hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2009. szeptember 21. hétfő   10:30
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Chimaira, Unearth, Throwdown a Dieselben
2009. október 2, Diesel Klub

  A metalcore stílus egyre több és több embert tud megmozgatni itthon is, a műfaj legjobbjai pedig kirobbanó hangulatú koncertekkel örvendeztették meg Magyarországot az utóbbi időkben. Ezek közül az Unearth tavaly novemberi diadala volt az év egyik legmarkánsabb, legjobb hangulatú metalcore bulija, most pedig kevesebb, mint egy évre rá ismét itt van a fogós, technikás nótáiról és falbontó intenzitásáról ismert amerikai banda.
  Nem kisebb nevet kísérnek a turné során, mint az amerikai modern metal meghatározó bandáját, a Chimaira-t. Ők 1998-as megalakulásuk óta egyedi ízzel és hangulattal vegyítik a thrash metalt, a metalcore-t, és a rájuk jellemző speciális, kicsit borús hangulatú zenei világot. Harmadikként szintén egy amerikai banda érkezik, akik neve az előzőkhöz képest talán kevésbé ismert, pedig a Throwdown is az 1990-es évek 2. felétől aktív, és 5 megjelent nagylemezzel büszkélkedhetnek. A Hatebreed brutalitását magukévá tevő hardcore/metalcore csapat szintén intenzív koncertélményt garantál. Végül pedig a death metalban utazó Daath is tiszteletét teszi.
  
  A Chimaira már kezdetektől fogva résztvett a modern amerikai metalcore (vagy ahogy ők nevezik, „New wave of American heavy metal”) kialakításában. A Roadrunner Records vette a szárnyai alá a csapatot, és főleg a 2002-es The Impossibility Of Reason lemez megkerülhetetlenné vált a stíluson belül. Zeneileg a Lamb Of God, God Forbid és társai által képviselt újhullámos thrash metalt viszik tovább egy kicsit melodikusabb, talán elvontabb hangulatú irányba. Nagy sikert hozott a 2007-es Resurrection lemez is, idén pedig The Infection néven fut a legújabb kiadvány. A Chimaira nem simul bele a metalcore-os tucatzenék kategóriába, kialakult az egyedi stílusok, nagy fegyvertényként az újhullámos bandákkal szemben rendszerint kritikus Slayer-es Kerry King elismerését is kivívták.
  
  Az amerikai Unearth a metalcore stílus egyik legfontosabb bandájává vált, ők a 2004-es The Oncoming Storm című albummal futott be igazán. Azóta a stílus ünnepelt, népszerű előadói közé tartoznak. Ázsiójukat tovább növelte a III: In The Eyes Of Fire és a tavaly megjelent The March. Zenéjük a szokásos metalcore elemek mellett szikár thrash témákat is tartalmaz, technikás szólóik és remek dalszerzői képességük a stílus legnagyobbjai közé repítette őket. Koncertjeiket a rendkívüli intenzitás jellemzi, ahogy tavaly novemberben megtapasztalhattuk, az Unearth is a földbe fog döngölni mindenkit a teremben.
  
  A Throwdown talán azért tűnik első pillanatra kevésbé ismertnek, mert a Hatebreed, Lamb Of God, vagy akár a fentebb említettek elfoglalták a legmagasabb pozíciókat. De a Californiából származó straight edge banda már 5 ütős nagylemezt megjelentetett, idén várható hatodikként a Deathless címet viselő korong. A kezdeti hardcore irányból egyre céltudatosabban léptek a Pantera, Metallica groove-os világa felé, a súlyos brutalitásból mit sem engedve. Ismertséget hozott nekik egy rap/metal feldolgozás, a Sir Mix-a-lot sláger Baby Got Back. A Throwdown élőben is súlyos, kiválóan illeszkednek bele a turné irányvonalába.
  
  A Daath is fellép a három metalcore nagyság társaságában a Diesel-ben, kicsit felborítva a stílushatárokat. Ők még az eddigieknél is elvetemültebb, apokaliptikus death metalt játszanak, harmadik albumuk jelent meg az idén The Concealers néven.
  Október 2-án reszkethet a Diesel Klub, hiszen olyan súlyos bandák teszik tiszteletüket, akiknek a zenéje és közönsége nem a finomkodásról híres. 19 órától kezdődnek a koncertek, belépő 6500 Ft-os árban kapható.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 liszt    almost failed    nonverse    jucifer    gary moore    atticus ross    katatonia    cseh tamás    keith caputo    balázs elemér    dawnstar    dörner györgy    másnaposok 2.    mangani 888    mutiny on the bounty    honnan tudod    neckbreakers ball    gusto mastivo    a legszebb dolog    stereochrist    death feast    tim burton    tomi koivusaari    destruction    hail  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!