hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2008. augusztus 27. szerda   16:52
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Karen Carroll and The Mississippi Grave Diggers a X. Nemzetközi Performance és Nehéz Zenei Fesztiválon
2008. augusztus 29. Korzó Szabadszínpad - Szentendre

  Karen Carroll, az idén 50 éves énekes-gitáros Bluesdíva Robert Allen és Nate Griffin mesterektől tanult gitározni. Olyan nevekkel lépett fel, mint Lonnie Brooks, Albert King és a Freeman Bros. Természetesen édesanyja, a hazánkban és a szomszédos országokban rendszeresen turnézó Jeanne Carroll Bluesmama is nagyban segítette pályáját. Karen Carroll első professzionális megjelenése édesanyja zenekarával volt, de Katie Webster és Lurrie Bell közreműködésében is fellépett a nagyközönség előtt. A gyermekkorból megmaradt gospel mellett Karen az igazi fekete blueshang megtestesítője. Előadásmódjára jellemző a sajátos delta-vidéki megszólalás. Elementáris erővel, ugyanakkor cizelláltan és hitelesen közvetíti a Bluest. 2008. nyarán B.B. King meghívására a Chicagói blues fesztiválon lépett fel.
  
  Mikor Karen Carroll elfoglalja a helyét a színpadon, a nagyvárosi blues első hangjaval már magával ragadja a közönséget, amely tagjai észrevétlen kerülnek a kellemes shuffle lüktetés varázsába.
  Karenre pillantva ez nem csoda: a mojo működni kezd már a legelején. A mozgásában szemmel láthatóan korlátozott, akusztikus gitárját ülve átölelő, azt varázslattal pengető ötven éves asszony a lelke legmélyéről megszólaló hangjával, a dalszövegek minden szavával valós történetet mesél el.
  
  Állandó turnézenekarát a Mississippi Grave Diggerst Oláh Andor hívta életre. A jól ismert szájharmonikás közel húsz évet szentelt életéből a Blues korai világának, az 1920-as évek zeneiségének megismerésére. Zenekarával a Mississippi Grave Diggers-vel közel tíz éve keres és talál különleges feladatokra megfelelő autentikus zenészeket és énekeseket. A zenekar 2007-től Jeanne és Karen Carroll-val, a blues nagyasszonyaival, és megújult felállással lép színpadra.
  
  A jelenleg 7 tagot számláló zenekar tradicionális blues hangja Frankie Látó roma swing hegedűjátékával hamísítatlan világzenei fűszerezést kap, mely még inkább egyedivé teszi a kontinenseken átívelő, majd a hazai színpadokon összeforró hagyományok örömzenjét. A sorok közé tradicionálisan illeszkedő szájharmonika Oláh Andor jól ismert, saját stílusában elővezetett szólóiban mutatja meg a mojo jelenlétét abban ami blues-os, ugyanakkor eredeti. A gitáros, Láposi Farkas visszatérő, ízes és intelligens játékáról ismert zenész. A színpadot elfoglaló képzett muzsikosok koncertről koncertre friss, és lendületes játékkal vetik bele magakut a Blues mélységeibe, és az előadás csúcspontjaként a Mojo Workin lüktetésében egyenként mutatják be kvalitásaikat szóló zenészként is. A zenekar precíz, feelinges, ugyanakkor érzelgősségtől és túlzott technika-központúságtól megkímélt zenéje közegében Karen bizonyítottan jól érezi magát: a varázs egyre csak nő a számok sodrásában. A koncerteken Karen Carroll a Mississippi Grave Diggers-el életre kelti a pillanat szülte blues magával ragadó jelenét, bizonyítva a blues műfaj sugárzó öröklétét.
  
  2008-ban Karen Carroll és a Mississippi Grave Diggers a nagyobb hazai fesztiválok és rendezvények sztárvendégeként, tavasszal a MÜPA fellépőjeként, valamint az idei Sziget fesztivál Blues színpadának leglátogatottabb és legegyedibb hangú produkciójaként aratott nagy sikert.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 pomogácsok brutal monsters    alexisonfire    ray davies    caliban    cro-mags    dog eat dog    niok alapítvány    mtv    cavalera conspiracy    borknagar    demoscene    infected mushroom    Őrült szív    david yengibarian    clash of  the titans    sziládi mónika    joe satriani    elhunyt    ion dissonance    sterbhaus    iron man 2    shape of despair    rhapsody of fire    doherty    lendvai lilla  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!