hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2009. március 6. péntek   10:27
nincsen hozzászólás

szerző: Toki
Gothica Farsang
2009. február 21. - Diesel

  Itt a farsangi szezon és hát hova is mehet ilyenkor az ember, ha nem egy jó kis koncertre, fesztiválra vagy éppen a Gothica Farsangra, mely február 21.-én a Dieselben került megrendezésre olyan bandák részvételével, mint a Deathstars, a Sonic Syndicate, valamint hazai részről a Nevergreen vagy éppen a Gyöngyvér.
  
  Elég matiné szagú volt a dolog abból a szempontból, hogy nagyon korán kezdődtek a koncertek, ami valószínűleg a Deathstars és a Sonic Syndicate másnapi, németországi fellépése és az ebből adódó utazás miatt volt szükséges.
  Így a Gyöngyvér kellős közepén estünk be a klubba és csak azt tudtam konstatálni, amit már korábban is, vagyis hogy a közönség imádja őket. A nemrég megjelent Világok Világa lemez dalai szűrődtek ki a nagyteremből, de bevallom, én aznap nem rájuk, hanem csakis a két svéd bandára voltam igazán kíváncsi.
  
  Volt már szerencsém a Sonic Syndicate-hez, még a tavalyelőtti A38-as Soilwork, DT, Caliban bulin. Persze már akkor sem számítottak zsákbamacskának, hiszen ők azok, akiket a Nuclear Blast nagy dirrel-dúrral harangozott be Európa szerte, teszem hozzá nem érdemtelenül. Most a Deathstars útitársaként harmadik, Love and Other Disasters cimű lemezüket túráztatják és ezen volt a hangsúly itt a Dieselben is!
  Kicsit kásás volt a megszólalás, ahogy a fiatal svédek belevágtak a fémbe, de idővel kezdett tisztulni a dolog. Karin Axelsson önmagához képest elég jól nézett ki, bár én nem igazán osztom azt a sokak által vallott nézetet, hogy a férfiak álma lenne. A Sjunnesson tesók nagyon elemükben voltak: Roger, Robin és Richard is veszettül ugrabugrált, míg a másik énekes, Roland Johansson kicsit fáradtabbnak tűnt a többieknél. Persze ettől még a banda és a közönség is láthatóan élvezte az egy órás szettet, ami egy picit azért is volt furcsa, mert a Sonic Syndicate nem igazán passzol egy goth/dark rendezvény profiljába. De hát ebből is látszik, hogy leomlanak a határok, és senki nem feszeng, ha kicsit modernebb, zúzósabb elemek tarkítják az ilyen estéket. Szóval vígan megfért egymás mellett a gótikus tüllszoknya és a Famous felső.
  Visszatérve Sonicék műsorára, a legújabb slágerek (Power Shift, Jack Of Diamonds, Red Eyed Friend) mellett a két korábbi lemezről is toltak dalokat bőven (Jailbreak, Denied, Flashback). Meglepetésnek pedig ott volt a fél akusztikus Contradiction is! Volt ráadás is, úgyhogy a harmadik hazai Sonic Syndicate buli is elég hangosan ért véget.
  
  A Deathstars-nak sok kiéhezett groupie-val is meg kellett ´küzdenie´, melyek közül néhánynak sikerült olyannyira felidegesíteni az amúgy sem túl jó passzban lévő Whiplasher-t, hogy azt néhány üveg pia bánta, na meg az öltöző falai.
  Kezdésnek a ´Night Electric Night´ címadójára meneteltek fel a színpadra a srácok, majd kezdetét vette a végeláthatatlan, védjegyszerű pózolás. Ebből a még mindig kölyök Cat Casino vette ki leginkább részét, aki mikor éppen nem az egóját fényesíttette az első sorban álló csajokkal, akkor a technikus társaságában töketlenkedett az erősítőknél. Ahogy már említettem Whiplasher Bernadotte valószínűleg szintén a fáradtságtól nem volt a toppon, bár az is biztos, hogy nem színjózanon dalolászott nekünk aznap. A külsőségek által keltett rossz érzéseket leszámítva viszont a Deathstars egy nagyon jó koncertbanda, akik szinte maximális pontossággal tudják hozni azt, amit albumon is nyújtanak. Lemezbemutató révén főleg a most februárban megjelent új album volt terítéken (Night Electric Night, Mark of the Gun, Chertograd, Blood Stains Blondes) de a korábbról már jól ismert Semi-Automatic, Cyanide, Blitzkrieg, Last Ammunition, Motherzone, a ráadásban pedig a Synthetic Generation és a Death Dies Hard is jó választásnak bizonyult, hisz a közönség nagy része kívülről fújta ezeket a dalokat.
  Kevesebb, mint három év alatt ez volt a negyedik Deathstars koncert Magyarországon és szinte borítékolható, hogy újra és újra jönni fognak a svédek. Tegyenek is így, csak legyen kevesebb a herezacskóig lehúzott gatya és a popsztár hozzáállás, mert akkor biztos, hogy mindenki maradéktalanul elégedett lesz velük.
  
  Szinte senki nem mozdult a Dieselből a headliner fellépők után sem, sokan kíváncsiak voltak a Nevergreen lemez előzetesére. Én nem igazán tartoztam ezek közé, mert az én szótáramban a Nevergreen már régen nem azt jelenti, mint egykoron. Az est további részében pedig már csak háttérzeneként szolgáltak a magyar dark, goth dalok a sörözéshez. Talán ebben az esetben érvényes a kevesebb néha több mondás, kicsit túlzónak éreztem a hazai zenekarok számát, még ha ezzel sokan nem is értenének velem egyet.
  Viszont a Deathstars és a Sonic Syndicate ismét meggyőző volt, és ahogy mondtam, kétségünk ne legyen affelől, hogy hamarosan mindkét banda újra magyar földön fog metalkodni.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Deathstars myspace

Sonic Syndicate myspace

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 stormraizer    killed with hate    ignea    tank    europica    dead men tell no tales    deck attack    punnany massif    illumishade    gamma ray    the jet-sons    infinity    mr2    spectral voice    power trip    faces of suffering    diamond eyes    kyuss    mark zuckerberg    efott 2017    slayer    morre    tatu 18    the rotted    the sounds  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!