hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2002. augusztus 27. kedd   17:18
nincsen hozzászólás

szerző: Podravka
Red Line Offside, Semmi Komoly, Hold X True
2002 augusztus 23, NemArt Klub

   A tavasszal nyitott NemArt Klub a kényszerű nyári szünetet követően megkezdte első teljes szezonját. Reméljük, hogy a kezdeményezésnek sikerül biztos alapokat lefektetni, nem fogy el a pénz, nem jönnek különféle hivatalok ellenőrizni, és az odalátogatók a meglévő értékekre igyekeznek vigyázni.
  
   Sajnos az első augusztusi koncert rossz előjelekkel indult. A már hetekkel hamarabb meghirdetett Hatóságilag Tilos lemezbemutatót Mikosz (basszer) illuminált állapotban történő biciklizésének balszerencsés végkifejlete miatt jó időre el kellett csúsztani. Kár, hogy az új album dalait, csak később hallhatjuk koncerten, de addig is tessék szorgalmasan tanulni az új dalok szövegeit.
  
   A másik rossz hír az volt, hogy a lengyel Inkwizicja sem tudott aznap este színpadra lépni. Így be kellett érnünk a három magyar zenekarral. Személy szerint ez nem zavart abban, hogy jól érezzem magam, inkább az tett türelmetlenné, hogy az első teljes Semmi Komoly szám tizenegykor csendült fel. Addigra már lehettünk vagy kétszázan, és mindenkin látszódott, hogy zavarja a nagy csúszás.
  
   Na, mindegy, most inkább beszéljünk a Semmi Komoly-ról. A beálláskor kiderült, hogy a kábelek nagy része felmondta a szolgálatot, így a beállás vagy jó fél óránál is tovább tartott a hibák kiküszöbölése végett. Mezőék türelmesen segédkeztek, hogy aztán elkezdjék osztani az észt. A Semmi Komoly az a fajta punk zenekar, akik nemcsak beszélnek, hanem aktívan kiállnak az álltaluk felállított értékrend mellett. Mindenhol segítenek, ahol tudnak részt vesznek minden segélykoncerten, sőt Mező (gitár-vokál) az arcába mondja a boneheadeknek is az elveit.
  
   Maga a koncert szépen lement, attól eltekintve, hogy az ének nem hallatszódott rendesen. Szerencsére a kezdeti nehézségek cseppet sem érződtek a zenekar teljesítményén.
   Kicsit begyorsultunk éjfél tájt a Hold X True-nak köszönhetően. Zenéjük maga a primitív hardcore. A primitív itt nem pejoratív jelző, hanem a zene egyszerűségére és gyökereire utal. Pörgős, gyors számok. Az éneket, ha sikerülne turbózni, akkor ez a jó úton lévő, össze szokott zenekar biztos még előrébb fog jutni.
  
   Még nem hallottam a Red Line Offside-ról, sőt még csak a nevüket sem olvastam sehol. Ez egy fekete pont ide, de ígérem bepótolom, mert amit aznap hallottam elég meggyőző volt. A zenekar felállása gitár-vokál, dob, basszer-ének és szaxi-vokál-ének. Az éjszaka legtisztábban szóló zenekarának sikerült felébresztenie a már alvók nagy részét, és jelentős mozgásra inspirálni a tisztelt egybegyűlteket. Nagyon jó punk-rock zene, emészthető szövegekkel, kiforratlan szaxofon betétekkel, élményszámbamenő női énekkel. Dinamikus előadás, amit az utolsó szám közönségben való közös éneklése, és a szaxis-énekes lány (Judit) stage-divingolása koronázott meg. A másfél éve együtt zenélő csapat igen ritkán lép fel, amit Attila (basszer-ének) USA-beli PhD tanulmányának tudhatunk be. Hát, igen a tudomány!
  
   Az érdeklődök egyébként a netről letölthetik a Red Line Offside demóját idekattintva, valamint vadászhatják a koncertjeiket.
   Igaz nem voltunk sokan, de így is remek hangulat volt a NemArtban, ahol az árak változatlanok, a minőség pedig nő.
   (Köszönöm Kicsinek a Red Line Offside infókat.)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Red Line Offside demó

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 josh brolin    bruce willis    in extremo    nicolas cage    blackgates    donots    drünken bastards    hanggai    the cult    dilis    mindenki szereti a bálnákat    esti kornél    a38 hajó    lock up    doherty    neaera    the spirit    eleine    poisonblack    la casa fantom    a kutya vacsorája    nailed to obscurity    over promises    edvard munch    platon karataev  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!