hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2008. november 15. szombat   15:30
nincsen hozzászólás

szerző: Morello
Slipknot, Machine Head, Children Of Bodom
2008. november 28, Stadthalle, Bécs

  Három hihetetlen ismertséget elért csapat állt össze egy közös turnéra, hogy az általuk már meghódított Európa metalrajongóit újra a koncerttermekbe vonzzák. A Slipknot, a Machine Head, és a Children Of Bodom egyaránt méregerős új lemezekkel jelentkeztek, koncertteljesítményük pedig továbbra is elképesztő. Az extrém metal rajongói nem hagyhatják ki azt a turnét, amely során ez a három csapat ad koncertet. Hozzánk legközelebb a bécsi Stadthalle várja az érdeklődőket.
  
  A Slipknot az amerikai Iowa-ban alakult, mára az egyik legsikeresebb metalbandává nőtték ki magukat. 1995-ben alapította a zenekart Shawn Clown Crahan, Paul Gray, valamint Anders Colsefini (ex-énekes). Sok tagcsere és viszontagság után 1996-ban jelentették meg a Mate.Feed.Kill.Repeat albumukat. A súlyos zenének és a polgárpukkasztó előadásmódnak köszönhetően hamar a figyelem középpontjába kerültek, innentől karrierjük meredeken felfelé kezdett ívelni. Olyannyira, hogy a nagynevű Roadrunner Records szerződtette őket, akik viszont képzettebb énekest szerettek volna a banda soraiban látni, így került be a nagy rivális Stone Sour zenekarból Corey Taylor.
  
  Számos további tagcsere után 1999-ben jelent meg a Slipknot című album, amely a Roadrunner Records történelmének legnagyobb sikere lett. Az emberek megismerték őket Iowa határain túl is, a zenéjük súlykoló agresszivitása ellenére a rajongótáboruk folyamatosan nőtt. 1999-ben életük legnagyobb fellépését vállalták el, az Ozzfest keretén belül a Coal Chamber társzenekaraként léphettek színpadra. Látványviláguk, színpadi mozgásuk a szó legszorosabb értelmében tarolt, a rendezvénysorozat legsikeresebb koncertbandáit megszégyenítő sikert arattak. Az MTV folyamatosan játszotta a klipjeiket, aminek hatására az egész világ megismerte őket. Milliók fogytak el a Slipknot albumból, a csapat világ körüli turnéra ment, amely során mindenütt hatalmas tömegek, rajongók tízezrei előtt játszottak. Persze a kritikákat és a polgárpukkasztásukkal szembeni támadásokat is megkapták.
  
  2001 elején nekiálltak az Iowa albumnak, producere Ross Robinson volt, aki már az előző albumon is közreműködött. Az Iowa is hatalmas siker lett, Angliában már a megjelenéskor a toplista első helyére ugrott. 2002 februárjában felvették élő DVD-jüket, de az év vége felé kiéleződtek a tagok közötti ellentétek. Úgy tűnt, a Slipknot közel áll a széteséshez, a tagok projektezni kezdtek, de 2003-ban ismét hallattak magukról, és egy évre rá megjelent a Vol. 3 (The Subliminal Verses) album. A turnék további zajos sikerekkel zajlottak, a média sem feledkezett meg róluk. Sőt Joey Jordison komoly szerepet kapott a Roadrunner Records 25. évi fennállásának a megünneplésében, ami egy Roadrunner United nevet viselő, a kiadó legjobb zenészeiből összeállt zenekarként testesült meg.
  2006 februárjában a Slipknot megnyerte a Grammy-t metal kategóriában a Before I Forget-tel. Az újabb projektezős időszak után most újra összeállt a banda, és ismét egy méregerős korongot szabadítottak a világra, All Hope Is Gone címmel. A zenekar talán sikeresebb mint valaha, koncertjeiket tízezrek kísérik figyelemmel minden alkalommal.
  
  A Machine Head 1992-ben alakult meg az egykori Vio-lence gitáros Rob Flynn vezetésével. Első albumukat, az 1994-es Burn My Eyes-t a következő felállással vették fel: Rob Flynn (gitár-ének), Adam Duce (basszusgitár), Logan Mader (gitár), Chris Kontos (dob). Ezt a lemezt a zenekar és az egész akkori metal színtér legnagyobb alkotásai között tartják számon, amely modernizálta a thrash metalt, és nagy hatással volt a metalcore és a numetal kialakulására is. A zenekar rögtön a stílus legnagyobbjaival indult közös turnéra, többek közt a Slayert, Napalm Death-t, Obituary-t, támogatták.
  Chris Kontos-t a turnék közben kirúgták, így ki idő múlva a Sacred Reich dobosa, Dave McClain csatlakozott a Machine Head-hez, akivel a következő lemez, a The More Things Change készült. Ez az album is sikeres volt, és ismét a legnagyobbakkal turnézott a Machine Head. 1998-ban Logan Mader kiszállt a bandából, őt a manapság Ill Nino-ban játszó Ahrue Luster helyettesítette.
  1999-ben megjelent a The Burning Red album, amely komoly változásokat hozott a csapat zenei világában, és hihetetlen módon megosztotta a rajongókat. Ezen a lemezen Flynn számos rapes elemet épített be a stílusába, sokan a numetal és rap-metal stílusba sorolták át a Machine Head-et. A Supercharger című lemez nem sokkal a 2001 szeptemberi tragédia után jelent meg, és igen magas eladási mutatókat produkált. Az USA-ban nem állt népszerűsége csúcsán a banda, Európa azonban rajongott értük, és számos nagy sikerű koncertet adtak az „öreg kontinensen”.
  
  2002-ben Ahrue Luster is elhagyta a zenekart, a helyére pedig időlegesen Phil Demmel érkezett, akivel Flynn még a Vio-lence-ben nyomta együtt a thrash metalt. Demmel tagsága 2003-ban szilárdult meg, és vele készülhetett el Through The Ashes Of Empires című album, amely már a Roadrunner zászlója alatt jelent meg. Számos régi rajongó visszatalált ekkor a Machine Head táborába, a lemez kiváló kritikákat kapott világszerte, hiszen a ´90-es évek végének kísérletezősebb időszakához képest a zenekar újra egy méregerős albumot tett le az asztalra. A Machine Head mindig híres volt élő fellépéseiről, a 2004-es londoni koncertről az Elegies DVD emlékezik meg.
  2007-ben megérkezett a hatodik sorlemez, amely a The Blackening címet viseli. Ez az album a Machine Head eddigi munkásságának mesterműve, sokan úgy tartják, hogy a zenekar ezzel megalkotta munkásságának és a jelenkor „Master Of Puppets-ét”. A The Blackening sikere a Burn My Eyes-éhez mérhető, a csapat rengeteg elismerést és díjat kapott, valamint rengeteg koncerten ismertetik a rajongókal a legfrissebb alkotást. Mint már feljebb említésre került, a Machine Head legendásan jó koncertbanda, ezen az estén is minden bizonnyal óriási élmény lesz a koncertjük, amelyen a jelenkor és a régmúlt legjobb alkotásai közül fognak válogatni.
  
  Az 1993-ban alakult finn Children Of Bodom-nak egy egyéni, sajátos zenei világot sikerült megalkotnia, amely alapvetően a heavy, black és death metalból építkezik. Extrém metal zenéjük dallamos gitár- és szintetizátortémákon alapul, amelyet Alexi Laiho frontember karcos énekhangja tesz teljessé. Az 1997-es Something Wild című debütáló lemez óta egyre ismertebb lett a banda, a védjegyükként szolgáló Kaszás a kiváló Hatebreeder, Follow The Reaper, Hate Crew Deathroll, Are You Dead Yet? albumaikat is díszíti.
  Kissé sokat kellett várni az új nagylemezre, a Blooddrunk-ra, és ez kicsit meg is osztotta a közönséget. A Children Of Bodom széleskörű, ifjabb korosztályban is megnyilvánuló ismertsége eleve kritikus hozzáállást fogalmaz meg sokakban, és magát a lemezt is önismétlő alkotásnak tartják. Mások pedig elismerően nyilatkoznak a szokásos magas színvonalról, a jól ismert kiváló Bodom témákról. Akármi is az igazság, tény hogy az új lemezt is lehet szeretni, és koncerten is megállják a helyüket az új Children Of Bodom szerzemények, a régiekkel karöltve.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Slipknot

FM Service

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 turbo    v.iv fesztivál    ian gillan    csorna    how do you know    lemez kuckó    ghost of shelter    volbeat    mr2    krúbi    snow patrol    texas in july    közért noise    bouncing souls    violator    crown the lost    ashes of ares    idris elba    moog    oranssi pazuzu    lantos zoltán    barba negra track    piramis    isis    nagyfiúk  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!