hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2002. szeptember 4. szerda   16:46
nincsen hozzászólás

szerző: Kaktusz
Budapest Parádé 2002 és Afterparty


  A Parádé
  
   Kicsit szomorkásan indultam az Andrássy útra. Végül is ez a buli az idei nyár hivatalos záróbulija. Ahogy kiszálltam a földalattiból, jobb kedvem lett a már du. 2-kor ugráló, boldog emberek látványától. No nem baj, én sem szomorkodok többet. A szemben levő ház egyik lakásának ablakába kikerült két hangfal. Egy pár táncolásra buzdítva a tömeget Kosheen, I hide you-ját énekelte túlüvöltve hangfalukat. S egy óriási dudálás: a kamion sor elindult. Mindenhol csak tánc, zene, s szerencsére zenéből csak a legjobb. ( S persze lányokból isJJ) Persze voltak gyengécskébb kamionok is, de ne szóljuk le őket, a szándék a lényeg. Megpróbálták a tőlük telhető legjobbat hozni. A legszínvonalasabb kamion így is a szervezőké volt. A Bomba, ( kiknek nevéhez fűződik a legbarátságosabb árszínvonalú büfé, szemben a spontán szerveződött utcai árusokkal) nevükhöz híven ,,bomba jó hangulatot teremtettek dekoratív táncoslányaikkal. Tőlük nem messze meg kell említeni a Capella café kamionját is, ahol roppant igényes garage és speed garage mixeket lehetett hallani. Igaz, a legnagyobb visszhangot ez a színpad keltette, hisz a zenét melegek és leszbikusok szolgáltatták, de a hangulat mindent kárpótolt. Minden gratulációm a dj-üknek!! Hosszas tömeg átverekedés után megtaláltam a másik fő támogató, a Fanta Light kamionját. Mark Parlsberg, a Safri Duo producere ígéretéhez hűen progresszív house szettjével táncoltatta a tömeget. Köröttem habgéptől habos fiúk-lányok, ( amiből én is kaptamJJ) dudaszó, és gumikalapács hegyek. Abszolút karneváli hangulat.
  
   Óriási gumifallal elkerített részen belül a Bee arénáját lehetett felfedezni. A fiatalabb parádé arcok kedvelt helye volt ez, hisz a zenék is inkább a tizenéves koruk közepén járó fiatalokat célozták meg. Mondjuk ez nekem inkább időutazás volt visszafelé kb. 7 évvel, hisz 95-ös rave és happy hardcore számok 2002-es átiratát lehetett hallani. Jó érzés volt.
  
   Távolabb a tömegtől, a Felvonulási tér szélén tanyázott a Reggae kamion. Bob Marley nyomdokaiba lépve hazánk legígéretesebb reggae zenekara, a Ladánybene 27 húzta a talpalávalót. Dancehall, dub reggae. Minden ami egy jamaikai kikapcsolódáshoz kell. El is időztem ott vagy egy-két órát.
  
   A kamionok összetételéről szólva néhány szót, meg kell említenem, volt néhány változás a tavalyi Parádéhoz képest. Idén több média indított kamiont. Színvonalas műsorral álltak elő, ez tény. Érdekes módon idén jóval több korosztály volt kíváncsi a Parádéra, talán éppen a fent említettek miatt. Mégis kissé vegyes érzelmekkel álltam meg némely kamion vagy színpad előtt. Tetszett a Nagy Tesó és társaik, értem én, ez is kell, de például nekem hiányzott néhány zenei stílus. Pl.: Kispál, Quimby, Másfél, stb. zenekarokat hiányoltam és egyéb kedvencemet is (pl.: goa-trance, megjegyzem nem csak az én kedvencem).
  
   Az est leszállta után hatalmas durrogás jelezte a parádé végét: megkezdődött a tüzijáték. Távolban ATB: You are not alone-ja jelezte, az idei parádé véget ért. Legalábbis a szabadtéri. A Népstadion kertben csak most kezdődik a Parádé Bónusz, a Budapest Parádé hivatalos after partyja.

  Az AfterParty
  
   Budapest Parádénak vége, de a Népstadion kertben csak most indul az élet. 4 terem, 4 stílus. A bőség zavaraJJ Mindegyik helyszín el volt látva külföldi sztárvendéggel. Semelyik stílus szerelmese nem mondhatta, hogy a másik többet, jobbat kapott volna.
  
   Trance arena itt a hazai trance élvonal képviseltette magát. Tommyboy, akit a hazai klub arcoknak nem kell bemutatni, már egy jelenség hazánkban. Ki ne ismerné azt a ,,baseball sapkás dj-t, aki már évek óta meghatározó a magyar klubéletben. Zenéje tipikus tommys, száz közül meg lehet ismerni. Duel, kinek live act-jétöl mindig kellemes borzongás fut végig rajtam, ma sem adta alább. Gitár alapú trance, ami itthon sajnos nem igény, ( ez vanLL) azért néhány értő fülre talált. Csak így tovább!! Az est fénypontja a trance teremben Paul Rogers volt, aki az angol zenei élet remekműveit mutatta meg nekünk, zenéjével átrepítve Londonba.
  
   Viva+ terem. SAP csarnok magáénak tudhat már egy-két igényes bulit. Ez sem volt rosszabb. A zene igaz itt egy kicsit ,,durvább volt, a progresszív techno-é volt a főszerep. A magyar keménymag, Deadcode, és tásaik mellett a külföldi felhozatal sem volt light-osabb. Carl Lekebusch, Miss Shiva ,,osztása után egy angol nagyágyú vette kézbe a tömeget: Dj Rush. Az az érzésem volt, hogy szétreped a SAP csarnok.
  
   Wan2 sátor : a törtritmusok helyszíne. Aki ezt a zenét szereti, nem ismeretlen számára Palotai, Cadik, vagy akár Bratwa neve. Azért pár szóban, ők a magyar drum and bass szcéna vezető alakjai. Az est megkoronázása képpen Dj Die , a bristoli dnb képviselője tette fel nem kicsit jó lemezeit. Segítségérre volt MC Tali, aki kedves, aranyos külsejével csak dobott az amúgy is magas hangulaton.
  
   (S még akkor meg sem szólalt, huhJJ) A Fanta light kamionon folytatódott a Hősök terén elkezdődött buli, sőt A fellépő dj-k tudták fokozni a hangulatot. Vonzotta a kamionhoz a közönséget a dinamikus zene és talán a szabadtéri helyszín is. Kár, hogy a többi helyszínhez képest korán végetért a buli.
  
   A Fanta Light megadta a módját, úgy is mint fő támogató és úgy is mint kamiont indító résztvevő, ehhez nem fér kétség.
   A Parádé szervezőcsapata mindent megtett azért, hogy az idei Budapest Parádé és annak after partyja színes és színvonalas legyen. Mindent összevetve: sikerült nekik.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Budapest Parádé honlap

 programajánló: 
2024. október 14.
Bryan Adams: Legendás rockikon, fotográfus Budapesten is fellép!
2024. október 16.
Einstürzende Neubauten alien pop music az Akváriumban
2024. október 18.
Within Temptation: meghirdette 2024-es turnéját a zenekar, Budapestre is ellátogatnak
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Northlane, Novelists, Ten56. - A metalcore újjászületése a Dürerben
Quimby a Budapest Parkban
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine
Havok, Dust Bolt
Ignite és Rise Against a Budapest Parkban
Metalcore műfajok találkozása az Akváriumban: The Amity Affliction és Emmure
Lenny Kravitz az Arénában
Rockmaraton 2024 (2. rész)
Rockmaraton 2024 (1. rész)
 kiemelt 
Soen: progresszív metal este a Dürer Kertben
  
Ősszel megjelent, Memorial című lemezét mutatja be október végén Budapesten a Soen

Future Palace: friss lemezét is bemutatja Budapesten a berlini post-hardcore csapat
The Black Tour: Imminence, Aviana, Allt
Septicflesh, Equilibrium: októberben közös koncert az Analogban
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 mortician    apey acoustic    bankrupt    alvin lee    joe strummer    szerk alatt!!!!    mocsok 1 kölykök    arriba    chimaira    angertea    worning    fókatelep    andy irvine    eron mezza    chronosphere    serj tankian    petőfi csarnok    deák bárdos    tim ripper owens    keresztes ildikó    xiu xiu    pancser police    guardista    superhero    nanny mcphee  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!