hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2002. augusztus 12. hétfő   11:47
nincsen hozzászólás

szerző: life.love.regret.
The Blamed, Point Of No Return, Cathode, Noise Toy
Süss Fel Nap, 2002 július 30

   Nem tudom hogyan fogalmazzak úgy, hogy ne sértsek meg senkit sem, de ez a koncert kifejezetten NEM volt jó! Ugyan az 5 zenekarból 2 úgy ahogy bejött, a többi kritikán aluli volt.
   A kezdő banda egy project volt, aminek még a nevét is elfelejtettem. Az igazat megmondva nem sajnálom. Olyan volt, mintha egy borzasztó Fuel kópia játszott volna pár nem eléggé összepróbált számot... Nem tudok többet mondani róluk.
   A következő banda a német Noise Toy volt. Először is, nem szeretem, ha egy zenekar azzal akar kitűnni, hogy valami egyenruha féleséget öltenek magukra. Másodszor a Noise Toy zenéjét két olyan zenekaréhoz tudnám hasonlítani, amit ki nem állok, mégpedig The Nation Of Ulysses és The Make Up. Én nem szeretem ezeket a zenéket és ezáltal furcsa lett volna, hogyha be tudtam volna fogadni az ő szettjüket. Rosszul is szóltak ráadásul. A szinti borzasztó hangos volt, ami elnyomott egy csomó mindent. Rosszak voltak. Bocsi srácok, de ez jobb mintha hazudnék...
   Az őket követő holland Cathode viszont egészen jó volt. Szeretem azt, amikor dühös fiatalok, dühös zenét csinálnak. A muzsikájukat a His Hero Is Gone-hoz és a Catharsis-hoz hasonlítanám, bár amit ők csináltak az durvább volt mind a két említettnél. És volt mondanivalójuk! Végre! Fellélegeztem, mert az előző két banda csak butaságokról próbált meg magyarázni valamit, és a Cathode-éknak pedig volt egy komoly politikai üzenetük, ami szerintem fontosabb, mint arról magyarázni, hogy mennyi igazság van a bibliában. Mindegy... Érdemes őket ill. a zenéjüket felkutatnod, hogyha érdekel olyan zene, ami dühös mint az állat és mégis hihetetlenül fogós.
   A brazil Point Of No Return folytatta a fellépők sorát. A vegan straight edge banda három énekessel és egy olyasmi chugga-chugga metál-core zenével állt elő, aminek ismertebb készítői olyan zenekarok, mint pl az Earth Crisis, a Hatebreed stb. Mégis élvezhető volt amit produkáltak, mert őszinték és egyenesek voltak és olyan témáról beszéltek, amivel meg lehetett fogni a közönséget (szerintem). A braziliai szociális helyzetekről és hasonló érdekességekről tartottak előadásokat a srácok. Számomra lenyűgöző volt. Imádtam azt, amit ők csináltak. Nagyon rendesek, nagyon lelkiismeretesek, nagyon őszinték, nagyon... sokáig sorolhatnám az őket magasztoló jelzőket.
   Végül következett az éjszaka csalódása, a The Blamed nevű keresztény trió. Bármennyire is szeretnék, nem tudok semmi olyat írni, ami tetszhetne a rajongóiknak. Amint az kiderült, az első zenekarban éneklő és gitározó srác ugyanaz, aki a Blamed-ben is ugyanezt a posztot tölti be. És kb. ugyanazt tudom rájuk is mondani, mint a projectjükre. Borzasztó Fuel kópia. Hozzá kell tennem, hogy a Fuel egy borzasztó jó zenekar volt... De sem a Blamed, sem a project-jük nem tudta megütni a szintjét. Szóval csalódtam bennük. Nem vagyok oda a keresztény bandákért, de ezt a nézetemet félretéve mentem el a bulira. Adtam egy esélyt nekik, de nem sikerült megszeretnem a The Blamed-et.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. május 19.
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
2024. május 25.
Dinamit 45 – Az utolsó jubileum
2024. május 30.
Palaye Royale a Barba Negrában!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
Megjelent az Elefánt ötödik nagylemeze, a SEMMI
  
A most megjelenő ötödik Elefánt nagylemez, a SEMMI az előző két albummal együtt alkot egy univerzumot, miközben zeneileg és szövegében is minden eddiginél jobban elrugaszkodik a zenekar “megszokott” világától

Palaye Royale a Barba Negrában!
Rockmaraton 2024
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 james hetfield    the sherlocks    steelwing    chris pine    scott glenn    hófehér és a vadász    the rev    röyksopp    blahalusiana    toy dolls    verbunk-punk    the bouncing souls    sebők    justin timberlake    slipknot    pluto    dead men tell no tales    angra    sziget 2012    nagyúr    schmiedl tamás    yzzo    rubicon    fields of the nephilim    ahumado granujo  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!