hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [kiállítás]  2008. december 30. kedd   17:54
nincsen hozzászólás

szerző: Millenáris.Hu
A National Geographic és az IBM Genográfiai Program című kiállítása
2008. március 22-ig., Millenáris B épület – Jövő Háza Kiállítás - Budapest

  Nyitva tartás: kedd-vasárnap: 9.0017.00, szombat-vasárnap: 10.0018.00
  A kiállítás január 1-19 között zárva tart
  
  2008. október 28-án nyílt meg a National Geographic és az IBM Genográfiai Program című kiállítása, amely egy, a közös múltunkba vezető expedícióra hívja a magyar közönséget. A National Geographic kiállítása azt mutatja be, hogy miként használható fel a DNS annak a titoknak a feltárására, amely az emberiség afrikai bölcsőjéből kivezető ősi utat övezi.
  
  A Genográfiai Program, amely 2005-ben indult útjára, megpróbálja feltérképezni az emberi faj vándorlásának történetéről szóló új ismereteket. A kísérleti genetika módszereivel követi nyomon, miként hódította meg az emberiség a bolygót. A program egy ötéves nonprofit, globális kutatási együttműködés a National Geographic és az IBM között. A helyszíni kutatómunkát a Waitt Family Foundation támogatja.
  
  A kiállítás hangsúlyozza a Genográfiai Program jelentőségét a Genográfiai Konzorcium, valamint a bennszülött és hagyományos népek közötti együttműködés előmozdításában. Multimédia lejátszók segítségével és fotópaneleken keresztül mutatja be a Genográfiai Program három alappillérét: a helyszíni kutatást, a személyes részvétel lehetőségét és a Legacy Fund Alapítványt.
  
  A látogatók végigkövethetik a program kulturális és tudományos aspektusait, amelyek megvilágítják a genetika jelentőségét az emberiség családfájának felállításában. Értékes fotók és részletekben gazdag grafikai anyagok teszik érthetővé és lebilincselővé ezt az utazást, valamint a genetika témakörét.
  
  A Genográfiai Program a Genográfiai Konzorcium kutatóinak munkáján alapul. Az expedíciók, amelyeknek célja, hogy bemutassák a programot, és együttműködjenek bennszülött és hagyományos közösségekkel, lehetőséget teremtenek arra, hogy elérhető közelségbe hozzák az ősi genetikai bélyegeket. A kiállítás a beszámolókon és képeken keresztül dokumentálja a Csád, Alaszka és Tádzsikisztán elzárt területeire tett utazásokat.
  
  A Genográfiai Program kulcsfontosságú kérdése a személyes részvétel, amely saját DNS-mintán keresztül teszi lehetővé, hogy bárki kinyomozza ősei elrejtett történetét. Mára világszerte nagyjából 265 000 ember vett részt a programban, értékes adatokat szolgáltatva arról, hogy kik vagyunk és milyen utakat jártunk be. A személyes részvételről szóló kiállítási panelekből megtudjuk, hogy mi magyarok miképpen vehetünk részt ebben a történelmi jelentőségű kutatási programban.
  
  A Genographic Legacy Fund Alapítvány adományokkal segíti a bennszülött és hagyományos közösségeket a kultúrájuk és nyelvük megőrzésére irányuló erőfeszítésekben. A támogatottak között szerepelnek többek között a tanzániai szanok (busmanok) veszélyeztetett földjeik megőrzésére irányuló törekvései, a tádzsikisztáni yagnobi nép nyelvőrző programja és a sierra leonaiak erőfeszítései, amelyekkel a történetüket összefoglaló históriás énekeket és a háború előtti életet próbálják az utókornak átmenteni. Az ilyen történetekből összeválogatott képes és szöveges beszámolók képezik a kiállítás sarokkövét.
  
  A Genográfiai Program arra buzdítja a magyar pedagógusokat és diákokat is, hogy vegyenek részt a Program bővülő oktatási tevékenységében és a tanárok számára világszerte hozzáférhető kutatási programban. Az oktatásról szóló részek azt hangsúlyozzák, hogy multidiszciplináris jellegénél fogva miként használható fel a Genográfiai Program a tananyag kiegészítéseként.
  
  Az emberiség útja című kiállítást a washingtoni székhelyű National Geographic Society tervezte a Genográfiai Tervezet anyagából. A National Geographic Society az IBM-mel, Spencer Wells-szel és a Waitt Foundation alapítvánnyal együtt 5 évvel ezelőtt indította útjára a Genográfiai Tervezetet, amelynek célja az emberiség útjának genetikai feltérképezése. A nemzetközi vándorkiállítás második állomása Budapest, a Jövő Háza Kiállítás.
  
  A kiállítás a Jövő Háza Kiállításra váltott belépőjeggyel látogatható!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
2024. május 19.
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Idén is a fesztiválszezon egyik unikuma lesz a Denagyvilág, amit második alkalommal rendeznek meg Szigetmonostoron
Kultúrák találkozása a zenében - María Toro, Daniele di Bonaventura és Mogyoró Kornél koncertje
Falra fel! plakátaukció és pop-art kiállítás Marczibányin
HangFeszt – Minden, ami zene, minden, ami érték
Egy este, egy koncert, három barokk orgona
Különleges játékélményt nyújt az autista gyerekeknek a Hot Wheels® új kisautója
Erdős Virág, Háy János, Krusovszky Dénes, Puzsér Róbert, Szentesi Éva és Vecsei H. Miklós májusban a Tavaszi Margón
7. DADABÁNYA Underground Művészeti Fesztivál
 kiemelt 
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
  
A most megjelenő ötödik Elefánt nagylemez, a SEMMI az előző két albummal együtt alkot egy univerzumot, miközben zeneileg és szövegében is minden eddiginél jobban elrugaszkodik a zenekar “megszokott” világától

Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 szexhead    lagerstein    sziget 2013    be’lakor    zöld darázs 3d    koncert    will smith    angelus apatrida    karai anna    vio-lence    james cameron    zorall    sorbon sexual    gondolat kiadó    tokaj    primal scream    petrás jános    fonó    the rev    liam nieson    pure love    korn    rock show    marduk    platon karataev  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!