hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2009. január 28. szerda   10:47
nincsen hozzászólás

szerző: A38
Nouvelle Vague (F), eat me!
2009. február 1., vasárnap 20:00., A38 - Budapest

  Belépő elővételben: 5000 Ft, a koncert napján: 5900 Ft.
  
  Február elsején rég várt zenekar érkezik az A38 Hajóra. A Volt Fesztiválon és a Balaton Soundon már óriási sikert aratott francia feldolgozászenekar, a Nouvelle Vague (ejtsd: nuvell vág) lép fel, hogy egy igazi, barátságos klubkoncert keretei között bizonyítsa be, hogy igazi közege a meghitt klubhangulat. Az előzenekar a remek magyar elektro-pop csapat, a Kozma Orsival és a Nagy Gergővel felálló eat me! lesz.
  
  Bár a nosztalgia mindig valami gyanús dolog, amiből sosem sül ki semmi jó, a Nouvelle Vague puszta léte alapjaiban cáfolja ezt a tételt. Mert ez a ragyogó énekesnőkkel kiegészülő francia duó, Marc Collin és Olivier Libaux kettőse úgy nosztalgikus, hogy egyetlen pillanatig sem ciki, és úgy tölti meg újra élettel a hetvenes-nyolcvanas évek punkját és újhullámát, hogy még az is átadja magát a varázsnak, aki egyébként zsigerből rühelli a nosztalgiát, a punkot, a bossa novát vagy a feldolgozásokat. Ehhez nem kell más csak:
  
  1) egy zseniális ötlet: dolgozzuk fel az angolszász punk és New Wave klasszikus slágereit, de úgy, hogy még szerzőjük se ismerjen rájuk. Fordítsuk át az egészet leheletfinom bossa novákba, elegáns akusztikus hangszerelésekbe, hogy az eredeti nyers vadság helyett inkább a hűvös és melankolikus elegancia legyen a vezérelv.
  
  2) egy állati jó és jellemző név: ami egyszerre idézi meg a hatvanas évek elejének nagyon laza és nagyon cool francia filmjeit, a nyolcvanas évek brit New Wave-jét és a brazil zene ötvenes évek-beli forradalmát, a bossa novát (ami szintén „új hullámot” jelent).
  
  3) ragyogó érzékkel kiválasztott számok: a Clash Guns of Brixtonjától a Joy Division Love Will Tear Us Apartjáig, az Echo and the Bunnymentől a Bauhausig a korszak legjobb, feldolgozásra leginkább méltó darabjai.
  
  4) elegáns és kulturált hangszerelés: finom akusztikus megoldások, elegancia, hűvös visszafogottság.
  
  5) és végül nagyszerű énekesnők: kezdetekben a csodás Camille és az elbűvölő Phoebe Killdeer (akik már sajnos nem lépnek fel a Nouvelle Vague-gal), illetve manapság az extravagáns Marianne Elise, Melanie Pain vagy Nadeah Miranda, akik remek hangjuk mellett nem mindennapi egyéniségükkel is gazdagítják a számokat.
  
  A nagy ötlet 2002-2003 környékén szállta meg Collint és Libaux-t, és nem telt bele egy év és néhány koncert, meg is jelent az első Nouvelle Vague-lemez. A fantasztikusan jól eltallt feldolgozások, és a rafinált franciás image azonnal elöprő és revelatív sikert hoztak a zenekarnak. A második album címét egy Jean-Luc Godard-filmből kölcsönözték (Bande a part - Külön banda), és bár fenyegetett az önismétlés veszélye, a jól felépített album talán még az elsőnél is nagyobb sikert aratott.
  
  Collin és Libaux azóta is fáradhatatlanul dolgozik: 2007-ben a kitűnő downtempo-sorozatnak, a Late Night Talesnak hoztak össze egy válogatáslemezt, tavaly ősszel pedig megjelent a Hollywood - Mon Amour. Ez utóbbi a legnagyobb nyolcvanas évek-beli filmslágereket értelmezi újra a már jól megszokott Nouvelle Vague-stílusban, köztük a Realityt, az Eyes of the Tigert, a When Doves Cryt vagy a Flashdance főcímdalát.
  
  Igazán itt van tehát az ideje, hogy egy barátságos klubkoncerten élvezzük egy Nouvelle Vague-fellépés nem mindennapi hangulatát.
  
  Fellépők:
  Melanie Pain: ének
  Marianne Elise: ének
  Nadeah Miranda: ének
  Marc Collin: billentyűsök
  Olivier Libaux: gitár
  Julien Decorct: bőgő
  Raphael Chassin: dob
  
  Az eat me! állandó fellépője a Sziget fesztiválnak, Budapest több klubjában megfordult, és többször koncertezett külföldön. Rendszeres játszóhelye a budapesti Cökxpon Ambient Café. A 2007-2008-as szezonban, a klubjában egyre nagyobb közönség előtt játszott a zenekar, meg-megújuló programmal. Fellépéseiken az elektro- folyamatzene party-jellege keveredik egy rockkoncert hangulatával. A sorozat végén - kilépve az undergroundból -nagyobb közönségnek is bemutatkozott, a Morcheeba áprilisi, budapesti koncertjén. Az eat me! első lemezének munkálatai most zajlanak, a tervek szerint 2009 elején jelenhet meg az album. Az első eat me! klip (White Noise Song) a lemezmegjelenés előtt kerül bemutatásra.
  
  A zenekar tagjai:
  Kozma Orsi: ének
  Nagy Gergő: basszusgitár
  Komenczi Bálint: gitár, billentyűsök
  Borosi Gábor: billentyűsök
  Bajkai Ferenc: dob
  
  A programváltoztatás jogát fenntartják. Részletes program, bőséges információk, interjúk, fotók, galériák, belehallgatás, fórum, jegyfoglalás és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon. Az interneten foglalt jegyeket kapunyitásig kérjük átvenni. Kapunyitás a programok meghirdetett kezdése előtt egy órával. A koncertteremben tilos a dohányzás, dohányzó vendégeink az A38 Hajó fűtött orrteraszán gyújthatnak rá.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Nouvelle Vague

eat me!

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 axl rose    in vain    saoirse ronan    solar scream    cabaret medrano    bleeding through    struggle for life    dave gahan    sigur rós    in-dock    mono    five finger death punch    eye for i    krokus    stardrive    könyvtár    scorpions    blahalusiana    rockélet    la dispute    war is the answer    my dying bride    green day    stone temple pilots    haemorrhage  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!