hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2002. július 30. kedd   13:47
nincsen hozzászólás

szerző: life.love.regret.
Darkest Hour, Newborn, Undying, Dead Blue Sky, Majority Rule, Buried By Time
2002 július 23, Gödöllő Trafó Club

   Azt hiszem mindenki, aki ott volt a bulin egyetért velem abban, hogy az egyik legjobban megszervezett koncertet sikerült összehoznia a szervező gárdának.
   Az estét a szentendrei Buried By Time kezdte. Az előző beszámolóm róluk abszolút illik ide is. Sok újdonságot nem tudok írni. Nagyon jól szóltak. Ezáltal sokkal jobban kijöttek azok a gitártechnikai megoldások, amik élvezhetővé teszik a BBT-t. Szóval, olvassátok el az előző beszámolómat velük kapcsolatban és képzeljétek el újra ugyanazt egy másik környezetben, a gödöllői Trafó klubban.
   Egy Washington-i zenekar volt a következő, a Majority Rule. A punk trió hihetetlen jó muzsikát produkált. Ha a zenéjüket hasonlítanom kellene valamire, akkor talán a Heroin és a Reversal Of Man nevét említeném meg. Technikás, dallamos és kaotikus hardcore-t játszottak a srácok. A gitáros és a basszusos srác „énekeltek” (azaz sikítottak). Ami egyébként igazából lenyűgözött az a dobos srác és az, amiket játszott. Sokáig csak ültem és néztem a fiút, mert az, amit ő művelt nem volt pityu... A bandának egyébként van egy lemeze kinn. Többet sajnos nem tudok róluk...
   Őket a szintén Egyesült Államokbeli Dead Blue Sky követte. Bár tudom, hogy sokan utálni fognak érte, de nekem abszolút nem tetszett az, amit ők csináltak. Hozzá kell tennem, hogy nem a zenei tudásukkal volt/van/lesz bajom, hanem azzal a fajta zenével, amit játszanak. Egy az egyben black metal. Szinti-vel, tekerős gitártémákkal és sikítós ének részekkel... Számomra nem volt semmi különös, hiszen nem egy ilyen zenekart hallottam már. Ráadásul eredetieket... Hmmm.. Mindegy, nem folytatom. Pozitívumként azért érdemes megemlíteni, hogy baromi állatul szóltak! Talán ők szóltak a legjobban az este folyamán. Van egy 7”-ük és egy nagylemezük kinn.
   Következett a meglepetés. Az Undying nevű zenekar kezdett bele a szettjébe és hirtelen úgy felébredtem, mintha belémvezették volna a 360-at! Bár nincsen meg egyetlen lemezük sem, párszor hallottam a Whispered Lies Of Angels c. lemezüket. Bár egy kicsit változott azóta a felállás. Az énekes srác helyére ugyanis egy leányzó került nem kis meglepetésünkre. A vele készült interjút egyébként nemsoká olvashatjátok. Szóval, belekezdtek a szettbe és mindenkinek kinyílt a csipája hirtelen. Képzeld el a az In Flames-t olyan énekkel mint pl. a Walls Of Jericho vagy éppen a Hope Dies Last (A). De talán Miss Undying odaüvöltené mind a kettőjüket... Sajnos nem játszottak sokáig, pedig őket még néztem volna egy darabig. Ha csíped a metal-core-t, akkor az ő zenéjüket mindenféleképp kutasd fel, mert tényleg megéri. Ja, azt még hozzá kell tennem, hogy a zenekar minden egyes tagja vegan. Csodálatos, nem?
   Mindenki-kedvencei 1. : Newborn. Bár nem volt akkora robbanás ez a Newborn buli, mégis irtó jól sikerült. Amit az első pillanattól kezdve lehetett érezni/látni, az az volt, hogy mindenki imádja őket. Viccen kívül. A tánctér pillanatok alatt töltődött fel éneklő, táncoló fiatalokkal, akik végre mosolyogtak. Ez az, amit annyira szeretek a Newborn-ékban, már-minthogy képesek mosolyt csalni az emberek arcára, miközben olyan zseniális zenét csinálnak, hogy az hihetetlen! Úgy gondolom nem tudok sok újdonságot mondani róluk ill. a koncertjükről, hiszen ez szinte mindíg ugyanolyan. Nagyon jó.
   Mindenki-kedvencei 2.: Darkest Hour (Washington DC). A novemberben már ugyanezt a klubot megjárt amerikai csapat most is hihetetlenül nagyot ütött. Lemezüket hallgatva ugyan semmi különösre nem gondolnánk, hiszen amit ők művelnek zeneileg azt leginkább úgy mondanám, hogy At The Gates stílusú metál. De miközben játszák ezt a metál-t, olyan szinten meg tudnak őrülni és bulizni, hogy az már szinte hihetetlen. A fiúk abszolút idióták. Mármint attól a pillanattól kezdve, hogy felmennek a színpadra úgy viselkednek, mintha megháborodtak volna. Nehéz azt, amit ott láttam szavakba önteni... Tudod mit? Hallgasd meg a The Mark Of The Judas c. lemezüket, csukd be a szemed és képzeld el, ahogy az eszement dobos srác lekapja a felsőtamot és elkezd vele rohangálni miközben hülyeségeket üvöltözik... Nem tudom mit mondhatnék még... Az év egyik legnagyobb bulija? Hmmm Ez az!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 norther    carach angren    the prodigy    baraka    pankkk    battle beast    kip winger    -szeged    smashed face    marco mendoza trio    jorge salán    brainstorm    vizet az elefántnak    neurosis    crazy town    neo fm    live life hard    cult of luna    rock története    méhes marietta    skáld    király!    varg vikernes    satelles    diablo swing orchestra  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!