hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2009. április 4. szombat   11:36
nincsen hozzászólás

szerző: Deviant
Nunslaughter, Sathanas, Age Of Agony, Morgue, Drünken Bastards
2009. március 16., Budapest, Kék Yuk

  A gonosz a levegőben volt március 16-án, ahogy a Nunslaughter dobosa is megmondta. Kisebb fekete sereg gyűlt össze a Kék Yukban, hogy részesei legyenek az öt fellépő zenekar által celebrált fekete misének. Áthaladva a nyirkos falak övezte, éjsötét korridoron, megérkeztem a bejárathoz, ahol elnyelt a fekete vákuum. A színpadhoz közeledve éreztem, ahogy sistereg a talpaim alatt a parázs, miközben az Age Of Agony tagjai nekiláttak a ceremónia előkészületeinek.
  
  Egy órás csúszás után az Age Of Agony megnyitotta a pokol kapuit; kezdetét vette a hedonizmus és az eufória. Kisebb túlzással élve az érzékek játéka is volt egyben ez a koncert. Műfüsttel gázosították el a gyanútlan zalaegerszegi elit osztagot, fények vibráltak, egyszóval tiszta retina flash volt az egész. Amint az intro lement, máris kezdődött a vastag hangzású, technikás hegesztés; a srácok szívüket, lelküket beleadva zúztak. A basszerost az első pár szám után már nagyon zavarta a villogó lámpa, ki is kapcsoltatta a hangosítós sráccal egy mondat keretében, melyre mindenki egy jóízűt nevetett: Nem lehetne kikapcsolni ezt a villogó gecit, mert már agyrákot kapok tőle! A zenekar hangzása nem volt rossz, bár az elején voltak némi problémák a beállítással, no meg a helység akusztikája se koncertezésre termett, de ettől függetlenül sikerült megoldani a dolgot, aztán ment minden a maga rendjében. Összegezve az Age Of Agony színvonalas, erőteljes és jó koncertet adott, számomra az est egyik legjobb brigádját, elitjét képezték.
  
  Az est második bandája az amerikai Sathanas volt. Ezek az emberek igazi veteránok, elég volt csak egy pillantást vetni arra, ahogyan a hangszereikkel bántak. Egytől-egyig vérbeli zenészek, akik nagy múltra tekintenek vissza. Hálásak lehettünk, hogy ellátogatott ide, szerény hazánkba is a death metal stílus egyik műfajteremtő zenekara. A hangzás minősége itt is megfelelő volt, de mivel a Sathanas nem kimondottan sima death metalt játszik, fellelhetőek benne a black metalra jellemző stílusjegyek is, ércesebb hangzás jellemezte produkciójukat, a hangzás szerintem egyedülállóan kiemelkedett a többi banda közül. Örömömre szolgált hallgatni a néhol elvontabb, súlyosabb, néhol pedig nordikusan brutális gitárriffek váltakozását, a dobok precízen lüktető dübörgését, a cinek csilingelését és az éjszakába farkasszerűen acsarkodó énekes/gitáros hörgését. Az est folyamán, lehetőségem nyílt arra is, hogy személyesen beszélgessek a tagokkal, melyből látszott, hogy a fiúk nemcsak a színpadon, hanem a magánemberként is jó fejek. Számomra a Sathanas volt az est legjobb bandája, az Age Of Agony-val egyetemben.
  
  A Sathanas után a szintén amerikai Nunslaughter következett. Be kell, hogy valljam, engem nem nagyon fogott meg a zenéjük, de lehet csak a hangzás miatt, mert voltak olyan számok, amik nekem teljesen egybefolytak, kásás hangzásúak, kivehetetlen témájúnak hatottak. Ettől eltekintve azért önmagában egyáltalán nem volt rossz a produkció, sőt a gyengébb hangzás mellett ki lehetett hallani a témák esszenciáját, amiből kiderült számomra, hogy ez egyáltalán nem egy rossz zene, csak épp nem sikerült a maximális tálalási minőség a helység korlátozta körülmények miatt, ami egyáltalán nem a banda hibája. Ami magát a bandát illeti, 20 éves régmúltra tekintenek vissza, és akárcsak a Sathanas, ők is műfajteremtők a death metal irányzatban; elismert, tapasztalt, jó zenészek. Nagyon jó hangulatot teremtettek, az est humor heroldjai voltak, főleg a dobosuk, aki a számok közti poénkodásaival szórakoztatta a nézőket, mint pl: Evil is in the air tonight!! Hahahaha vagy a I have a dog with 666 eyes and i feed it with christians stb. Ezek mellett még párszor a szájába vette a dobverőt és a dobszerkóra támaszkodva pózolt retro napszemüvegben. Lényegében a Nunslaughter is igényes koncertet adott és mindezt jó kedéllyel fűszerezte.
  
  Mivel a szombathelyi Morgue lekéste a bulit, ezért szakítva a hagyományokkal az ő koncertjükre a Nunslaughter után került sor, a hajnali órákban. A death metalt játszó horda eddig egy demóval rendelkezik, erről játszottak számokat, plusz elnyomtak egy Massacre feldolgozást is. A banda jó kedvű volt, és ahhoz képest, hogy ilyen későn léptek fel, egész üdének és kipihentnek látszottak, valamint ami a legfontosabb, hogy szépen és precízen előadták azt, amijük van. Az énekes szétszaggatott, vérfoltos pólóban és sí maszkban produkálta magát, míg a többiek standard öltözékben zúztak a hangszereiken az öblös hörgése alá, mely ezer méter mélyről tört fel gyomrából, mint a margitszigeti kristályvíz. Mindent összegezve a Morgue jó koncertet nyújtott; meggyőzően prezentálták old school death metal muzsikájukat.
  
  Végül elérkeztünk az utolsó, bónusz fellépő bandához is, mely nem volt más, mint a Drünken Bastards. A zalaegerszegi rosszfiúk, akik egyben a black metalos projectjükről, a Vorkutáról is híresek (amivel sajnos nem lépnek fel), adták az est utolsó koncertjét, ami hajnali fél kettőre ért véget. A srácok magabiztosan és hibát mellőzve tálalták a nótákat, a hangzás náluk is néha kásás volt, de tisztább, mint előtte. Száz szónak is egy a vége, a Drünken Bastards zenéje engem nem fogott meg, főleg az itt-ott punkosabb hatások miatt. Utószóként reménnyel fordulok a banda tagjai felé, hogyha elolvassák soraimat, akkor remélhetőleg éreznek majd némi inspirációt az iránt, hogy a Vorkutával is koncertezzenek.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Nunslaughter

Sathanas

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 blind guardian    pentagram    smash into pieces    hobo És bill    hellalive    chris martin    légió    fezen    devil sold his soul    parajelenségek 3    kaiser chiefs    insane    ÖrdÖg    combichrist    demians    ulver    vanessa hudgens    végső állomás    metal hammer festival    milkovics mátyás    inhale me    lock up    jambalaya    your demise    riki  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!