bármilyen zenei stílust szívesen látnak illetve hallgatnak a szervezők. A lényeg, hogy szokatlan helyen történjen mindez, és minél többen lássák - forgalmas utcán, vendéglátóhelyen, közintézményben, vagy munkahelyen. Az előadást videóval kell dokumentálni és feltölteni a Világnap honlapjára, a www.azenevilagnapja.org címre, ahol a jelentkezés feltételei is megtalálhatók. Az idén két különleges kategóriában is lehet indulni: Játssz át! címen crossover azaz a különböző zenei stílusokat ötvöző, azokon átívelő produkciókkal, illetve a Játssz Haydn Papát mottóval a 2009-es Haydn Évhez kapcsolódóan a nagy bécsi mester valamelyik művének előadásával. A legötletesebb, legérdekesebb előadásokat nyereményekkel díjazza a zsűri: a lelkes résztvevők MP3 zenelejátszókat, stúdióidőt, értékes hangszereket, utalványokat, belépőjegyeket, kottákat és CD-ket nyerhetnek.
  
  Október elsején ismert zenészek is feltűnnek majd számos forgalmas budapesti és vidéki helyszínen, hogy a Zene Világnapjának üzenetét hirdessék, este pedig a Müpa nyitja meg kapuit a zenerajongók előtt, akik - szintén a Hallgass át mottó jegyében - különböző zenei stílusok találkozásának lehetnek szem-, és fültanúi. A bicentenáriumi Haydn-crossover koncerten fellép majd a komolyzenét játszó Trio LaKriA és az Accord Quartet, a magyarországi és a kelet-európai bizánci rítusú egyházak zenei kincseit autentikus módon megszólaltató Szent Efrém Férfikar, a magyar népzenét játszó Jánosi Együttes, vagy a kortárs jazz olyan nagyságai, mint a Lantos Zoltán Mirrorworld együttes és Dés László. A koncert végén a közönség együtt is zenélhet majd a világhírű előadókkal, hogy mindenki számára aktív zenei élménnyel végződhessen a Zene Világnapja.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Zene Világnapja

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 electric bastards    serj tankian    karácsony    helia    csak kép    moulin rose    másnaposok 2.    a tolvajok városa    vicky sunday    assassin    sleepless    péterfy bori love band    vallenfyre    vallenfyre    timur bekmambetov    good knives    exploited    kristóf norbert    ashton kutcher    invader    hall pass    bakay marci    futurspektiv2    infected mushroom    oasis  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!