hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
hírek   2008. augusztus 12. kedd   15:18
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Nulladik nap, augusztus 12. - Iron Maiden


  Az Iron Maiden magyarországi koncertje, egyben a frontember Bruce Dickinson születésnapi bulija is lesz. Az énekes augusztus 7-én lett 50 éves. Biztosak lehetünk benne, hogy a Vasszűz már csak ebből kifolyólag is hevesen fog izzani.
  
  ironmaidenpress3-20075 millió. Ennyi lemezt adott el világszerte a csapat, 31 különböző korong, évente két turné. Nem hiszem, hogy házalniuk kellene bárhol a világon, nagy öröm tehát, hogy a veterán metalisták idén nálunk szigetelnek. Rocktörténet a 0. napon.
  
  Az Iron Maiden a heavy metal műfajában már eddig is maradandót alkotott. Nagy befolyást gyakoroltak többek között, a thrash metal Slayer, a flamenco metal Breed 77, a pop-punk Sum 41 és az Umphrey´s McGee együttesre is. Talán nem meglepő, hogy a veterán és stílusdiktáló csapat 75-ös megalakulása óta rengeteg tagcserén esett át, mára mindössze két alapító játszik az együttesben, Steve Harris basszusgitáros és Dave Murray gitáros.
  
  ironmaiden_200Amiért ez az Iron Maiden az az Iron Maiden, az nem utolsósorban Bruce Dickinsonnak köszönhető. Bruce Dickinson 81-ben csatlakozott először a csapathoz. Voltak megszakítások, de egyedül nem megy ugye, frontembert pótolni nehéz, ha nem lehetetlen, így aztán nem meglepő, hogy 99-óta ismét együtt zenél a csapattal. A jellegzetes tenorral megáldott szülinapos Bruce önéletrajzábanaz írja, hogy egy kicsit véletlenül született. „Egy olyan környezetben nőttem fel, ahol belém nevelték, hogy a világ sosem fog nekem szívességet tenni. Nagyon kevés közeli barátom volt, mert mindig költözködtünk. Azt hiszem részben ez az oka, úgy nőttem fel, hogy kívülállónak éreztem magam. Problémás tinédzserként amatőr színésztársulatban játszott, és fura dolgokat művelt, de már a középiskolából is azért rúgták ki, mert az igazgató panaszt emelt vacsorája vizelettartalma miatt. Szóval Bruce hozzáállása a világhoz mindig is megért egy misét, talán ezért is fordult az utóbbi években a keresztény vallás felé. A lényeg, hogy a metál örök, és a világ 50 évesen is benne tiszteli az élő heavy metál legendát.
  
  iron maiden közönség_200Bruce Dickinson saját maga által vezetett utasszállító gépen szállítja zenekarát a fellépések helyszínére. A gépre amúgy a lelkes Iron Maiden-rajongó is jegyet válthat, így együtt érkezhet a koncertekre kedvenceivel és az elmaradhatatlan színpadi kellékkel, köztük Eddie-vel, az óriási rémbábuval.
  A lényeg pedig, hogy az igazi metál aranykort idézik fel idén, a 2008-as turné a The Golden Years nevet kapta, mivel nagyrészt a három legsikeresebb Maiden-albumból szemezgetnek. A Powerslave, Somewhere In Time, és a Seventh Son Of a Seventh Son mellett az 1988-as Maiden Englandre, és az 1985-ös Live After Death-re headbangelhetünk majd.
  
  Előttük Lauren Harris lép fel, aki Steve Harris lánya, és elmondhatjuk, hogy az alma nem esett messze a fájától. A metál ikon papa önmagában nem lett volna elég ahhoz, hogy ideáig eljusson mindössze 24 évesen, de azért nyilván ez is számított, mint ahogy az, hogy az anyatejjel szívta magába a rakenrollt.
  
  19:45 Lauren Harris
  21:30 Iron Maiden
  
  (sziget.hu)



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Sziget

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ozzy robban a Crack Cocaine-nal. Új dal Billy Morrisonnal és Steve Stevensszel!
A brit doomgaze a Sugar Horse bejelentette új albumát: Grand Scheme Of Things-et
Blackened Rose sötét melankolikus himnusza az elveszett szerelemről
Foreign Hands- Új album, keményebb hangzás
Giga Totális Metal koncert - Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címmel - a Barba Negrában április 27-én
Vendetta- TX2 legkeményebb ütése
Naponta négy fiatal fontolgat öngyilkosságot, nekik is szól a Konyha új dala
Megjelent az Exodikon Chaosophilia című új nagylemeze - Klippremier: Untermensch - A manipulátorok lélektana
A Flat Black új ütős kislemezzel jelentkezett, ez a Nothing To Some (feat. Corey Taylor)
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 hypnos    bőrgyári capriccio    stúdió galéria    innerwrath    ironman 2    rotting christ    isomnium    civil sziget    morgan freeman    kaptár    tsjuder    antonio carlos jobim    sabaton    christian bale    guns n´ roses     ivan &the parazol     ryan gosling    overload    jag panzer    rango    obituary    o´sullivan    maradandó károsodás    atlasz gábor    alba hyseni  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!