hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2009. augusztus 31. hétfő   10:39
nincsen hozzászólás

szerző: Live Sound
Ken Hensley + Live Fire az A38-on
2009. szeptember 2. A38 - Budapest

  Ken Hensley nagyszerű szövegíró, billentyűs és gitáros, a legtöbb Uriah Heep világsláger köztük az Easy Living, a July Morning, a Free Me, a Sunrise és persze a Lady In Black szerzője, a kortárs rocktörténelem egyik legnagyobb egyénisége. Bár pályafutását elképesztő kalandok tarkították, nőkkel, drogokkal, zavaros pénzügyekkel, Hensley, ellentétben azokkal a pályatársakkal, aki már nincsenek köztünk, mindezeket túlélte, megőrizte jó kedélyét, frissességét, humorát. Minderre emlékezhetünk, ha felidézzük a 2007-es budapesti koncert hangulatát. Most ismét itt a lehetőség, hogy találkozhassunk a hard rock zene és a Hammond orgona egyik legnagyobb mesterével, aki soha nem okoz csalódást!
  
  Kenneth (Ken) Hensley 1945. augusztus 24-én született Londonban. 12 évesen, egy kezdett elmélyedni a gitározás rejtelmeiben, élete első fellépésére 1960 szeptemberében került sor.
  1965-re Hensley elvesztette érdeklődését a soul zene iránt, és megalakította a The Gods nevű csapatot az ifjú Mick Taylor gitárossal, aki később a Rolling Stones-szal való közös munkája révén vált ismertté. Ken írta az anyag nagy részét, ő énekelt és orgonán is ő játszott: akkor még nem sejtette, hogy billentyűsként lesz igazán nagy hatású zenész. A The Gods-ban megfordult többek között Greg Lake énekes / gitáros és basszusgitáros (később a King Crimson és az Emerson, Lake & Palmer tagja lett), Paul Newton basszer (a későbbi Uriah Heep első bőgőse), Lee Kerslake dobos (később szintén Heep), John Glascock bőgős (később Jethro Tull), és Joe Konas gitáros. 1968 elején elkészítettek 2 nagylemezt, valamint néhány kislemezt is. Ezután Newton kilépett a bandából, hogy csatlakozzon az essexi Spice-hoz; 1969-ben hívta Hensleyt is a Spice soraiba, a banda ugyanis éppen billentyűst keresett, hogy a bluestól a progresszívebb irányba terelje a hangzást.
  
  1970 januárjában az együttes neve Spice-ról Uriah Heep-re változott. A Uriah Heep-ben Ken Hensley megtalálta a helyét: fejlődhetett, s megmutathatta a világnak, mennyire tehetséges dalszerző, szövegíró, billentyűs és gitáros. Elérkezett az áttörés: ma a Heep-et az Egyesült Királyság legnagyobb rocklegendái között emlegetik. A leginkább klasszikusnak tartott, Hensley Byron Box Kerslake Gary Thain bőgős alkotta felállás, valamint a menedzser Gerry Bron (Bronz Records) munkája kedvezett a banda csodálatos zenei képességeinek. A Heep 1970 1980 között 13 stúdiólemezt rögzített ebben a felállásban, és megalkotta minden idők egyik legelismertebb koncertlemezét, a „Uriah Heep Live - January 1973” korongot. Ezekben az években Hensley elkészítette első 2 szólólemezét is, a „Proud Words On A Dusty Shelf”-et (1973) és az „Eager To Please”-t (1975). Thain (1975-ben elhunyt) és Byron távozása után más kimagasló zenészek is tagjai voltak a Heep családnak, a régi összetartó erő azonban megkopott.
  
  1980-ban Hensley már elégedetlen volt az akkori zenei irányvonallal, s kivált a bandából. Előbb az Egyesült Királyságban próbált életre hívni egy új zenekart majd áttelepült az Egyesült Államokba, és Észak-Amerikában adott néhány koncertet a sokatmondó Ken Hensley Band néven. Ekkoriban hozta ki harmadik szólóalbumát, a „Free Spirit”-et
  
  Sokévi hallgatás után a 90-es évek közepén a dolgok lassan megváltoztak: 1994-ben napvilágot látott az elveszettnek hitt felvételekből összeállított „From Time To Time”, amelyen Ken 1971 és 1981 között írt, ritkaságszámba menő dalai, valamint klasszikus Heep nóták nagyszerű korai változatai hallhatók.
  
  1999-ben Ken zenei tevékenysége fokozódott: a Visible Faith nevű csapatával elkészítette az „A Glimpse Of Glory” lemezt, a balladák és hard rock nóták eklektikus gyűjteményét, amit kitörő lelkesedéssel fogadták a rajongók.
  
  2000 májusában, Londonban, a 4. Uriah Heep Kongresszus után csatlakozott Kenhez az egykori Heep énekes John Lawton, először azóta, hogy 21 évvel azelőtt kivált a Heep-ből! A tagság Paul Newtonnal (erdeti Heep bőgős), valamint John bandájának két tagjával, Reuben Kane szólógitárossal és Justin Shefford dobossal vált teljessé. A formáció régi klasszikus Heep számokat, és néhány Ken-féle szólónótát játszott az elbűvölt közönségnek, a koncert pedig CD-n is megjelent. Ezt egy Európa-turné követte, amelynek a hamburgi koncert volt a csúcspontja.
  
  A történetnek persze még nincs vége, Kent erősen leköti szólópályája. A „Running Blind”, amely 21 év után az első kísérlete volt, az egész világon kiadásra került. A lemez megjelenését világturné követte a „Free Spirit” névre keresztelt saját zenekarral, soraiban olyan nagyszerű muzsikusokkal, mint Dave Kilminster (gitár), Andy Pyle (basszusgitár) és Pete Riley (dob).
  
  Hensley átköltözött Spanyolországba, de a munkatempón továbbra sem lazított: megjelent a „The Last Dance”, a „The Wizard´s Diary” és a „Cold Autumn Sunday”. 2007. márciusában érkezett a vadonatúj album „Blood on The Highway” címmel. Vendégként olyan hírességek szerepelnek rajta, mint Tina Turner, Glenn Hughes, Jorn Lande és sokan mások.
  
  Minden nap újabb fellépések és felkérések, és izgalmas új kalandok várják!Ken Hensley írta meg a heavy metal billentyűjáték szabálykönyvét.” (Blackie Lawless - WASP



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 viharsziget    agnostic front    peter watkins    scary guys    csihar    enrico rava    scary guyz    close your eyes    carbovaris    waszlavik    szabad akarat    new model army    micah sloat    vale of tears    for today    the adjustment bureau    roger faxon    pintér csaba    kellékfeleség    atreyu    hammer barlang    idea implant        így neveld a sárkányodat    alexandra  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!