hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
film [filmszemle]  2002. december 30. hétfő   14:26
nincsen hozzászólás

szerző: mily
Fullasztó Ölelés (Swimfan)
Intercom

  Tinithriller. A tinithrillerek igazi vasárnap délutáni filmek. Nem többek, nem kevesebbek. Pontosan ennyit érnek: másfél órát egy lusta vasárnapi ebéd után.
  
  Jonh Polson legújabb filmje, a Fullasztó ölelés is ilyen. Igaz, itt legalább nem ugyanazok az arcok szerepelnek, akiket már unalmasra néztünk például a Sikoly, vagy a Tudom mit tettél tavaly nyáron sorozatokban. Persze lehet, végül ez a film is a több epizódos alkotások csoportjába lép majd, de egyelőre még nem tartunk ott. Hanem csakis az egyedüli, a megismételhetetlen Fullasztó ölelésnél, eredeti címen a Swimfan-nál.
  
  Beszélő címről van szó, s ez éppen akkor derül ki, mikor a hosszas bevezetés után végre bonyolódni kezd a mese. Adott ugyanis egy amerikai kisváros, olyan tipikus, középiskolás fílinggel, a lányok szépek és makulátlanok, a fiúk oltári jó képűek, és még annál is jobb fejek. Mindenki teszi, amit tennie kell. A tinédzserek tanulnak, a szerelmesek bájosan kacsintgatnak egymásra, suli után dolgozni mennek, este pedig meghitt családi környezetben leledzenek. A főszereplő srác, Ben (Jesse Bradfrod), a suli sztárja, egy volt kábszeres (lám: az utolsókból lesznek az elsők), ma azonban a legtehetségesebb úszó a városban, a megyében, s bizony egy jól kiérdemelt egyetemi ösztöndíj várományosa. Látszólag minden rendben, barátnője, Amy (Shiri Appleby), imádja őt, a családja és az edzője is, sőt, tanárai is büszkék rá. Mindez azonban csak addig tart, míg fel nem bukkan a színen Madison (Erika Christensen), a vadítóan bombázó szőkeség ártatlan tekintettel és hivalkodó mellbőséggel. Madison új a városban, új az iskolában, és az első srác, aki az útjába akad, egészen véletlenül pont Ben. Ennél a találkozásnál kipattan valami szikra kettőjük közt, ami végül egy egészen erotikus kis kalanddá növi ki magát. Ben hibázik. Mentségére legyen mondva, hogy csak egyszer, de hát, mint tudjuk, egyetlen férfi sincs fából, és a hormonok igencsak nagy urak az emberi szervezetben, és bizony vezérlik azt, még akkor is, ha az ész mást suttog.
  
  Ez a medencebeli ballépes a film kulcspontja. Ez indítja el a lavinát, ami valójában Madison szerelmét jelenti. De nem akármilyen szerelem ez: követelőző és zaklató. Madison szerelme halálos szerelem. Ben sorsa megpecsételődik. A medencés kaland után semmi sem sikerül neki. Az élete teljesen a fejére áll. Semmi sem az már, ami eddig volt. S mindez az ártatlan, szőke angyalka műve, aki az interneten a Swimfan becenevet használja.
  
  Polson filmje átlagos thriller történet, de érdemes figyelni. Mindennek jelentősége van. Minden egyes filmkocka meghatározza a következőt, s ilyen értelemben ez egy remek alkotás. A stáb minden eszközt latba vet, hogy fokozza az izgalmat. Ilyen eszköz a zene is. Remek számok követik egymást, és a ritmusok, a hangszínek teljesen együtt változnak a képekkel. Kitűnő az összhang.
  
  Egy szó mint száz, John Polson, az ausztráliai Tropfest rövidfilm-fesztivál alapítója, remeket alkotott a tucat között, mert ez a film érdemes arra, hogy megnézzék. Egyszer legalábbis. A tinithrillek sorában igencsak megállja a helyét. Csak azt sajnálom, hogy mikor véget ér a rémálom, tulajdonképpen csak egyvalami változik, ezt pedig senki sem érdemli meg. Legalábbis egy olyan srác nem, aki mar jócskán megfizetett a ballépésért.
  
  Bemutató: 2003. január 2.
  
  Rendezte: John Polson
  Főszereplők: Jesse Bradford,Erika Christensen, Shiri Appleby, Kate Burton, Dan Hedaya
  Zene: Louis Febre
  Írta: Charles Bohl, Phillip Schneider



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Fullasztó Ölelés hivatalos honlapja

Fullasztó Ölelés magyar honlapja

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Áprilisban ismét mozikban a klasszikus Indiana Jones trilógia!
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
Egy hónap múlva kezdődik a 14. Frankofón Filmnapok
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dote    lorax    thin lizzy    kimnowak    galla miklós    my small community    autumn    backyard babies    set your goals    corrodal    tommy emmanuel    vágtázó csodaszarvas    lafaro    crow 7    senses fail    beady eye    belmondo    angra    al di meola    tiga    leander risingleander    justin sullivan    flotsam and jetsam    turisas    volumes  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!