hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2009. június 4. csütörtök   10:29
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Vital Remains, Order Of Ennead, Tribulation, Kill With Hate
2009. május 5., Budapest, Dürer kert

  Az amerikai Vital Remains alakulata nem hanyagolja el hazánkat az európai körútjai alkalmával. Immár harmadik alkalommal tekinthettük meg őket Budapesten az elmúlt pár évet figyelembe véve. A death metalt játszó alakulat idén a Dürer kert kisszínpadán adott koncertet a svéd Tribulation, az amerikai Order Of Ennead és a magyar Kill With Hate társaságában.
  
  A korai kezdésnek köszönhetően a Kill With Hate produkcióját sajnos lekéstem, így a Tribulation programja nyitotta számomra az estét. A 2001-ben alakult négytagú zenekar a korai időkben még thrash metalt játszott Hazard néven, majd a Tribulation név felvételével átnyergeltek az old-school death metalra. A mostani koncertjüket is a régisulis metal zene bája lengte körül, a zsizsegős hangzásképtől kezdve a pőre thrash/death metal stílusban fogant számokig. A zenekar magabiztosan prezentálta az egyszerű riffeket tartalmazó zúzdáit a 2006-os Putrid Rebirth című kislemezről és az idén megjelent The Horror című debüt albumukról. Ugyan a jó fél órás koncert tartalmazott pár síri, kísérteties, svéd death metal-ra jellemző témát, mégis elég egyéniség nélküli stílusgyakorlatnak hatott összességében a zenéjük. A koszosra vett hangzáskép sem segítette a hangszeres témák kivételét a zajmasszából, így egy elég átlagos produkciónak lehettük fültanúi.
  
  A Tribulation után várt svájci Sludge helyett az Order Of Ennead tagjai léptek a színpadra. Utólag ugrott be, hogy a turnén ők csak az április 30-ig tartó dátumokon szerepeltek, így hazánkban már nem léptek fel. Az Order Of Ennead egy 2007-ben alakult, death/black metalt játszó floridai alakulat, és onnan lehet sokak számára ismerős, hogy a Deicide dobosaként ismert Steve Asheim-et is a tagjai között tudhatja. A zenekarnak tavaly jelent meg az Order Of Ennead címre keresztelt bemutatkozó albuma, így erről a műről hangzottak el a dalok a háromnegyed órás koncert során. A zenei oldalról sajnos azt kell mondanom, hogy elég klisés, sokat hallott riffekből, megoldásokból építkező death/black metal muzsikát játszik a banda, de jelen esetben egész élvezetesen prezentálták ezt a hallgatóságnak. A jóllakott kínai napközis szterotípiáját megtestesítő John Li magabiztosan kezelte gitárját, és ontotta a kellemes szólókat hangszeréből, Steve Asheim pedig jól hozta a sokat hallott Deicide-os dobtémáit. A korábban a Council Of The Fallen zenekarban muzsikáló Kevin Quirion énekes/gitáros is megfelelően teljesített hangszerén, de énekhangja elég erőtlen volt. Az egyik szám után Kevin gitárhúrszakadása miatt bekövetkezett szünetben hallhattunk egy rögtönzött Steve dobszólót is, amely a koncert egyik legkiemelkedőbb momentuma volt, a végén eljátszott Stench Of Redemption albumos Deicide feldolgozás mellett. Ettől eltekintve egy elég átlagos fellépést adott az Order Of Ennead, az elég szürke számok mellett a közepesen megszólaló hangzást is beleértve.
  
  Eljött a főzenekar, az amerikai Vital Remains ideje, akik terjedelmes, epikus death metal számokban jelenítik meg mondanivalójukat. A Tony Lazaro gitáros/zenekarvezető által irányított death metal zenekar minden turné alkalmával más felállással lép színpadra, és ez idén sem alakult másként. Scott Wily énekes mellett Eric Sagardia gitáros és ”Gator” Collier basszer sem szerepelt még korábbi Vital Remains turnén. Az új zenészekkel felálló banda hiba nélkül, profin adta elő az utolsó két lemezre épülő, jó egy órás koncertjét a sajnos elég gyér számban megjelent magyar közönségnek. Bár érezni lehetett a hangszerzseni Dave Suzuki hiányát, aki sokat hozzátett a korábbi Vital Remains fellépésekhez hangszeres tudásával, nem lehetett okunk a panaszra. Ugyanis korrekt hangzással megdördülve hallhattuk az olyan szerzeményeket, mint az Icons Of Evil, a Scorned, a Born To Rape The World, a Hammer Down the Nails, a zseniális Dechristianize, az Infidel, a Devoured Elysium, és a Saviour To None...Failure For All. Scott frontember segített a hangulat megalapozásában is: vadul bíztatta a közönséget pogóra, circe pit-re. Az egész koncertről sugárzott a közvetlen, rajongóbarát hozzáállás, amely nagyon szimpatikussá teszi a Vital Remains gárdáját. A ráadás után is a rajongókkal pacsizva vonultak le a színpadról, megígérve, hogy a legközelebb turné alkalmával is útba ejtik kis hazánkat.
  
  A Vital Remains idei fellépése is egy közvetlen, családias hangulatú koncertestet eredményezett. A megjelent rajongók biztosan nem távoztak csalódottan a Dürer kertből, hiszen a Vital Remains ismét egy minőségi koncertélménnyel ajándékozta meg a jelenlévőket, az Order Of Ennead, a Tribulation és a Kill With Hate előadása mellett. Már csak azt remélem, hogy legközelebb többen jelennek meg az ilyen underground rendezvényeken is, hiszen a kevésbé ismert bandák is ugyanolyan, ha nem sokkal nagyobb élvezeti faktort tudnak biztosítani, mint a nagy, ismert zenekarok koncertjei.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

A Vital Remains myspace oldala

Az Order Of Ennead myspace oldala

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dreamrites    suidakra    drone    paul rudd    cold snap    panopticon    chronicle    gorguts    tales of evening    lord    pfa    frankenstein-terv    cojones    edge of paradise    locust on the saddle    coheed and cambria    silenos    akkezdet phiai    rise and fall    kamarás iván    into darkness    subsonica    villámtolvaj    madball    mantra porno  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!