hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2009. május 6. szerda   15:28
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Arch Enemy, Mercenary a Dieselben
2009. május 26., Diesel Club - Budapest

  A május 26-ai kedd este végre elhozza azt, amire a dallamos death metal stílus kedvelői már vártak egy ideje: magyar színpadon üdvözölhetjük az Arch Enemy-t. Korábban már több ízben is láthattuk volna az Amott tesók zenekarát kis hazánkban (például 2003-ban a Nevermore előtt a még akkori nevén E-klubban), ám most tényleg a Diesel Klub színpadán fogjuk látni az Arch Enemy zenészeit. A svéd zenekar előtt pedig a melodikus power/death metal muzsikát játszó dán Mercenary fog fellépni, akik már több alkalommal bizonyították magyar színpadokon rátermettségüket, legutóbb az A38-as hajóban zenéltek tavaly a Death Angel előtt.
  
  Az 1996-ban alakult Arch Enemy mára a dallamos death metal egyik vezető csapatává nőtte ki magát, és ebben oroszlánrésze van a virtuóz gitártudást felmutató Amott testvéreknek: Christopher-nek és Michael-nek. Annak idején a death/grind alapbanda brit Carcass-ből kilépő Michael hozta létre az Arch Enemy-t, és Christopher-el, Johan Liiva énekessel, valamint Daniel Erlandsson dobossal hozták létre a Black Earth című debütalbumot. A Stigmata című második, és a Burning Bridges című harmadik lemez egy egyre dallamosabb muzsikát játszó, egyre sikeresebb brigádot mutatott. 2000-ben történt egy jelentősebb változás a zenekar életében, amikor Michael távozásra kérte Johan-t az énekesi posztról, és merész lépésként egy énekesnőt vett be a frontemberi posztra. Angela Gossow bevált az énekesi szerepkörben, amit valljunk be, inkább a dekoratív külsejének, semmint a nagy énekesi tudásának köszönhetett. A vele kiadott Wages Of Sin, Anthems Of Rebellion, Doomsday Machine, és a tavalyelőtt megjelent Rise Of The Tyrant mind jól sikerült, fogós gitártémákat tartalmazó lemezek. A zenekar élőben is hengerel, így egy látványos, zúzós és szólókban gazdag koncertet várhatunk tőlük!
  
  A dán Mercenary gyakori látogató hazánkban, a melodikus power/death metal zenekar szinte minden évben játszik Magyarországon. Az 1991-ben alakult banda már az ötödik lemezét jelentette meg tavaly Architect Of Lies címmel, és ezen 2008-as CD mellett a többi művük is kimunkált, progresszív power/death metal muzsikát rejt, ahol a nagyívű dallamos énektémák és a finomabb zenei megoldások mellett a hörgés és a zúzósabb metal riffek is beleférnek a repertoárba. A hattagú zenekartól a Diesel Klub színpadán is egy profi teljesítményt várhatunk, csakúgy, mint azt legutóbb tették az A38-as hajó gyomrában.
  
  Tehát aki a melodikus death metal rajongójának vallja magát, vagy csak ki van éhezve a fogós, dallamos gitártémákra és a virgázós szólókra, netán egy szőke bombázó teljesítményét követné figyelemmel, annak feltétlenül ajánlott megjelennie május 26-án a Diesel Klubban. A koncertre a belépőjegy 6500 Ft-os áron váltható meg.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Arch Enemy

Mercenary

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dirkschneider    artisjus    deadly apples    smashing pumpkins    alexander payne    fishing on orfű    reggae    coliseum    mercyful fate    kalan mikla    egy színésznő lánya    stesztay dávid    anna faris    osonó poszáták    thornwill    sinister    magrudergrind    darkrise    diabolus in musica    cate blachett    gary moore    nyírség táncegyüttes    hajdu zsolt    a papháború a vámpírok ellen    scerra  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!