hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2009. augusztus 31. hétfő   10:34
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Misery Index, Hate Eternal, Psycroptic, Beneath The Massacre
2009. augusztus 10., Budapest, Diesel Club

  Az év egyik legjobb felhozatalával büszkélkedő death metal klubkoncertjére nyáron került sor. Egy augusztusi időpont nem éppen a legideálisabb egy klub bulira, mert sokan épp a vízparton süttetik a hasukat, vagy egy fesztiválon tombolnak. Az igazi rajongók persze valahogy találnak időt és módot rá, hogy egy ilyen kiválónak ígérkező, 4 patinás névvel csábító koncerten részt vegyenek. Én is így tettem, és a Brutal Assault fesztivál után 2 nappal repetáztam a muzsikákból, ugyanis a cseh fesztiválon már mind a négy banda fellépését megtekintettem. Így nem számítottam nagy meglepetésekre, csak egy színvonalas programra, amit meg is kaptam.
  
  A kapunyitás után nem sokkal bele is kezdett a koncertjébe a kanadai Beneath The Massacre. A technikás death metalban utazó zenészek már jártak idén hazánkban, méghozzá az áprilisi Thrash And Burn Tour keretében zúzták meg a Dürer kert hallgatóságát. Most is azt kaptuk, mint akkor, és mint amit a Brutal Assault fesztiválon: magas zenei tudással eljátszott, komplex témákkal felvértezett death metal muzsikát, némi deathcore hatással. A precíz, dinamikus, feszes játék most is magával ragadta az akkor még csak a klubba szállingózó közönséget. Kényelmesen, az első sorból figyelhettem az észbontó gitártémákat, amiket Christopher Bradley csalogatott elő hangszeréből. Christopher a gitárjára koncentrálva ontotta a virgákat, a színpadi zúzásban inkább Dennis Bradley basszer és a masszív, kigyúrt Elliot Desgagnés énekes jeleskedett. A hangzás sajnos nem volt teljesen tiszta, de így is nagy súllyal nehezedtek az ember vállára a breakdown-ok. A setlist a cseh fesztivál számlistájával volt átfedésben: a Dystopia-ról volt a Reign Of Terror, az Our Common Grave, a Condemned, a Never More, a Tharsis, és a Mechanics Of Dysfunction című első albumról a Modern Age Slavery és a The System´s Failure. Remek nyitás volt a Beneath The Massacre koncertje, szívesen látjuk őket máskor is!
  
  Az ausztrál Psycroptic komplex death metal zenét játszik, és ők is megfordultak nálunk már idén. A februári The Black Dahlia Murder buli keretében láthattuk őket a Dürer kert színpadán egy energikus buli keretében. Ez a mostani fellépés még jobban sikerült: az erőteljes, tiszta hangzással megszólaló technikás dalok egyből megnyerték a hallgatóságot. Jason Peppiatt frontember most is mezítelen felsőtesttel vezényelte le a bulit, és teljes beleéléssel hörögte végig a szerzeményeket. Joe Haley élvezettel pengette a technikás gitártémákat, és testvére, Dave is dinamikusan ütötte a dobcájgot. Jason mellett Cameron Grant basszer volt még aktívabb a színpadi mozgásban, a Haley testvérek visszafogottabban muzsikáltak. A számok terén főleg az Ob(Servant) című tavalyi albumról mazsoláztak: hallhattuk a címadót, az A Calculated Effort-ot, a The Shifting Equilibrium-ot, a Horde In Devolution-t és a Blood Stained Lineage-et. Három régebbi dalt is játszottak, méghozzá a The Colour Of Sleep-et a The Scepter Of The Ancients-ről, valamint a The Isle Of Disenchantment címadóját és a The Sword Of Uncreation-t. A Psycroptic egy remek koncertbanda: ugyanolyan király fellépést adtak, mint a pár nappal azelőtti Brutal Assault fesztiválon.
  
  Az az igazság, hogy a Hate Eternal nem a szívem csücske. Bár korábban még szerettem Erik Rutan káosz-death metal zenekarát, az utóbbi időben egyre kevésbé bírom meghallgatni a zenéjüket. Emelett élőben egyszer sem tudnak jól megszólalni, így már azt gondolom, náluk tényleg koncepció a disszonáns témákból építkező, kaotikus dalszerkesztés mellett a masszív, örvénylő kásába torkolló élő megszólalás. Ez természetesen most is így történt, és mindent eltemetett Jade Simonetto dobjainak kalapálása, valamint egy nagy gitármassza. Jade játékára persze nem lehetett panasz, egy zseni a srác, ahogy villámsebességgel üti a blastbeateket, és teszi hozzá a díszítéseket. Erik is kitűnő gitáros, de a hangszere által keltett zajokat nem igazán lehetett hallani. Sebaj, a gonosz, ördögi színpadi kiállása és grimaszai nagyon hatásosak. A másik gitáros, Shaune Kelley nem volt jelen, bár a januári bécsi koncerten tapasztaltak alapján nem nagyon hiányzott, mivel ott sem tett túl sokat hozzá a hangzásképhez. Persze sirámaim ellenére nem volt olyan rossz a koncert, a sok fanatikus rajongó nagy beleéléssel rázta a fejét az olyan dalokra, mint a King Of All Kings, a Powers That Be, a Behold Judas, az I, Monarch, a Bringer Of Storms, és a The Obscure Terror.
  
  Végül a Baltimore-i Misery Index lépett a színpadra, akik fogós riffekkel is ellátott, zúzós death metal muzsikával koronázták meg az estét. Az ex-Dying Fetus-os Jason Netherton bandájának punk és hardcore elemekkel felvértezett death metalja tavaly már a harmadik nagylemezben manifesztálódott. A Traitors remekül sikerült mű, és ezen a koncerten is sok nóta hangzott el róla. A címadó mellett volt a We Never Come In Peace, a Theocracy, a Partisians Of Grief, a Ghosts Of Catalonia, az Occupation és a Ruling Class Cancelled. A régebbi lemezeket sem hanyagolták: a Discordia-ról játszották az Unmarked Graves-t, a Conquistadores-t és a Pandemican-t, valamint a Retaliate című első albumról a címadón kívül a The Great Depression hangzott el. Az EP-kről is kaptunk pár dalt a Manufacturing Greed és az Exception Of The Ruled képében. Tehát a jó számlista adott volt, és emellé (számomra meglepő módon) nagyon jól megdörrenő hangzás is társult. Így a Brutal Assault (és pár korábbi Misery Index koncert) silány hangzása után tényleg élmény volt hallani Jason-ékat, így kéne mindig megszólalniuk élőben! A színpadi produkcióval most sem volt gond, a deszkákat jól bemozogva aprítottak a maryland-i zenészek. Mark Kloeppel és a szép nagy szakállal büszkélkedő Sparky Voyles gitárosok nagy vehemenciával facsarták hangszereikből a riffeket, Adam Jarvis változatos dobjátékára pedig most sem lehetett panasz. Remek koncert volt, ahol a Misery Index számok végre minőségi megszólalással gyalulták földbe a közönséget.
  
  Egy kiváló koncertestet hagyott ki az, aki távol maradt ettől a színvonalas fellépéseket kínáló rendezvénytől. Az sem lehetett kifogás, ha valaki már látta a zenekarokat a pár nappal azelőtti Brutal Assault-on, lévén a mostani produkciók szinte kivétel nélkül jobbak voltak a fesztiválos előadásoknál. Feszes, tömör koncerteket hallhattunk, még a főzenekar sem játszott 50 percnél többet. Ez a velős, kiváló teljesítményeket hozó koncertest az év egyik legjobb hazai klub koncertjét adta.


Kulcsszavak:
  misery index     hate eternal     psycroptic     beneath the massacre 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Misery Index myspace oldala

A Hate Eternal myspace oldala

 kapcsolódó cikkek: 

Gorguts, Psycroptic: technikás death metal zenekarok a Dürer Kertben

Hate Eternal: egy új dal

Carnifex, Beneath The Massacre, Within The Ruins, Molotov Solution, Betraying The Martyrs

Origin, Psycroptic, Leng Tch´e, Ite Missa Est, Kill With Hate

Carnifex, Beneath The Massacre, Molotov Solution, Within The Ruins, Betraying The Martyrs
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
 kapcsolódó fotók: 

Misery Index (USA) - 2009. augusztus 10. Diesel Club

Hate Eternal (USA) - 2009. augusztus 10. Diesel Club

Psycroptic (AUS) - 2009. február 1. Dürer-kert

Psycroptic (AUS) - 2009. augusztus 10. Diesel Club

Beneath The Massacre (CDN) - 2009. április 28. Dürer Kert
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 spi    ossian    5 yards    behemoth    kellan lutz    long play 33 1/3    zonaria    hobo És bill    saoirse ronan    obsidian kingdom    leander    invader    demonical    scerra    palace    demi moore    korom attila    eat pray love    volt fesztivál    the dead daisies    forsaken world    edvin marton    fürgerókalábak    deák bill    west-balkán  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!