hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2009. április 21. kedd   10:39
nincsen hozzászólás

szerző: KK
Earth Wind & Fire és Junkie XL a VOLT Fesztiválon!


  40 éves születésnapját a VOLT Fesztiválon ünnepli a világ leghíresebb funky zenekara, az Earth Wind & Fire experience. Az örökérvényű, mára klasszikussá érett slágereivel minden korosztályt elvarázsolni képes show amely keretében tizenöt neves zenész lép színpadra július 4-én érkezik Sopronba.
  Ugyanezen az estén az elektronikus zene rajongóit a már korábban bejelentett nevek mellett az Elvis Presley Little Less Conversation című dalának remixével világhírűvé vált Junkie XL is a VOLT vendége lesz.
  
  Életre szóló élménnyel gazdagodhat az, aki ellátogat az Earth Wind & Fire exprerience showjára július 4-én, a soproni VOLT Fesztiválra. A világ legfontosabb funky zenekara idén ünnepli megalakulásának negyvenedik évfordulóját az Earth Wind & Fire legsikeresebb számait jegyző Al McKay tiszeteletére összeállított Al Dente című albummal és egy frenetikus soproni koncerttel, ahol a legendás chicago-i együttes egyszerre tizenöt zenész játékával fogja mozgatni közönségét a funktörténet aranykorának legemlékezetesebb darabjaival. A funky és az r´n´b műfaját a hagyományos afrikai kalimba zenével felpezsdítő Earth Wind & Fire 1969-ben jött létre, a máig együttest vezérlő Maurice White és nála kilenc évvel fiatalabb öccse, Verdie családi kötelékében. Philip Bailey kongás-énekessel valamint a gitárzseni Al McKay-el kiegészülve az Earth Wind & Fire klasszikus korszaka köszöntött be a 70-es évek közepén olyan felejthetetlen, örökkévaló slágerekkel, mint a September, a Boogie Wonderland, a Lets Groove, a Shining Star, a Mighty Mighty, az After the Love Has Gone vagy a Kalimba Story. Negyven éves története során a Miles Davis és James Brown jazzes hangjait is profiljába építő hétszeres Grammy-díjas együttes a soul, az r´n´b és a funky legprofibb zenészeit nevelte ki, mint például Michael Bael, Sonny Emory, Larry Dunn, Wade Flemons vagy Ralph Johnson.
  Idén nyáron a VOLT Fesztivál közönsége egy csodálatos utazást tehet a 70-es, 80-as évek funk Amerikájába, ahol minden narancsszínű Chevrolet Covetteből, gyorséttermi jukeboxból és a mikrofonfej szalonból Miles Davis kedvenc zenekara, a zseniális Earth Wind & Fire szólt, akik immáron a Rock´n´roll Hall of Fame tagjaiként érkeznek Sopronba, egy vérpezsdítő funky buli ígéretével.
  
  Ugyancsak a VOLT szombati programját erősíti a holland Junkie XL vendégszereplése, aki évekkel ezelőtti Elvis Presley-feldolgozásával vált világhírűvé. JXL, a nívós holland elektro iskola ünnepelt big beat művésze húsz éves karrierje során olyan nagy nevekkel müködött együtt, mint Dave Gahan a Depeche Mode-ból, Robert Smith a The Cure-ból vagy Chuck D. a Public Enemyből, valamint olyan nagy zenekarok mellé állt széles műfaji skálán mozogva, mint a Sepultura, a Fear Factory és a Dog Eat Dog. Holkenborg és a Junkie XL remix listáján olyan világhírű előadók szerepelnek, mint a Scissor Sisters, a Rammstein, a Bloc Party, Britney Spears, Justin Timberlake és a Coldplay. A rangos listáról nem hiányozhat a külföldön legismertebb magyar elektro zenész, Yonderboi neve sem, akivel a Junkie XL kölcsön mix szerződést kötött; Yonderboi a Junkie XL Today című számának átkeveréséért cserébe Holkenborg, Yonderboi People Always Talk About the Wheatherjének átiratát készítette el. Azonban van egy szám, amitől a magyar rajongók még a Yonderboi feldolgozásánál is jobban beindulnak, ez pedig a Junkie XL Little Less Conversation című száma, amit Tom Holkenberg Elvis Presley azonos című számából kevert ki, a legendás Elvis szám első legális mixeként. A 2002-es futball világbajnokságra készített Elvis-mix egy sportmárka reklámban járta be a világot, megismertetve mindenkivel a Junkie XL munkáit, amely az utóbbi tíz évben a formációt vezető Tom Holkenborgon túl, az Urban Dance Squad-os rapper Rude Boy, Renee van der Zee gitáros, Baz Mattie dobos és DJ Frankie D. nevét rejti magában. Az eddig öt nagylemezt megjelentető, alkotói vonalon a The Chemical Brothers-el, a Crystal Method-al és a Propellerheds-szel rokon Junkie XL júliusban Sopronban erősíti tovább a holland-magyar elektro kapcsolatokat egy energikus big beat bulival az idei VOLT Fesztiválon.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 moby    synchronring    lake of mind    keep of kalessin    mick jagger    diablo swing orchestra    alíz csodaországban    jazzanova    the picturebooks    kyle eastwood    revamp    pelican    sollen        makám    tesseract    varg    noctem    sacra arcana    malignancy    solefald    stone sour    noctem    kistehén    jet  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!