hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2008. október 13. hétfő   17:33
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
10 nap folyamatos versmondás a Kaleidoszkóp VersFesztiválon
2008. október 10- 19. Merlin - Budapest

  10 nap folyamatos versmondást szervez október 10-től 19-ig, a Kaleidoszkóp VersFesztivál ideje alatt a Magyar Versmondók Egyesülete és a Rubophen Versíró Verseny. A cél az, hogy minden idők leghosszabb ideig tartó versfelolvasásának rekordját állítsuk fel. A megállás nélküli versmondás tartalmát a www.versiroverseny.hu oldalra beérkezett pályaművek alkotják, és minden verskedvelőt szívesen látunk. Sztárok, ismert művészek, a VersFesztivál szervezői, zsűrije és számos fellépője is csatlakozik a kezdeményezéshez, amelynek helyszíne a Merlin Színház.
  
  Nyit az Első Magyar Versszínház
  A Momentán Társulsat RögvEst Költészet című előadásának ősbemutatójával nyitja meg kapuit az Első Magyar Versszínház Budapesten, október 13-án. A Kaleidoszkóp VersFesztivál első estéjén a Versszínház fővédnöke, Dr. Világosi Gábor, parlamenti alelnök, a Verskultúra Lovagja mond ünnepi beszédet a Merlin Színházban. A társulat a produkciót kifejezetten erre az alkalomra készítette, a Rubophen Versíró Verseny támogatásával. Az eseményen jelen lesznek a Versszínház vezetői, Wiegmann Alfréd rendező, a Versmondók szakirányú alelnöke, Turczi István irodalmi alelnök, Szennik Éva kommunikációs alelnök, Kiss László elnök és Lutter Imre ügyvezető elnök. A művészeti szerveződés középtávú célja, hogy intézményesített formában működhessen tovább. Első évadját az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával kezdi meg.
  
  Október 13. hétfő
  
  16.00 Kalamajka Színkör
  (Bázakerettyei Pszichiátriai Gondozó) Kísértések
  Részletek a Csíksomlyói Passióból
  16.30 Versművészeti Szeminárium Kissszínpad (Balatonszemes) Nem találok szavakat magamra műhelyprodukció
  17.15 Kilin Ildikó
  (Budapest) Csodakék álom
  előadóest
  18.00 Kara csoport
  (Budapest) Delírium
  mozgásszínházi performansz
  18.30 Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház: Mátyás Zsolt Imre Ködszurkáló
  monodráma
  20.00 Kaláka koncertA Nyugatban publikált költők verseiből
  21.00 Első Magyar Versszínház nyitóest Momentán Társulat: RögvEst Költészet
  
  Momentán társulat Rögvest kötészet!
  
  Október 13.hétfő 21.00 óra
  A Versszínház nyitóelőadása: interaktív, improvizációs színházi játék a közönség ötletei alapján, a Rubophen Versíró Verseny támogatásában
  
  A pillanat történelmi: megnyitja kapuit az Első Magyar Versszínház!
  Elsőként a Momentán Társulat erre az alkalomra készített darabjával, RögvEst Költészet! A cél a szórakoztatás és a nézők kreativitásának, fantáziájának felcsigázása. Elég, ha hozol egy tárgyat, mondasz egy helyszínt vagy egy foglalkozást, netalántán mutatsz egy mozdulatot és mi már játszunk is tovább. Ezúttal az alkotás, az érzések megfogalmazása, a logika tudománya és a költészet művészete mozgatja a társaságot. Momentán verselnek, improvizálnak. Pörgős helyzetfelismerések, frappáns szituációk, váratlan megoldások, mindez csak egyetlenegyszer, megismételhetetlenül, a VersFesztivál első napján! Egy este alatt járhatsz lakatlan szigeten és a Himaláján, részt vehetsz disznóvágáson, rád támadhatnak űrlények, megtalálhatod a NAGY Ő-t egy holdkóros sintér személyében és végigizgulhatod a homokvárépítés olimpiai döntőjét. Sőt, a szimpla, mindennapi helyzetek is új színben tűnhetnek fel - mindez csak rajtad múlik. És a versen, ami itt születik. És nem fáj. Mintha Rubophent szednél...
  
  Előtte: Kaláka koncert a Nyugat költőivel!
  
  Október 14. kedd
  
  16.00 Győri Ifjúsági Versmondó Kör Verstánc, avagy ARJ-est a nővel performansz
  16.45 Tárt Kapu Színház
  (Budapest) Must vagy soha! Avagy a Kaleidoszkópék előadóest
  17.30 Lano
  (Pozsony) Kalevala éneke
  szlovák nyelvű performansz
  18.30 Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete: Krekity Olga és Lódi Andrea
  (Bácsfeketehegy) Szeretném, ha szeretnének
  előadóest
  19.15 Göncz Renáta versmegzenésítések
  19.45 Mezei Mária Szeretetszínház
  (Budapest) Liberty
  előadóest
  20.45 Eastern Station koncert
  22.00 Lovasi András és zenekara, Heidl György és Lackfi János Hangzó Helikon est
  Verszene koncert
  
  Lovasi András és Lackfi János koncertje
  
  Október 14. kedd 22.00 óra
  Lovasi András és zenekara, Lackfi János és Heidl György verskoncertje a Hangzó Helikonban
  közreműködik: Vedres Csaba (zongora, After Crying-alapító), Szabó Attila (gitár, Csík Zenekar), Drapos gergő (basszusgitár), Gáspár Gergő (dob)
  
  Különleges találkozások eredménye az a Hangzó Helikon sorozatban megjelent album, amelyen Lovasi András énekli Heidl György zeneszerző (eszmetörténész, egyetemi oktató) Lackfi János verseire írt dalait. A kortárs költő és két nemzedéktársa füstös-merengős, itt-ott egészen amerikai ízű, helyenként jazzel bolondított produkciót hozott létre (Pesti Műsor), amely a mai negyvenesek keserű-ironikus, de nem reményvesztett világszemléletében fogant. A koncertműsor a lemezhez képest újdonságokkal is szolgál, hiszen valódi szupergroup áll színpadra. Lovasi András most csak énekel, Heidl György akusztikus és elektronikus gitáron játszik, a zongoránál az After Crying-alapító, ma már főként akusztikus zenét komponáló és előadó Vedres Csaba ül, gitáron közreműködik az egyébként virtuóz hegedűsként ismert Szabó Attila, a Csík Zenekar prímása, az alapokat pedig két fiatal tehetség biztosítja, Drapos Gergő basszusgitáros, valamint Gáspár Gergő dobos. A műsor kiegészül Lovasi András, Vedres Csaba dalaival, valamint Heidl Györgynek a lemezen nem hallható szerzeményeivel.
  
  Október 15. szerda
  
  16.00 Ezüst Nyilak
  (Sármaság, Románia) Esthajnalcsillag
  performansz
  17.15 Zorkóczi Zenóbia
   Kit szeretnek a nők?
  előadóest Heltai Jenő szerelmi költészetéből
  17.30 Forrás Művészeti Stúdió/ArtÚr Csoport
  (Mohács) Találkozások
  műhelyprodukció
  18.15 Sofrka
  (Kassa) Szóeső
  szlovák nyelvű előadóest
  18.45 Tungsram Hevesi Versmondó Kör: Farkas Tibor, Horváth István
  (Nagykanizsa) Szólásért való ének
  előadóest
  19.45 Napsugár Anna, Csillag Andrea
   (Budapest) Napsugaras jel-tánc
  mozgásszínház
  20.30 Role concert
  (Csíkszereda, Románia)
  21.30 Folktarisznya concert
  (Szombathely)
  22.00 Maffia Klub: Karafiáth Orsolya, Kovács Patrícia és a Lidérc verses koncert
  
  Maffia-klub: Karafiáth Orsolya, Kovács Patrícia és a lidérc
  
  Október 15.szerda 22.00 óra
  
  Karafiáth Orsolya első regénye, a Maffia-Klub besorolhatatlan műfajú zenei kísérő albumának koncertje exkluzív szövegekkel, sztárvendégekkel, az operától a swingen, a ska-n, blues-on át a punkig...
  
  Karafiáth Orsolya költőnő első regényét, a Maffia-Klub c. könyvet egy besorolhatatlan műfajú zenei CD kíséri, melyen az operától a swingen, a ska-n, blues-on át a punkig a legkülönbözőbb műfajú trackek találhatók. A projekt egyedülálló: a szerző megírta a regény tizenkét női szereplőjének dalát, és ezek megzenésítéséhez tizenkét zenekart kért fel (többek között a Kaukázus, az Illúzió, a Grand Hotel Budapest, a Kistehén Tánczenekar is közreműködik a lemezen).
  Külön meglepetés, hogy minden dal duett: a felkért előadók mind olyan műfajban énekelnek, amiben eddig még soha. Für Anikó és a boogie? Péterffy Bori és a blues? De Palya Bea, Németh Juci, Bíró Kriszta, Esze Dóra, Kovács Patrícia és a többiek dala sem kisebb szenzáció. A verskoncerten a költő és sztárvendégei lépnek fel, Kovács Rita moderálásában.
  
  Október 16. csütörtök
  
  16.00 Pécsi Sándor Gurulószínház
  (Miskolc) 7fő
  performansz
  16.45 Kelemenék concert
  (Lucenec, Szlovákia)
  17.30 Takács Bence és Társulata
  (Budapest) Karinthy cirkusza
  performansz
  18.45 KB35 Inárcs
   Ki vagyok én?
  előadóest
  19.45 Igricek concert
  (Nagykanizsa)
  21.00 Csórics Balázs, Fekete Linda, Horváth Andor, Bakos-Kiss Gábor
   Györei Zsolt: Udvariatlan szerelem
  Obszcén trúbadúrok 18 éven felülieknek
  22.00 Eszenyi Enikő, Darvas Ferenc A gyönyörben nincs középút
  
  Győrei Zsolt Udvariatlan szerelem
  Obszcén Trubadúrok 18 éven felülieknek!
  
  Október 16. CSÜTÖRTÖK 21.00 óra
  
  Szereplők: Csórics Balázs, Fekete Linda, Horváth Andor, Bakos-Kiss Gábor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatói
  
  Ha a középkori szerelmesekről csak a kardját csörtető Lancelot jut eszébe, akkor ne átalljon egy kiadósat csodálkozni. Jöjjön el a Merlinbe, és lásson, hallgasson olyan merész, vaskos, pajzán, obszcén, fülledt, az érzékiségtől a túlcsordulásig elcsöppenő, játékba szőtt verseket, melyek hallatán a hölgyek vére az arcukba tódul, az uraké meg merőben másfelé. A fiatal tollforgatók kötetben is megjelent fordításainak esszenciáját a Színművészeti Egyetem muzsikás kedvű, élénk fantáziájú növendékei kürtölik világgá.
  
  Eszenyi Enikő, Darvas Ferenc a Gyönyörben nincs középút...
  
  Október 16. csütörtök 22.00 óra
  
  Az ismert színésznő önálló estjén kortárs költők: Rakovszky Zsuzsa, Tóth Krisztina, Karafiáth Orsolya, Nagy Gabi, Forgách Zsuzsa, Kiss Judit Ágnes és fe Lugossy Laca költeményeit valamint Darvas Ferenc és Melis László dalait adja elő utánozhatatlan stílusban. A zongoránál: Darvas Ferenc.
  
  Eszenyi Enikőből árad a szexualitás. Igéző, fekete, több helyen kivágott, fényes ruhában jön ki a pódiumra, domborodnak az idomai, miközben szelíden, félénken, már-már
  gyermekien mosolyog. És ez a kettősség az egész este alatt megmarad. Szinte mindig jelen van a vad nő, nincsenek biztonságban tőle a nézőtéren ülő férfiak, ugyanakkor állandóan megmutatkozik a könnyen sebezhető, a szeretetre éhes ember is.
  Eszenyi összemossa a békebeli orfeum és az irodalmi kabaré világát. Mondén, pikáns, akár
  meglehetősen erős kifejezéseket használ, miközben klasszikus és modern írókat, költőket is
  megszólaltat Karafiáth Orsolyát éppúgy, mint Tóth Kisztát, Rakovszky Zsuzsát vagy éppen Kiss Katalin Ágnest. Énekel Brecht-darabokból, operettekből, vagy feLugossy LászlóMelis László szerzeményeit adja elő. Állandó kapcsolatot tart a publikummal. (Magyar Hírlap)
  
  Október 17. péntek
  
  16.00 Trainingspot Társulat
  (Budapest) Etüdök kezdő haladóknak - bérház-projekt performansz
  17.00 Vécsei Kamara Teátrum
  (Kartal) A szerelmi költészet nehézségeiről versösszeállítás
  17.45 Torma Mária
  (Budapest) Arccal a tengernek
  előadóest
  18.30 Taskovich Judit
  (Budapest) VIP - Világirodalmi poénkodások
  előadóest
  19.15 Rékai Nándor
  (Budapest) Imádom az életet
  előadóest
  20.15 Makkai-Kiss Nóra és Havas Judit VersMásKép
  sms-versest
  
  Versmáskép
  Sms Versest Makkai-Kiss Nóra és Havas Judit
  
  Október 17. péntek 20.00 óra
  
  163 karakter, vers, és nem pusztán idézet. Kifejezetten a mobilkommunikációnak szánta Szántóné Kiss Ilona költő, az NKA munkatársa. Ezeket e verseket adja elő rendhagyó módon Havas Judit előadóművész, a Petőfi Irodalmi Múzeumból.
  
  Október 18. szombat
  
  9.00 Klasszikus és Kortárs Versmondó Szalon Versmondó verseny
  13.15 Taskovich Judit
  (Budapest) Verszene füleimnek
  Verszene koncert
  13.45 SZESZ - Szegedi Egyetemi Színház Könyvtáros kisasszonyok és dr. KHG-k előadóest
  14.45 Susanne Palasti
  (Franciaország) francia versest
  15.30 Orosz Stúdiószínház A nőről, szerelemről
  orosz nyelvű zenés költői est
  16.30 Földre szállt angyalok
  (Budapest) Az ég Angyalföld felett
  performansz
  17.45 Radikális Szabadidő Színház
  (Budapest) Zsiráfivóhely
  performansz
  19.00 Csillagszálló - Sztárok a hajléktalanokért Jótékonysági est az Oltalom Karitatív Egyesülettel közösen
  
  Csillagszálló Sztárok a hajléktalanokért
  
  Október 18. szombat 19.00 óra
  
  Az Oltalom Karitatív Egyesület és a Magyar Versmondók Egyesületének jótékonysági pódiuma írókkal, költőkkel és előadóművészekkel
  
  A Csillagszálló az Oltalom Karitatív Egyesület formabontó kiadványa, melynek létrehozásával az intézmény célja, hogy egy újabb vonatkozásban segítsen a hajléktalanokon. Az újság árusítása nem pusztán munkalehetőséget biztosít számukra, hanem alkalmat a kapcsolatfelvételre és önmaguk elfogadtatására. A lap terjesztői a csillagszálló lakói valódi értékkel ajándékozzák meg az olvasókat. Tematikus számaiban a szépirodalmi, publicisztikai és szociográfiai írások mindig egy-egy szociális kérdést járnak körül. A szerzők, Mezei Anna és Schüttler Tamás, Tamás Zsuzsa és Karafiáth Orsolya, Péntek Orsolya és Kempf Zita költők, Csikós Attila, Nagy Bandó András és Bächer Iván. Közülük szállnak többen versbe a Kaleidoszkóp VersFesztiválon, a hajléktalanok megsegítéséért.
  
  Október 19. vasárnap
  
  9.00 Klasszikus és Kortárs Versmondó Szalon Versmondó verseny
  12.30 Adyák Színpad
  (Debrecen) Létezés
  performansz
  13.15 Balkay László
  (Budapest)
  13.30 Adyák Színpad
  (Debrecen) Lúdas Matyi
  mozgásszínház
  13.45 Szentirmai Edit
  (Balatonalmádi) Pódiumműsor
  14.15 Szóma Színház
  (Budapest) Kamra. Pitvar. Vérerek.
  performansz
  17.00 Kultilevel marketing - díjkiosztó GálaEst Kinizsi Ottóval és Németh Kristóffal tévéfelvétel
  
  Kultilevel marketing Németh Kristóf és Kinizsi Ottó eladja a díjakat!
  
  Október 19. vasárnap 17.00 óra
  
  Kinizsi Ottó és Németh Kristóf a vers és a Kaleidoszkóp-díjak eladására vállalkoznak, a multilevel marketing eszközeivel. Közben számos fellépő művész és a Momentán Társulat zavarja az előadást, ahogy azt kell egy hivatalos, ám annál felhőtlenebb GálaEsten...
  
  A Multilevel egy marketingrendszer, amely nem hagyományos értékesítési forma. Lényege, hogy az értékesítés személyesen és több szinten történik. A rendszer egy független termékforgalmazókból álló hálózat, mely a terméket vagy szolgáltatást közvetlenül direkt módon juttatja el a fogyasztókhoz. Alapötelete: egy termék elégedett fogyasztója a terméket továbbajánlja, ezért jutalékot kap, s amennyiben azok, akiknek továbbajánlotta szintén sikeresen továbbajánlják a terméket, azok jutalékából is jutalékot kap. Két sztárszínész: Kinizsi Ottó és Németh Kristóf a vers és a Kaleidoszkóp-díjak eladására vállalkoznak: kultilevel marketing című programjukban Kristóf az angol akcentussal beszélő verseladó vállalkozó; fordítója, tolmácsolója Ottó, együtt bizonyítják a közönség és sztárvendégek aktív részvételével, hogy a vers adható és eladható. Mindez fergeteges humor, felhőtlen szórakozás és profi marketing kíséretében, értékeléssel és díjátadással!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 specko jedno    secret sphere    hungarica    fallenintoashes    liberal youth    balatoni boli    witchburner    első osztályú vidéki srácok    euroblast tour 2012    spirits    tolcsvay lászló    julian sas    stonedirt    másnaposok 2    blu-ray    stian westerhus    reason    felemelkedés    bear grylls    nils    eyes set to kill    motörhand    owl city    attack attack    pókember  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!