hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
interjú [hazai hangok]  2002. november 19. kedd   14:24
nincsen hozzászólás

szerző: Kaktusz
Interjú L. Laki Lászlóval
Cinetrip Party Story

  Kezdetek

  -Kezdjük az elején. Mikor volt az első Cinetrip parti, hogy kezdődött?
  -Tulajdonképpen 97 nyarán a kertünkben egy kertmozival indult. A második kertmozit már Cinetripnek hívtuk. 98 január elsején volt az első nyilvános buli. Cinetrip vizimozi néven a Rudas fürdőben és ezen keresztül ismerték meg az emberek. Egyébként január elsején lesz öt éves a Cinetrip.
  
  -Mennyire volt sikeres a Cinetrip? Mennyire érte meg csinálni?
  -Nagyon. Amikor az első bulit megcsináltuk a Rudasban, tulajdonképpen egy baráti körnek, tehát pár száz embernek, azt mondták, hogy még akarnak és el akarják hozni a barátaikat. Ebből lett az, hogy jó, akkor csináljunk még bulikat a Rudasban. Ezután a bulik egymást építették és a harmadiktól már egy ismer dologgá vált, mint egy ilyen unikum. Azután körülbelül egy év kellett ahhoz, hogy külföldön is eléggé nagy ismertségre tegyen szert.
  
  -Itt jöttek be a külföldi fellépők, pl.: a Ninja Tune?
  -Igen. Nagy szerencsém volt, mert a British Council-nak ez nagyon tetszett. Sokat támogatott azzal, hogy kapcsolatokat tudtam felvenni angol kiadókkal, zenészekkel, filmesekkel, filmterjesztőkkel és ők ezt finanszírozták, mert egyébként ezt nem tudtam volna megtenni. Ők finanszírozták a külföldi feléppők gázsiját és repülőjegyét. Így tudtam a külföldi fellépőket elhozni egyáltalán, mert az oké, hogy vannak jó kapcsolatok, de meg is kell tudni teremteni a feltételeket, hogy eljöjjenek. Így tudtunk előrelépni, mert zsebből vagy a jegyárakból nem tudtuk volna finanszírozni ezt az egészet.
  
  -Emlékszem, hogy ez a folyamat megszakadt néhányszor. Miért?
  -Ennek főképp anyagi okai voltak. Ezek olyan rendezvények, ahol vagy van közönség, vagy nincs. Mivel mi eléggé maximalisták vagyunk és szeretnénk minél többet adni az embereknek, mindig egy kicsivel többet, mint az előző bulin. A költségek így mindig egy kicsit nőttek és sokszor hatalmasakat buktunk.
  
  Tehát teltház volt, nagyon jó volt a buli, de tudtuk, hogy ezt egy millió minusszal zárjuk minimum, de mi meg akartuk csinálni a fullextrát. Ez halmozódott és toltuk-toltuk. Eljött a pillanat, amikor azt mondtuk, hogy ez nincs tovább. Most vagy valaki besegít, vagy vége van az egésznek és aztán így tavaly volt egy ilyen leállás. Azóta azt gondolom, hogy felállt egy olyan csapat a szervezői oldalról és olyan főszponzort találtunk, mint a Ballantines, aki ezt így felvállalta és most már meg tudjuk tartani a rendezvényeket rentábilisan.
  
  Ez volt az egyetlen oka igazából, ami persze azután, hogy nem tudtuk megcsinálni, elég komoly művészi válságot okozott mindenkinek, aki ebben dolgozott, mert nem tudtuk megcsinálni azt, amit akartunk. Szóval a festő megveszi a festéket amivel fest, nekünk kell hozzá körülbelül ötmillió forint, hogy megcsináljuk amit akarunk és ez egy este. Hat óra. Hat óra és azután vége van. Hetekig, hónapokig dolgozunk hat óráért, azután soha többé nics. Ez úgy egy kicsit így nem megfogható. Jó, mostmár azért dokumentálódik, mert jellennek meg dolgok, fotózzák, filmezik, stb nem tudom. Mostmár jó, mert vissza tudjuk nézni a dolgainkat. Látjuk a reakciókat. Az elején ez nehéz volt, így megjelenni.

  Jelen

  -Ilyen jellegű bulik szervezésében úttörőknek érzitek magatokat?
  -Magyarországon tizenkét éve csinálok bulikat, partikat. Elektronikus zenei rendezvényeket. Az első nyilvános zenei rendezvényt én szerveztem Magyarországon, a Viking klubban, Tadeusszal. Lenyomtunk öt bulit, egy sorozatot, ezután összebalhéztunk és ezután lett az X-LAB a Titusszal. A kérdésedre a válasz: igen, mert kitaláltunk olyan dolgokat, hogy bizonyos rétegre,vagyis olyan sávokat találunk ebben a nagy masszában, ami tényleg a miénk. Amit mi találtunk ki magunknak. Magunknak építettünk, mi finanszíroz-zuk, mi építjük és mi találjuk ki a jövőjét is. Nekünk így jó. Most úgy érzem, hogy most oké, most sínen van és ezzel biztos, hogy el fog menni egy darabig.
  
  -Mik a hosszú és rövidtávú terveid?
  -Most az a tervem, hogy összerakjam magunkat úgy jövő júnusig, júliusig. Fixáljuk a dátumokat, szerződéseket mindenkivel. Úgy januárig megvagyok. Szeretnék csinálni jövőre egy nagy, kétnapos fesztivált. Szeretném vinni a magyar zenészeket és ezt a Cinetrippes dolgot sokszor külföldre. Szeretnék Karlovy Varyban, a filmfesztiválon csinálni egy nagy bulit. Glastenburry-re van egy meghívásunk, ami vagy összejön, vagy nem. Saját helyszínnel, magyar felépőkkel. Nagyjából ezek, meg a gyerekemet szeretném felnevelni, mert nem nagyon foglalkozok Vele, mert nem tudok. Nincs rá időm.
  
  -Hogyan választod ki a helyszíneket?
  -Nagyon sok helyszínt ismerek, meg nagyon sokat tudok és sokat találok, meg keresek. Amelyik megtetszik és úgy látom, hogy van aurája, meg úgy ki lehet találni, szóval amiben van valami és lehet vele játszani. Nagyon sok olyan hely van Budapesten, amelyik nagyon jól néz ki, jó lehetne, csak éppen akusztikailag nem jó, vagy közel vannak a szomszédok, vagy nem lehet áramot vinni és néhány olyan van, ami jó. Most itt lesz egy pár buli a Ballantines támogatásával (Füstiben - a szerző), három, négy, öt,nem tudom. Idén, ezzel együtt három. Októberben van ez a Blim és Meat Katie. Novemberben Scratch Perverts lesz. Ötszörös DMC csapatbajnokok. Öt éve ők nyerik a DMC-t csapatban. Hárman, hat lemezjátszóval, két és fél órán át. Nagy királyság lesz!
  
  -Novemberben nem lesz itt egy kicsit hideg?
  -Nm, mert fűthető a terem. Tegnap délután elkezdődött a fűtéssel a buli építése. Nyolc órakor betolták a technikát. Egész éjjel építettünk. Reggel hétre mentem haza. Itt dolgozik hetven ember, mire kinyit, teljesen meleg lesz. Már a hetven ember beleheli az egészet.
  
  -Köszönöm az interjút és további sok sikert!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Cinetrip

 programajánló: 
2024. október 13.
Ghøstkid az Analog Music Hallban: A metalcore, a horror és az elektronika találkozása
XIII. Wine&Violin: Hegedű- és Vonókészítők Szalonja: A holland Skanza Kvartet koncertje a MERITA projekt keretében
2024. október 14.
Bryan Adams: Legendás rockikon, fotográfus Budapesten is fellép!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával
Interjú az Auraleak vokalistájával, Hex-szel
A Barba Negra új helyre költözik!
Interjú az Ǝ.N.D. zenekarral
Nest of Plagues interjú: Közös tetoválás és fűnyírás, mint hobbi
Megjelent a Lélekhelyek kislemez: interjú az Illetve zenekarral
Talk2night: új nagylemez, új videóklip és interjú
Interjú Petrás Jánossal az Europica zenekar születéséről
Drawing interjú: „Egy hardcore koncert maga egy sport, egy kemény meccs, ha azt akarod, hogy igazán üssön a dolog!”
 kiemelt 
Soen: progresszív metal este a Dürer Kertben
  
Ősszel megjelent, Memorial című lemezét mutatja be október végén Budapesten a Soen

Future Palace: friss lemezét is bemutatja Budapesten a berlini post-hardcore csapat
The Black Tour: Imminence, Aviana, Allt
Septicflesh, Equilibrium: októberben közös koncert az Analogban
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 bastards of bodom    haw    boros lajos    eros ramazzotti    victor hugo    divine ascension    amoral    devourment    seth rogen    dr. house    the cult    i killed the prom queen    kiss erzsi    b2b3 trió    kutyák És macskák    guilhem desq    számos pasas    danielle spencert    severe torture    josh duhamel    boros lajos    novelists    pogues    dharma    cante  diem  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!