hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2008. december 1. hétfő   14:58
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
Freddy Cole
2008. november 6. Millenáris.

  Budapest - és egyben a Millenáris - olyan muzsikust köszönthetett, aki magában hordozza a teljes jazz történelmet. Freddy Cole az, aki 1931. október 15-én született, aki kezet rázhatott a legnagyobb jazzmesterekkel, és olyan jazzlegendáktól, mesterektől tanulhatott és sajátíthatta el a jazz mesterséget, mint Duke Ellington, Count Basie, Lionel Hampton, Billy Eckstine, John Lewis, Oscar Peterson vagy éppen Teddy Wilson.
  
  Egy hihetetlen tartalmas estét tölthettünk el Freddy Cole-lal és kis zenekarával, melyben benne voltak ill. vele voltak a mentorai, mesterei, valamint legendás muzsikus társak és elődök is, akiknek nyomdokán halad a mai napig. Nagyon kárpótolni tudott bennünket játékával, előadása hangulatával. Visszaköszöntött egy egykoron estélyiben lévő mulatozó közönség képe, egy hely, ahol sok a füstölgő szivar és néhány tántorgó alak a jazz ütemére üríti poharát. Visszaköszöntött egy bódult és melankolikus hangulat, melyet már Freddy Cole-nak és zenésztársainak köszönhettünk ezen az estén, és azt a sok kellemes melódiát, amely túlnyomó többségében hozzá köthető és ezt a remek atmoszférát, amely alatt még a fényképezőgépek villogása sem volt zavaró. Az öreg Cole nagyon klasszikus, legklasszikusabb és legtermészetesebb, aki egy hihetetlen gazdag zenei életutat megjárt úriember, akitől igen tartalmas estét kaptunk.
  
  Egy valódi klasszikus jazz Quartettet láthattuk, ahol mindegyik muzsikus társ remek. A tagok közül a viszonylag fiatal Randy Napoleon gitárost köszönthettük, aki legelőször Freddy Cole gitárosa, és csak utána a Michael Bubléé. Azért nem lenne stílszerű kifelejteni a Benny Green´s trióját, akikkel a zenei karrierje legelején alkotott vagy a későbbi csapatot, a The Clayton-Hamilton Jazz Orchestrá-t (CHJO). Zenei aláfestései, kísérete korát meghazudtolva emeli a zenei nagy jazzistái közé. Remek klasszikus jazz gitáros. És nem véletlenül hallható Bublé illetve a most látott Freddy Cole mellett. De a 32 éves Elias Baily bőgős is felejthetetlenné tette ezt a budapesti fellépést. Ő is nagyon fiatalon ragadta magához hangszert, mint annyi remek muzsikus szerte a világban, és nem is csodálkozom azon, hogy most Freddy Cole mögött láthattuk. Korábban számtalan muzsikussal dolgozott együtt, mint pl.: James Moody-val, Houston Person-nal, Victor Lewis-szel, Willie Jones-szal. Ahogy mondani szokta: az életem a zene és a zenészek körül forog - My life revolves around music and musicians. És tényleg! Remek bőgős, ahogy azt rövidebb szólóiban is hallhattuk. A tagok között köszönthettük az ősz halántékú Curtis Boydt, aki remek soul jazz, bebop és hard bop dobos.
  
  Freddy Cole remek melankolikus számokat író és játszó muzsikus. Divatos nyelven smooth jazz zongorista, de inkább swinget részesíti előnyben, akinek szinte minden klasszikus jazz tétel a kezében van. Egy örök fiatal, aki felett a kor alaposan eljárt, de mégis igazi klasszikust láthattunk, egy figyelemreméltó muzsikust, aki méltán viszi tovább Nat King Cole hírnevét. Hisz ha jobban figyeltünk, akkor visszaköszönt Nat bársonyos baritonja a Mona Lisa, Im all Alone, Ill never be the same; Straighten Up And Fly Right; My ideal; Wild is love; Unforgettable, LOVE; Im Not My Brother, Im Me és a többi remek dal hallatán. Freddy Cole hibátlan előadást adott. Minden hang a helyén volt és emellett nem elhanyagolható tény, hogy szórakoztató és könnyed, valamennyi néző számára fogyasztható előadást adott. Nem véletlen, hogy most is fellép szerte a világban. Egyik nap New Yorkban és néhány nap múlva már az öreg kontinensen ad hangversenyt, a rendezvény naptára most is szellősen teli fellépésekkel, az Ő korában ez nem kis teljesítmény.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 animations    through the never    onerepublic    skull fist    ska-p    hatóságilag tilos    james mcavoy    másfél    slipknot    túl jó nő a csajom    tina fey    ghymes    emmure    zonaria    bullet for my valentine    agnostic front    james mcavoy    shrek    septic flesh    arkona    stain the canvas    gus g    pop ivan    disney    hawthorne heights  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!