hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2008. október 9. csütörtök   17:11
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Rock & Blues Legendák
2008. október - november - Szolnok, Debrecen, Szeged

  Fellépések:
  
  2008. október 11. Szolnok Főiskolai Olaj Sportcsarnok
  2008. október 24. Debrecen Lovarda
  2008. november 8. Szegeden
  
  Évek óta sikeresen fut a Rock & Blues Legendák programsorozat. Az elnevezés nem túlzó, igazi élő legendák lépnek fel ezen a napon. Nem a média, nem az egynyári slágerek tette őket azzá, hanem a tehetségük, a kitartásuk, és a közönség. Dalaikon már több generáció nőtt fel.
  Volt, aki úgy érezte, csak ők értik meg igazán. Van, aki a lázadására, kamaszkorára, vagy szerelmére emlékszik vissza, és van, aki csak egyszerűen szereti.
  De amellett, hogy hatalmas bulinak lehetünk részesei, igazi örömzenélés láthatunk, és garantált a szórakozás, itt emlékezhetünk a jóra, az ifjúságra, fiainkra, lányainkra, és szüleinkre, a barátságra, és megint úgy érezhetjük, hogy buli után eltoljuk a Gellért hegyet.
  
  Emeretta
  A feldolgozást játszó zenekar a P.Box, P.Mobil, Beatrice, Auróra, Ossian, stb. dalait játssza el, igen kitűnően. Garantáltan megalapozza a buli hangulatát.
  
  Lord
  1972-ben alapított Lord, Vida Ferenc basszusgitáros nevéhez köthető, első lemezüket Big City Lights 1985-ben készítették el Ausztriában. A csapat a nyolcvanas évek végén lett igazán sikeres, ekkor adták ki a legismertebb hármasukat: Szemedben a csillagok (1988), Ragadozók (1989) és a Lord 3. (1990). Majd tagcserék és hosszú szünet. 2000. április 30-án, tartott újjáalakuló koncerten ismét együtt állt színpadra az Erős Attila, Gidófalvy Attila, Gyurik Lajos, Pohl Mihály, Vida Ferenc felállású Lord együttes és 2002-ben egy újabb stúdióalbum. 2005-ben az alapító Vida Ferenc ismét elbúcsúzik a csapattól. 2006 májusban megkapják az Európai Arany Művész Nemzetközi Minőségi díjat. Legutóbbi albumuk a 2006-os Kifutok a világból.
  
  Deák Bill Blues Band
  Deák Bill Gyulát munkássága, a magyar zenei életben betöltött szerepe, az alázattal, magas színvonalon végzett tevékenysége, a kőbányaiságát mindig kiemelő, azt büszkén felvállaló magyar blues-király részére Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat képviselő-testülete 842/2008.(V.22.) számú határozatával „Kőbánya Díszpolgára” címet adományozta.
  
  Mobilmánia
  Mit is mondhatnánk egy olyan szupergroupról, ahol három HANG van egy helyen. Így csupa nagybetűvel. Vikidál Gyula, Tunyogi Péter és Rudán Joe Mind egy egy fejezete a P.Mobilnak.
  
  Mánia lett a MobilJelen esetben nem a telefonálás káros hatásaira gondolunk, hanem egy régi új csapatra, aki a mai zenei világban minden elvárást és képzeletet felülmúló sikert ért el. A P.Mobil neve senki előtt nem ismeretlen, már régóta bekerült a képzeletbeli Legendák könyvébe. Generációról generációra száll a Két forintos dal, vagy a Honfoglalás. Sok családapa nézi mosolyogva kamaszgyermekét, hiszen ő is ezt üvöltötte a színpad előtt annak idején: Asszonyt akarok!
  Zeffer András, miután csodával határos módon felépült betegségéből, létrehozta supergroup ot, a Mobilmániát. Három HANG egy helyen - Vikidál Gyula, Tunyogi Péter és Rudán Joe - mind egy egy fejezete a P.Mobilnak.
  
  A teltházas koncertek, és siker hamar meggyőzte az EMI kiadót, akik gyorsan lecsaptak az örökmozgókra, s a karácsonyi piacra már meg is jelenteti a Mobilmánia vadonat új dalokat tartalmazó CD-jét.
  
  Először a fiatal, különösen tehetséges zenészekből összeállított RockBand-del próbálom meg izzítani a hangulatot mondta mosolyogva Zeffer András majd átszerelés nélkül (!) belecsapunk a húrok közé, Vikidál Gyulával, Tunyogi Péterrel ,Rudán Joeval, és Kékesi Bajnok Lászlóval.
  - Ez egy hatalmas zenei orgia, és valódi örömzene! lelkesedett a már teljesen felgyógyult zenész.
  Elhittem neki. Nem akarok kimaradni
.
  
  Török Ádám és a Mini
  A magyar progresszív rock blues, a bluesrock és jazz-rock utolérhetetlen előadói, sosem engedik feledni az Ifjúsági Parkban, vagy a Tabánban átélt hangulatot.
  
  Tehát szombaton újra útra indulnak az élő legendák, hogy majd 8 órán keresztül szórakoztassák a közönséget. Október 11én Szolnokon, 24én Debrecenben, november 8án, pedig Szegeden egy hatalmas bulit nyomnak.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 samiam    gasometer    rock the boat    kontroll    hrutka róbert    ramones    peter jackson    schizophrenia    johnny english reborn    backbeet    hobo    greg bennick    tündértantra    kvaen    hajdu zsolt    the sharon tate    les touffes kretiennes    pray for villains    barack obama    stefano di battista    honey rock klub    alcohol    dalai láma    the dictator    jennifer aniston  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!