hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2009. szeptember 18. péntek   13:29
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Sikeres volt az Azfeszt!


  Az idei Azfeszt utómunkálatai mostanra értek abba stádiumba, hogy a szervezői gárda minden szempontból értékelni tudja a rendezvényt.
  
  Mielőtt azonban a számokat részleteznénk első gondolatunk a köszönet nyilvánítás kell legyen!
  Köszönjük mind azoknak, akik jelenlétükkel megtisztelték és emelték a fesztivál színvonalát. Köszönjük továbbá azoknak, akik támogatásukkal hozzájárultak az idei Azfeszt létrejöttéhez. Köszönjük a gyógyfürdő és kemping átépítésén dolgozó kivitelezőknek, hogy feszített tempóban zajló munkálatok ellenére is lehetőséget teremtettek a terület egy részének használatára. Köszönjük Nyírbátor város vezetésének és lakosságának, hogy befogadta és tolerálta a rendezvényt annak minden pozitív és negatív mellékhatásával együtt.
  
  Utólag visszatekintve elmondható, hogy komoly dilemmát jelentett számunkra az a tény, hogy az öt éven keresztül már jól bejáratott helyszín az idei évben nem, vagy csak részben tud az Azfeszt-nek otthont adni. Előzetesen számos rossz és kevésbé rossz alternatíva merült fel az idei átmeneti évre. Meggyőződésünk, hogy ezek közül sikerült a legideálisabb megoldást választani és az infrastruktúra vonatkozásában a lehetőségekhez képpest maximálisan kielégíteni az igényeket. Ezen meggyőződésünket erősítik a közönség részéről érkező visszajelzések is. Úgy gondoljuk, hogy aki ott volt akár először akár már hatodik alkalommal - az láthatta, hogy a helyszínen zajló több mint egy milliárd Ft-os fejlesztés eredményeként jövő tavaszra az ország egyik legszínvonalasabb fürdőkomplexumává válik majd a nyírbátori gyógyfürdő és kemping. Ebből adódóan a 2010-es Azfeszt is egy egyedülállóan magas színvonalú fesztiválhelyszínen kerülhet majd megrendezésre.
  
  Mert természetesen a jövőben is lesz Azfeszt!
  Minden a szervezésben érintett szervezet és személy úgy gondolja, hogy az Azfeszt-nek hosszútávon helye van a város, a térség, sőt talán az egész ország kulturális életében. Ezt a hitet a számok is alátámasztják. A 2004-ben 2 naposnak indult és pár száz fős látogatottságot produkáló rendezvény mára az ország egyik legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát. 2009-ben az Azfeszt átlépte a 15 000 fős látogatottságot. Négy nap alatt 4 zenei helyszínen száznál több színpadi produkciót láthatott a közönség. Nagy öröm számunkra, hogy idén a fesztivál területen kívül is komoly kulturális élet zajlott. Az idén először az Azfeszt-tel egy időben tartott Nyírbátori Zenei napok rendezvényeit (elsősorban az István a király rock operát) is több százan látogatták a fesztiválozók közül.
  
  Az előzetes várakozásnál jóval nagyobb volt az érdeklődés a Várkastélyban berendezett, a Báthori család életét bemutató panoptikum kiállításra is. Büszkeség és öröm minden nyírbátori számára, hogy az ország minden részéről és szerte Európából idesereglett fiatalok a szó szoros értelmében birtokba vették a kulturális kisvárosunkat és megismerték annak számos értékét.
  
  Összegzésül elmondható, hogy a 2009-es Azfeszt minden eddiginél sikeresebb volt, és ez jó alapot teremt ahhoz, az egy éves munkához, melynek végén remélhetőleg még többen és még jobban szórakozhatnak majd a 2010-es Azfeszt Thermal R&R fesztiválon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Azfeszt

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
”Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében” - látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 török ferenc    avantasia    atomic playboyz    szabad akarat    war-head    tompos kátya    ralph fienenes    dürer kert    red sparowes    semmiből a semmin Át    nitzer ebb    anna&thebarbies    kyle eastwood    sahg    barabás lőrinc    jackie chan    lowbau    public image ltd    mezumm    sherlock homes    gackt    suicidal tendencies    frankenstein    une misére    tunneleffekt  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!