hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2009. március 23. hétfő   17:58
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Sziget 2009 – az év legjobb hete


  Amikor a világméretű recesszió mélysége és befejeződésének időpontja még mindig bizonytalan, egy biztos dolog azért van, ami feledteti a pesszimista hangulatot. Ez pedig nem más, mint egy önfeledt, felhőtlen bulizós hét, azaz a Sziget, ami volt, van, de főleg lesz, idén augusztus 12-17 között, két bemelegítő nappal felvezetve ahogy ezt már az előző években megszoktuk. És már néhány nevet is tudunk, bár koránt sem az összeset.
  
  
  Tudjuk például, hogy a fergeteges megabulival készül megünnepelni a Tankcsapda a zenekar 20. születésnapját. Lukács Laciék eddigi pályafutásuk legnagyobb koncertjét ígérik a Sziget Nagyszínpadán augusztus 10-én, a fesztivál mínusz egyedik napján. A „Nagy Tankcsapda Nap” már kora este kezdődik a felvezető zenekarokkal, majd jönnek a Tankok, kizárólag erre az alkalomra készült díszletekkel, egyedi látványtechnikával, az elmúlt húsz év válogatott repertoárjával és - a hírek szerint - vadiúj dallal is. Mindezt az ottalvós hetijegyeseknek ingyen, amúgy kerek ötezer forintért.
  
  A nulladik nap még sokesélyes, de az már biztos, hogy a Sziget fesztiválnapjain lemezbemutató koncertek sorát hallhatja kedvence fesztiválunk közönsége. A Nagyszínpadra lép majd például a The Prodigy. Legújabb, sorban az 5. stúdióalbumuk az Invaders Must Die óriási siker itthon és szerte a világban. Nálunk a MAHASZ listán a második helyen nyitott, és a Billboard European TOP 100 listáján momentán az első helyén áll. Március elején önként vonult elvonókúrára, ennek ellenére nem biztos, hogy ellent tud majd állni a Dreherrel öblített Sarki Fénynek a Szigeten Norman Cook, alias Fatboy Slim, aki idén szintén ötödik studióalbumával rukkolt elő. A napokban jelentette be a Placebo, hogy június 8-án kerül a boltokba új albuma, a Battle For The Sun. Ezt Magyarországon elsőként a Sziget látogatói hallhatják majd élőben. „A lemez a sötétségből a fénybe való kilépésről szól, arról, hogy az életet, az élni akarást választjuk. Ez nem jelenti azt, hogy teljesen hátat fordítunk a sötétségnek, mert az továbbra is ott van és része az énednek, hanem azt, hogy inkább kiállunk a fényre. Nagyon optimista vagyok a jövővel kapcsolatban, pozitív gondolataim vannak, ami nagyon izgalmas dolog”
  - nyilatkozta Molko az új lemez kapcsán.
  
  A Nagyszínpad korábbi sávjaiban is van már néhány banda, így Nagy Britannia extravagáns acid-rave-sc-fi punk-funk zenekara, a Klaxons, a 2000-es évek egyik legnépszerűbb brit indie rock zenekara, a Sonic Youth-on, The Cure-on és Joy Division-ön nevelkedett Bloc Party, a 2006-ban alakult brit indie-pop duo, a Ting Tings és kaotikus breakbeat csapásaival a Gereth McGrillen és Rob Swire vezette Pendulum. Idén sem marad ska szupersztár nélkül a Sziget közönsége. Ezúttal egy duplán visszatérő vendég, a spanyol Ska-P izzasztja meg a közönséget.
  
  Talán még soha nem rukkolt elő a Világzenei Nagyszínpad annyi friss produkcióval, mint amennyivel 2009-ben fog. A legismertebbek közül az arizonai Calexico együttes magyarországi debütálása lehet az egyik legnagyobb szenzáció: ennek a tízéves zenekarnak a stílusára egyaránt jellemző az indie-rock, az alternatív country és a texasi mariachi muzsika. Először lép fel hazánkban a kongói So Kalmery is, aki a közép-afrikai stílusokból, a reggae-ből és a gitáralapú tánczenéből egyedülálló stílust teremtett brakka néven. Észak-afrikai és spanyol ízek keverednek a már kultikusnak számító barcelonai kollektíva, a 08001 elektronikus alapú zenéjében, míg a francia-algériai Speed Caravan alighanem minden idők legsebesebb és legradikálisabb arab lantzenéjét teremtette meg. Ugyancsak a legújabbak közül való az olasz Figli Di Madre Ignota, melynek rézfúvós spagetti Balkánja a fesztivál egyik legpörgősebb bulijának ígérkezik.
  De természetesen a visszatérő nagy nevekben sem lesz hiány. Az Orquesta Buena Vista Social Club tagjai között újra hallhatjuk Guajiro Mirabalt, Jesus Ramost és Manuel Galbánt, aki pedig a roots-reggae-re vevő, annak az elefántcsontparti Tiken Jah Fakoly szerez feledhetetlen perceket.
  És ez még csak a kezdet, következő híradásunkra legalább ennyi újabb csemegét tartogat a világzenei Sziget.
  Mint ahogy a Party Aréna is, ahol egyelőre Armin Van Buuren jelzett vissza, hogy fellép a Szigeten. Armin 2007-hez hasonlóan, 2008-ban is megszavazták a világ legjobb DJ-jének a brit DJ Mag magazin Top 100 DJ szavazásán.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Sziget

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
”Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében” - látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 katy perry    kyuss    super 8    csemer boglárka    dragon hunters    drew barrymore    vidámpark    batman    fesztiváljegy    efott    fall out boy    hiúz    the orange strips    beregi tamás    angra    status quo    starset    hardcore superstar    true grit    rose tattoo    kistehén    péterfy bori & love band    iron maidnem    beneath the void    underground magazin  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!