hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2009. február 12. csütörtök   10:54
nincsen hozzászólás

szerző: Billentozet
Interjú a ManGod.Inc tagjaival


  Az köztudott, hogy a ManGod.Inc zenekar a Cadaveres De Tortugas feloszlásával kezdődött. Miért került sor a CDT feloszlására? Miért gondoltátok, hogy egy másik zenekarban ismét megmutatjátok tehetségeteket a közönségnek?
  
  A CDT feloszlása egy elég szövevényes, sőt mi több csúnya kis történet, úgyhogy nem fejtegetnénk nagyon, ami a nagyközönségre tartozik úgy is elmondtuk rengetegszer annak idején. A lényeg, hogy sem emberileg, sem zeneileg nem voltunk már egy hullámhosszon Körmivel, ezért váltani akartunk, illetve részben kényszerültünk. Mivel hármunkat továbbra is ugyanazok a kötelékek tartottak össze, mint addig, nem nagyon tudtuk elképzelni, hogy külön folytassuk a zenélést. Ezért úgy láttuk jónak, hogy az energiáinkat továbbra is együtt vezessük le, és megszületett a ManGod.
  
  A zenekarnak miért a Mangod.Inc nevet választottátok? Kinek a fejéből pattant ki? És mit jelent?
  
  A név közös szüleményünk. Rengeteg ötlet felmerült, nem volt egyszerű választanunk, amúgy sem vagyunk nagy névadó bajnokok. Szerettünk volna valami szuggesztív, többértelmű, árnyalható nevet, ami aránylag könnyen megjegyezhető és kimondható. Ez utóbbi csak részben jött össze, nem gondoltuk volna, hogy két ilyen egyszerű angol szóba is beletörik sokak bicskája. Plusz szerettünk volna megőrizni valamit a múltból, és a CDT utolsó lemezének egyik számcíme is ManGod volt.
  
  Jelentése szó szerint ugye EmberIsten, és Jézusra is használják ezt a kifejezést, de nálunk inkább ilyen yin-yang analógia: a gyarló ember és a tökéletes isten kettőssége, amely kettősség mindenben és mindenkiben jelen van. A test és a lélek, a fizikai és a szellemi lét, a jó és a rossz, az ellentétes pólusok. Az ember a földhözragadtság, hogy valamilyen szinten kénytelen vagy alkalmazkodni ahhoz amiben élsz, legyen az a szűkebb pátriád, a társadalom, az elvárások, a körülmények. Az isten pedig a szellemi lét, a belső béke, a hit az örök értékekben, vagy ha úgy tetszik, az ideálisra való törekvés. Nincs egyik a másik nélkül, és a keveredésük arányától vagy az, aki vagy.
  
  Miként jellemeznétek a zenéteket? Mi az ami alapján lehet tudni, hogy egy Mangod.Inc nótáról van szó?
  
  Az induláskor az egyik alapvető kitételünk volt egymás felé a relatív zenei szabadság. Azért relatív, mert a tudásunk azért nyilván elég erősen behatárolja a lehetőségeinket A lényeg, hogy mi nem egy koncept banda vagyunk, akik egy stíluson belül szeretnének minél meggyőzőbbet alkotni, vagy hogy mi legyünk a hazai ez meg az. A ManGod nem valami mesterséges gerjesztés, hogy vannak zenészek és összeállnak, hogy egy adott témakörben
  zenéljenek. Mi inkább zene - és buli - kedvelő haverok vagyunk, és azt akarjuk eljátszani, ami a fejünkben szól. Ez a hozzáállás aztán egy nagyon felszabadult zenélést eredményezett. Tudjuk, hogy a nehezebb utat választottuk, meg valahol önzőzés is ennyire a saját fejünk után menni, de mi nem bánjuk, ha emiatt kevesebbek kedvence vagyunk, fontosabb, hogy azt a
  hozzáállást képviseljük, amit mi is annyira szeretünk és tisztelünk a kedvenceinknél. Annyifelé kell igazodni az életben, legalább a zenével kapcsolatban hadd csináljunk azt, amit akarunk.
  
  Egy bemutatkozó lemez után talán korai kimondani, hogy kialakult stílusunk lenne, de vannak védjegyeink, amik alapján beazonosítható a zenekar: egyfajta sötét hangulatú, de fülbemászó modern rockmetalt játszunk. Ajánljuk baljós bulikba, ahol hemzsegnek a jó csajok, csak valahogy mind olyan gyanúsan
  áttetsző bőrű, és a szemfoguk is furcsán kiáll... ráadásul mintha valaki valamit beletett volna az italodba...
  
  Nem gondolkoztatok még azon, hogy magyarul is írtok szöveget vagy céltudatosan az angol nyelvet választottátok?
  
  Ez mondhatni örök téma nálunk. Az angol nyelv, hangzásából és ritmikájából adódóan sokkal jobban passzol a rockzenéhez, ezért automatikusan azzal próbálkoztunk és tesszük ezt immár tizenix éve, amióta csak zenekarozunk. Úgyhogy lassan csak eljutunk a vállalható szintre De még így is sokkal gördülékenyebb a zenénk angolul, mint magyarul. Ettől függetlenül most már folyamatosan napirenden van a magyar szöveg téma, az új daloknál próbálkozunk is velük, és valahogy most kezdem úgy érezni, hogy átbillent a dolog. Nagy előnye egyben számomra a legfélelmetesebb tulajdonsága is: hogy ugyanis egyből mindenkinek érthető, hogy mit kíván közölni a művész úr... ami kiváló együtt énekléshez, meg mittudomén, de ugyanakkor nem kicsit ijesztő, főleg, hogy szeretek a belső vívódásaimról, lelki jellegű dolgokról írni. Akármilyen furcsa egy évek óta a színpad közepén szerencsétlenkedő illetőtől, alapvetően szégyellős vagyok, különösen ami a belső dolgaimat, az érzéseimet illeti. De valami kísérlet tutira lesz előbb-utóbb.
  
  A Project Torque nevű játékban a ti zenétek is felcsendül. Erről mit lehet tudni? Miként jutott a zenétek ebbe a játékba? Miféle játékról van szó?
  
  Ez egy netes autóversenyzős játék (pontosan: Massively Multiplayer Online Racing Game), amit a debreceni Invictus tervezett, fejlesztett ennek az amcsi cégnek. Ők kerestek meg, hogy szeretnék felhasználni a zenénket. Mi pedig kaptunk az alkalmon, mert jó lehetőséget láttunk benne, hogy olyan arcokhoz is eljuthat a zenénk, akik talán soha nem találkoztak volna a ManGod-dal. Lett egy ManGod dizájnal felruházott verdánk amivel porig lehet alázni az ellenfeleket, alatta pedig a mi zenénk dübörög, kell ennél több? A fiatalok pedig örömmel zúzzák a játékot, legalábbis elég sok pozitív visszajelzést kaptunk a világ minden tájáról.
  
  A honlapotoknak nagyon misztikus jelleme van. Mindenhol csak maszkokat látni. Kinek az ötlete volt ez az álarc és minek köszönhető ez?
  
  A webes maszkos téma a The Flood című számunkra készült videoklippre utal (lásd http://www.youtube.com/watch?v=95dvKyaxVN0), azután lett frissítve, hogy leforgattuk, ebben a klipben viseltük ezeket a maszkokat. Először nem voltunk benne biztosak, hogy jó ötlet, és nem is szántunk nekik ilyen központi szerepet, de a végeredményt látva úgy döntöttünk, maradhat. Úgy voltunk vele, hogy ha már ott pörögnek körülöttünk a csajok, ne romboljuk a látványt a fizimiskánkkal
  
  Elsősorban talán a fiúkat érdekelheti, de készült ennek a klipnek egy felnőtt változata is, amit a http://www.mangod.hu -n lehet megnézni, némi kis játék után. Keressétek a 18-as karikát és kövessétek az utasításokat.
  
  2007-ben jelent meg a debütáló lemezetek. Mit érdemes erről tudni? Milyen témát feszegetnek a dalok? Hol tudják a rajongók beszerezni?
  
  Egy akkor startoló helyen, a Fader stúdióban vettük fel Scheer Viktor és Farkas Csongor urak irányításával. Valójában a felvételek közben lett kész a stúdió, szóval voltak izgalmak, de abszolút elégedettek vagyunk a végeredménnyel. Mivel ők is újak voltak, és nekünk is ez volt az első, mint ManGod, elég rugalmasan állt hozzá mindkét fél, ami ugyan néhol felesleges tökölődésre is módott nyújtott, de mindenképpen jót tett az anyagnak.
  
  A szövegtémák vegyesek, csakúgy, mint a zene, mindenféle arról, ami akkoriban foglalkoztatott. Egyébként az oldalunkon http://www.mangod.hu kinn vannak a dalszövegek, a legegyszerűbb, ha elolvassátok őket, amúgy sem szeretek „magyarázkodni”, a lényeg, hogy megindítson valamit, aztán éljen az elkalandozás!
  
  Beszerezni pedig tőlünk is be tudjátok info@mangod.hu illetve elvileg a legtöbb lemezboltban beszerezhető. Másnem rá kell kérdezni, aztán majd csak megrendelik, ha nincs meg
  
  Már lassan 2009-et írunk, mire megjelenik az interjú már 2009 lesz. A következő lemezt mikorra tervezitek? Milyen tervek vannak már az új korongra nézve? Stílusbeli különbségek lesznek vagy maradtok ennél a heavyrock irányzatnál?
  
  Év vége előtt biztos nem lesz új ManGod lemez, időbeosztásos, no meg persze pénzügyi okok miatt. Terveink szerint tavasszal összerakosgatjuk az ötleteinket, nyáron kidolgozzuk őket, aztán ha minden jól megy, ősszel még akármi is lehet
  
  Stílusilag biztos marad ami volt, már ha az egy stílus, hogy megírunk mindent, ami csak jön Beszélgettünk róla amúgy, hogy picit összébb kéne rántani a határainkat egy „Near Life Experience” esszencia alapján, hogy könnyebb legyen belekapaszkodni a ManGod fílbe, de az a helyzet, hogy úgyis egyből felrúgunk minden ilyesmi szabályt, ha jön egy állat téma,
  ami elvileg már nem férne bele. De az eddigi ötletek alapján kábé marad az összhatás, hangulatilag mindenképp. Csak persze igyekszünk egyre frappánsabban fogalmazni.
  
  Milyen hangulatban szoktak zajlani a koncertek? Az emberek hogyan fogadják a zenéteket?
  
  Összeségében azt mondhatjuk, hogy jó hangulat van a bulikon, elvégre az a cél, hogy jól szórakozzunk mi is, meg a közönségünk is. A ManGod nem az a falbontó metal, amire jól szét lehet verni egymást, és sajnos nincs fékevesztett harag, keserű nyomor, de még egy kis elmebeteg mészárlás sem a tarsolyunkban, szóval nem feltétlenül helyszétszedésre ösztönző az összhatás, mi inkább szeretjük vagányra venni a figurát. Mert mint tudjuk, aki nem vagány, azzal kibasznak. Szóval mi inkább lazázunk. Amúgy meg az a tapasztalatunk, hogy a csajoknak bejön a ManGod féle seggrázós rokk, a paliknak meg az, amikor a csajok rázzák Meg amúgy is, a hülyeség ragadós, és ez így van rendjén!
  
  December közepén eljutottatok Szegedre 2 év várakozás után. Milyen hangulatban telt a buli? Hogy éreztétek magatokat az ország ezen részén, akár Karcagon akár Szegeden?
  
  Igen, végre sikerült Szegedre és Karcagra is eljutnunk. Mindkettő ilyen kis családias hangulatú bulira sikeredett, jól éreztük magunkat! Karcagon ráadásul Remorse-ékkal voltunk, akiket nagyon csípünk, velük aztán nem lehet unatkozni Kicsi, de annál lelkesebb közönség, jó szervezés, szóval minden klappolt. Szeged hasonló: bár egy vizsgaidőszakos, közvetlenül ünnepek előtti csütörtök nem tesz jót a rocknrollnak, de mi már annak is örültünk, hogy egyáltalán játszhattunk ott. Nem is beszélve kedves házigazdáink ellazításunk terén nyújtott elévülhetetlen érdemeiről!
  
  A honlapotokra felkerült 3 nem túl hosszú video, ami a Watch My Dying zenekar lemezfelvételekor készült. Pontosabban Gaobr énekfelvételekor....miféle nótában hallhatjuk majd a hangod? Mennyire áll hozzád közel a WMD zenéje? Közös turnén nem gondolkoztatok?
  
  A WMD-s kapcsolat baromi régi, ha jól emlékszem Imiéket CDT fanként ismertük meg valamikor a múlt évezredben... bár olyan régen volt, lehet csak én színezem ki de az biztos, hogy kb. ezer éve haverkodunk.
  
  Profi amit csinálnak, elkapom, meg minden, de nem az a műfaj, amit napi szinten tudnék pörgetni. Általában a pillanatnyi hangulatom alapján hallgatok zenét, és hát manapság ritkán vagyok ilyen WMD típusú nyomasztóan agresszív hangulatban - azt kell mondjam, szerencsére De nagyon jól kenik, abszolút riszpekt!
  
  Gábor arany pofa, nagyon csípem, meg szeretek is vendégeskedni, ha belefér a napirendembe, így aztán nagyon megörültem neki, amikor felhívott az ötlettel. Csak később bizonytalanodtam el kicsit, hogy a nem egyszerű zenéjükre vajh mit fogok alkotni de persze profi brigád lévén minden ki volt találva, igazából csak ilyen hangulati elemeket vokáloztam bele a kész dallamvilágba. Nagyon jól szórakoztunk, talán átjön a 3 netes stúdiónapló-szösszeneten is, ami akkor készült. Ezúton is köszönöm a lehetőséget!
  
  Legközelebbi koncert dátumokról mit lehet tudni?
  
  Figyeljétek az oldalunkat: http://www.mangod.hu
  A Live menüpont alatt mindig megtaláljátok az aktuális dátumokat!
  
  Pár buli a teljesség igénye nélkül:
  február 13. Budapest Merlin
  március 6. Kaposvár Pogo Center
  március 7. Pécs Toxic
  március 20. Budapest Diesel
  
  Még egyszer köszi az interjút, további minden jót!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 sexepil    bródy jános    penélope cruz    bartos erika    +she+    belmondo    tv manci    royal flush    secret chiefs 3    alcest    ignea    the young punx    wacken metal battle    ék    edge of paradise    arto lindsay    limbless    adni jó    u2    adrien brody    the kooks    mutiny on the bounty    lillian axe    forgotten tales    disney  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!