hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
magazin [tehetségkutatás]  2008. október 9. csütörtök   13:35
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Első Pesti Gyár-Sztár Tehetségkutató Verseny és Fesztivál alternatív pop- és rockzenei tehetségkutató a Bakelitben!
2008. október 18. Bakelit Multi Art Center – Budapest (IX. Soroksári út 164.)

  2008. október 18-án zenei tehetségkutató versenyt és fesztivált rendezünk a Bakelitben, kizárólag alternatív rock-és popzene műfajába tartozó, nem tömegigényeket kielégítő zenekarok számára kínálva bemutatkozási és továbbfejlődési lehetőséget.
  
  Versengők:

  
  1. Christy News
  Leginkább indie és pop jellegű zenét játszanak, angol nyelvű szövegekkel. A zenekar 2007-ben nyerte el végleges formáját. Az elmúlt évben Budapest klubjaiban és különböző rendezvényeken, tehetségkutatókon játszottak. Nagyobb fesztiválra egyelőre nem jutottak el, de a megkezdett stúdiómunkák befejezése után szeretnék zenéjüket minél több emberhez eljuttatni és nagyobb fesztiválokon játszani, akár külföldön is.
  
  2. Dyas
  1997-ben alakult a Dyas együttes. Céljuk az volt, hogy értelmes dolgokról, értelmes embereknek adjanak elő dalokat a műfaj mai nyelvén, egyszerűen, konvenciómentesen és újszerű előadásmódban. Folyamatosan koncerteztek, alaptagság nélkül, változatos megszólalással. Fellépéseikről a szakma és a közönség véleménye jó volt. Az a forma, melybe zenei önmagukat öntik, az ember és a gép kapcsolatán alapszik. Komponálásuk természetindíttatású, a környezet hangjain alapul. Céljuk olyan zenei alkotás, melyben az ősiség, népünk dallam- és szövegvilága és az elektronikus hangzás találkozik. Szövegeikben érzelmi életüket firtatják, teret adva Fénynek és Árnyéknak egyaránt.
  
  
  3. GUESS!
  A GUESS! az alternatív zenét ötvözi a manapság divatos modern jazz, smooth jazz, electro jazz, vagy egyszerűen csak jazz pop műfajjal, kiegészítve a progresszív rock stílusvilágával.
  
  4. My Best Habit
  A zenekar 2006-ban alakult, jelenlegi felállását idén nyerte el. Március 14-én teltházas koncertet adtak a Deja Vu Music Clubban, és azóta még 8 koncertjük volt.
  A felvett demoanyagunk pop-rock kategóriába tartozik, ám a koncerteken már ennél keményebb, de továbbra is ugyanolyan dallamos számokat játszanak, a régi számokkal egyetemben. Mostani stílusukat valahol a pop/alternatív/post-hardcore/emocore jelzőkkel illethetnék, de az énekesük által írt fülbemászó dallamok mindenki számára igazán élvezhetővé teszik a számaikat.
  
  5. Mytra
  A zenekar 1996. elején alakult Kazincbarcikán. Az első fellépés 96 augusztusában volt a Rockpárbaj elnevezésű tehetségkutatón. Az ezt követő években több tagcsere is volt, végül 2000-ben elkészült a Meaningless Heavenly Being című Ep.
  2002-től pár csendesebb év és újabb tagcserék következtek, majd 2005 év végére kialakult a jelenlegi felállás, valamint a muzsika instrumentális jellegű, gépi alapokkal támogatott irányvonalba tolódott el.
  2007-ben megjelent a zenekar következő demója „ECOTONE” címmel, melyhez egy videóklip is készült.
  A koncerteken az élmény teljesebbé tétele érdekében projektoros kivetítést használnak. Az idén év végéig elkészül egy újabb 5 számos demó.
  
  6. Nils
  A Nils zenekar zenéjében a klasszikus dob-basszus-gitár-ének felállásra hangszerelt dalokat elektronikus hangminták, sampler használata egészíti ki, stílusát tekintve pedig szöveg- centrikus, modern alternatív rockzene, melyben a pozitív értelemben vett popzenétől a drum´n´bassig felfedezhetőek stílusjegyek, hatások, egyedi, sajátos értelmezésben visszaadva.
  
  7. Orthent
  Az orthent kifejezés olyan, kezdetleges stádiumban lévő talajformát jelöl, melyből az idő múlásával - különböző természeti tényezők hatására - bármilyen talajtípus kialakulhat. Az együttes megalakulásakor úgy gondolta (és ez azóta bizonyossá vált), hogy ennél megfelelőbb jelzőt aligha találhatnának zenei kifejezésmódjuk folyamatos változásának szimbolizálására. 1999-ben még akusztikus formációként ismerhette meg őket a nagyérdemű. Hallhatta, amint neves költőink verseit tálalják akusztikus gitár és szájharmonika kíséretében.
  2003-ban indult el az a zenei átalakulás, mely során az akusztikus hangszerek helyett erősítők kerültek a színpadra, a verseket pedig népdalok, ill. angol nyelvű dalszövegek váltották fel. Sok-sok csiszolgatás és tagcsere után (basszusgitárosok jöttek-mentek) eljutottak az Orthent jelenlegi formájához.
  Egy palettán magyar népdal, angol nyelvű -olykor társadalombíráló- rock-nóta és instrumentális progresszív zene. Ez az Orthent.
  
  8. Presszó Tangó Libidó
  A zenekart 2046 tavaszán alapítottuk, akkor már mint boldog, absztinens, ámde unatkozó nagypapák. Úgy gondoltuk, hogy lesz, ami lesz, visszaküldjük magunkat az ezredfordulót követő sötét globálkapitalista évtizedekbe, hogy muzsikánkkal, illetve puszta megjelenésünkkel jókedvre és optimizmusra hangoljuk barátainkat. Zenénk a 2040-es évek poszttranszcendens poptrendjének megfelelően sanzonos, reggis, rákendrollos alapokra épül. A tangóharmonika-trombita-ének/gitár alkotta trió 2047-ben basszusgitárossal és dobossal egészült ki, akik szintén megunták a nagypapáskodást, meg a nemivást.
  A zenekar „presszózenekar”, mert alapvetően élő zenekar, amely a közönséggel együttmozdulva, közvetlenül, az épp megfelelő és elérhető katarzist igyekszik kibontani a zene, a szavak és a rendelkezésre álló zenekari fogyasztás segítségével. Nem követünk egy adott stílust; amit magunkénak érzünk, és szeretünk, azt megszólaltatjuk. Idén, minél több fellépés mellett szeretnénk eddig összegyűlt saját szerzeményeinket albumba foglalni, és szerzői, vagy más formában megjelentetni. Egyelőre ennyi, de még 2046-ig tulajdonképpen ráérünk.
  
  9. Sinus Pop
  A zenekar sok változáson és tagcserén ment keresztül, mire elnyerte mai formáját, hangzását. Több stílust is kipróbált, de úgy látják, sikerült megtalálniuk saját hangjukat, hangzásukat.
  A formáció 2 fővel tevékenykedik.
  Nagyjából 50 percnyi saját dalokból álló anyaguk van, koncerteken ezt kiegészítik feldolgozásokkal is.
  
  
  10.Tius Norma
  A zenekart Tius alapította, 2007. júniusában. Erőteljes zene és szöveg jellemzi a csapatot. A zenekartagok többsége évek óta zenélésből, vagy azzal kapcsolatos tevékenységből él.
  Magyar és angol nyelvű számokat játszanak; pillanatnyilag 50 perces koncertanyaguk van, illetve készülőben van albumuk is. A Tius Norma eddig két promóciós EP-vel állt elő, és rendszeresen koncertezik Budapesti klubokban, és vidéken.
  
  Az október 18-i tehetségkutató programtervezete:
  17--20.20: verseny folyamatosan, felváltva két helyszínen (a Bakelit Multi Art Center stúdiójában és Hangárjában). Minden zenekar maximum 20 percet játszhat. Az átszerelési idő maximum 20 perc.
  20.30.21.30. DJ Onoff zenél
  21.30.22.00. Eredményhirdetés
  22.00. Gálakoncert játszik az Ef Zámbó Happy Dead Band
  A koncert után fergeteges buli, zenél DJ ONOFF
  Műsorvezető: Karafiáth Orsolya
  
  A zsűri tagjai, ABC sorrendben:
  
  1. Both Miklós, a Barbaro és a Napra énekes-gitárosa, 2007-ben Fonogram-díjas (legjobb világzenei album kategória, Napra)
  2. Cziránku Sándor, a Barbaro és a Kárpát Mőbiusz gitárosa, a magyar zene aktív szorgalmazója, a fiatal tehetségek komoly támogatója.
  3. Dudás Zsombor, a BIOTON zenei műhely és stúdió tagja. Dobolt az Amorf Ördögökben és az Eric Sumo Bandben, jelenleg a Specko Jednoban, az Egy Kiss Erzsi Panchan-ban, valamint a Szemző Tibor és a Gordiuszi Csomó formációban játszik.
  4. Horányi Sándor jazzgitáros, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékének tanára. Az utóbbi 20 évben fiatal gitáros nemzedékek sora nevelkedett a keze alatt. Az Ef Zámbó Happy Dead Band és a Four Tunes gitárosa.
   5. Legát Tibor újságíró, a Magyar Narancs Életmód rovatának vezetője
  
  Díjak:
  
  1. díj: 30 óra stúdióidő a Bakelitben, próbaterem biztosítása 50 órás időtartamra a Bakelitben, fellépési lehetőség a Bakelitben
  2. díj: Fellépési lehetőség a Bakelitben és próbaterem biztosítása 50 órás időtartamra a Bakelitben
  Közönségdíj: Fellépési lehetőség a Bakelitben
  A közönségszavazás módja: minden érkező vendég a bejáratnál kap egy szavazókártyát. A szavazókártyán kérjük olvashatóan feltüntetni a leginkább tetsző zenekar nevét, majd a kártyát az urnába helyezni. Urnazárás: 20.40.-kor. A legtöbb szavazatot kapó zenekar nyeri el a közönségdíjat.
  
  Fájdalomdíj: a nem díjazott 7 zenekar további működéséhez részletes szakmai útmutatást kap a zsűritől, valamint zenekaronként 10 korsó sört érő kuponra a vendégünk! Az október 18-i versenyről és fesztiválról promóciós célzattal film készül. A filmről minden fellépő zenekar másolatot kap dvd formátumban.
  
  Jössz a bulira és az első sörödet ingyen innád? Regisztráld magad 2008. október 17-ig a www.gyarsztar.hu oldalon, és vendégünk vagy egy korsó sörre!
  
  Belépés ingyenes!Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:
 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2023. október 5.
Julian Sas, visszatér a szárnyaló blues-rocker
2023. október 12.
Dühös deathcore négyes októberben: Thy Art Is Murder, Fit For An Autopsy, Whitechapel és Spite a Barba Negrában
2023. október 18.
A Skót bariton csillaga Hamish Hawk a Dürer kertbe látogat (Dürer Kert - Budapest)
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mező Misi: „Tiéd csak az marad, amit másoknak adsz”
Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár
12. alkalommal rendezik meg a Wine and Violin Hegedűkészítők Szalonját a Fonóban
Elbájol, kíváncsivá tesz, meghökkent.
Pajta és Népzenei Selection címmel nyilvános konferenciát rendeznek a Fonóban, amelyhez koncertprogram is kapcsolódik
Fékomadta – megelevenedik a középkor Zsámbékon
Harmadszorra is visszatér a KEMP dalszerző tábor
Sztárhárfások, fiatal tehetségek és hárfakiállítás a 25. hárfafesztiválon Gödöllőn, a Királyi Kastélyban
 kiemelt 
A Skót bariton csillaga Hamish Hawk a Dürer kertbe látogat
  
Hamish Hawk, a skót bariton énekes-dalszerző, hamarosan Magyarországra látogat

Julian Sas, visszatér a szárnyaló blues-rocker
Meshuggah: monumentális turnényitás Budapesten, az Avatar vendégszereplésével
Annisokay: modern metalcore hármas élén, új dalokkal tér vissza a német csapat
Cradle Of Filth: jövő tavasszal újra Budapesten az angol metal legenda
 friss hozzászólások 

Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Világsztár zongorazseni először Budapesten (1)
Epica, Apocalyptica (3)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 bővebb információk:    szilvási gipsy folk band    demoshow    zechs marquise    a sötét lovag    dave mustaine    star trek 2    sunday fury    milarepa    keresztesi botond    paul walker    utódok    pintér csaba         steven spielberg    mission: impossible 4    firkin    death is not glamorous    varg vikernes    the raven age    hernádi judit    thornwill    eddie murphy    mickey rourke    fegyelmező részleg  

r42
Copyright 2000-2023 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!