hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2002. június 30. vasárnap   11:57
nincsen hozzászólás

szerző: mogyoro
ZED! Fesztivál 2002 Harmadik (ez már jól eltalált derűs) nap
2002 június 26-30, Kecskemét

   A harmadik napról a beszámolót már az itthoni gépemen írom. Fárasztó volt a fesztivál, főleg az utolsó nap. S ez volt a legjobb nap is!
  
   Délután fél háromkor megérkezett Livius, őt követte Dodi, Strauss és Kiss Tibi. Ők négyen szerepeltek a ZED!-en az Underground Magazin által szervezett programban. Strauss: Akut Akta című verseskötetéből adtak elő egy zenés délutáni „estet”. Az előadás nagyon pozitív visszhangot kapott az ide látogató arcoktól, s remélhetőleg nemsokára videón fent lesz az oldalunkon. Utána egy rögtönzött riport készült Strauss-szal, s a Quimby három tagjával. Itt megmutatkozott, hogy nem egy műsorvezető alkat vagyok. Ha minden igaz, ezt is megnézhetitek majd, s eldönthetitek, igazam van-e.
   Az előadás után beletekintettünk BasszusSzabi előadásába. Szabolcs az elmúlt egy év alatt - mióta utoljára láttam - megtanulta kezelni a közönséget, s egy kicsi énektudást is felszedett. Vagy most még nem vagyunk nyár közepén, mikor az énekes hangja a sok fesztivál szerepléstől, portól már elmegy. Mindenesetre ottragadtunk és élveztük.
   Ezután Quimby jött. Rövid, de pörgős koncert volt, az új lemezről három számmal. A Quimby-ről év közben is beszélünk eleget, s különleges dolog nem volt a koncerten (mellesleg most is, az írás közben a Káosz Amigos pörög a CD lejátszómban).
  
   A Quimby-t a Moby Dick követte. Újra összeállt rockzenekar. Az általuk számok közül csak a Gazembert ismertem, s azt sem ők írták. Bocsánat attól, aki szereti, de tényleg nem tudom, mit kellett volna várnom, hülyeséget meg nem akarok írni. Mindenesetre sokan élvezték a koncertet.
  
   Ezután jött a pörgés. Tankcsapdába belehallgattunk, de a fotók készítése miatt mentünk tovább a többi programra. Rájöttünk, hogy nem kifejezetten a nagyszínpaddal kell foglalkoznunk, mikor a kis színpadokon is egymást érik a jobbnál jobb együttesek koncertjei.
  
   Hallgattunk Mind1, Józanészek, La panic, Rémember koncerteket a Bomba! színpadon, illetve a többi helyszínen Ankou-t, Falcon Gate-t, Mystery Gang-et, Hangyák zenekart, Dubcity Fatatikz-t, Másfelet, Heaven Street Seven-t... Lehet, hogy kihagytam valamit, elképzelhető. Mindenesetre rohangáltunk jobbra balra. Készült sok-sok fotó, az utolsó két nap a MultiCafe-ban már nem, annak ellenére hogy a főszervező engedélyével lehetett volna ott is fotózni, és mint utólag mondta is nyugodtan szólhattunk volna, elintézte volna... na dehát nem is erőltettük a dolgot, még kismilliószor tudunk és fogunk még az itt fellépőkről képeket készíteni! Szerintem a negyedik napról majd beszéljenek a meglévő fotók, ugyanis nem emlékszem már minden együttes produkciójára ugyanúgy, s nem akarom az egyiket dicsérni, a másikról meg semmit sem írni, nem lenne fair. Aztán a koncertek befejeztével az egyedüli „időtúlélő” MultiCafe-ban zajlott az elektronikus tánczenei élet egészen hajnalig.

   A ZED! hátránnyal indult a nyári fesztiválok versenyében az eddigi helyezését nézve. Átment egy névváltoztatáson (Wanted volt), más lett a helyszín (eddig Mezőtúr, most Kecskemét), s nem jött el külföldi fellépő - utólag visszatekintve szerencsére. Pedig ide is volt tervezve. Menet közben bejött egy pénteki vihar, s egy zajszint csökkentés, a tervezett műsoridő megkurtítása s a műsorváltozások. Ez utóbbi kicsit meglep, zavarba is hoz. A helyi lapot (Petőfi Népe www.petofinepe.hu ) olvasva olyan hatást ad, mintha azért kellett volna megváltoztatni az eredetileg kötött szerződést, mert a városban komoly politikai csatározások folynak, és a baloldalnak nem tetszik a fiatalok eme szórakozása, és a hangerőből politikai fegyvert csinál. S ez nem jó! Az újságban az internetes fórumukból olvasható idézetek szerint a baloldal már tüntetést is szervez az ilyen „közérzetromboló popfesztiválok” ellen.
  
   Kodály városának nem kell a zene!
  
   S nem kell más városnak sem. Sopron 10 évig tűrte tavasszal a VOLT-ot, idén már hangerő korlátozást vezettek be oda is, olyan mértékben, hogy a rendezők is meg vannak ijedve tőle, mi lesz ebből. Eljátszotta ezt már Budapest III. és IV. kerülete is a Szigettel. De a helypénz, a turizmus, hogy írnak a városról a lapok, az jól jön. De egyesek saját karrierjük építésére fordítják a fiatalok szórakozását, illetve annak korlátozását.
  
   Kint az EU-ban is vannak fesztiválok, s az adott város nem ellenzi, hanem örül neki. Örül, hogy elmennek oda az emberek. De ne menjünk külföldre! A tokaji EFOTT-on a város minden kapujába kitelepültek a helyi lakosok, és árulták portékájukat, borukat. Bízzunk benne, hogy Magyarországon több olyan város is található, ahol két-három napot kibírnak kicsit hangosabb éjszaka mellett is az emberek, s örülnek neki, hogy az országos lapokban írnak lakhelyükről.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Petőfi Népe

 programajánló: 
2024. október 16.
Einstürzende Neubauten alien pop music az Akváriumban
2024. október 18.
Within Temptation: meghirdette 2024-es turnéját a zenekar, Budapestre is ellátogatnak
Within Temptation: látványos koncertet ígérve, vendégekkel érkezik októberben a zenekar
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Northlane, Novelists, Ten56. - A metalcore újjászületése a Dürerben
Quimby a Budapest Parkban
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine
Havok, Dust Bolt
Ignite és Rise Against a Budapest Parkban
Metalcore műfajok találkozása az Akváriumban: The Amity Affliction és Emmure
Lenny Kravitz az Arénában
Rockmaraton 2024 (2. rész)
Rockmaraton 2024 (1. rész)
 kiemelt 
Soen: progresszív metal este a Dürer Kertben
  
Ősszel megjelent, Memorial című lemezét mutatja be október végén Budapesten a Soen

Future Palace: friss lemezét is bemutatja Budapesten a berlini post-hardcore csapat
The Black Tour: Imminence, Aviana, Allt
Septicflesh, Equilibrium: októberben közös koncert az Analogban
Iron Maiden - Run For Your Lives 2025
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 claps for caroline    fertőzés    rompeprop    over the rainbow    Északi támpont egyesület    czébely csaba    stesztay dávid    mastodon    gogol bordello    george lucas    nemesis    oneheadedman    mz/x    red´s cool    lord of the lost    odin    gama bomb    night verses    flowers of whores    heaven & hell    pet shop boys    shrinebuilder    sturle dagsland    sunrise avenue    gerard butler  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!