hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2008. július 25. péntek   15:55
nincsen hozzászólás

szerző: Barna
Life Of Agony, Spoiler NYC, My Mortality
2008. július 9., Budapest, A38

  A júliusi hónapban a Helmet után egy újabb legendás amerikai zenekar érkezett a Life Of Agony személyében az A38-as hajó bendőjébe, hogy egy lendületes koncerttel szórakoztassa a rajongókat. A banda 1993-ban kiadott River Runs Red című lemeze egy kultikus mű, így nagy várakozással tekintettem a remélhetőleg minél több erről az albumról elhangzó számmal kecsegtető koncertre. Az előzenekarok szerepét a tagok saját projectjei töltötték be: az Alan Robert basszusgitáros által vezetett Spoiler NYC és a Sal Abruscato dobos által kreált My Mortality.
  
  A My Mortality húzós stoner muzsikájával kezdődött a rendezvény; a lassan befelé szállingózó nézőközönség egy nagyon fílinges fellépést tekinthetett meg. A laza rockos, stoneres zene nem kevés COC hatást és némi Type O Negative hangulatot is hordozott magában Sal Abruscato ex-Type O Negative dobosnak köszönhetően. A New York-i arcok nagy vehemenciával prezentálták izmos riffekből építkező, nagy adag hangulatot tartalmazó dalaikat. Különösen Gene Blank gitáros és Flip énekes tettek ki magukért: előbbi aktív mozgáskultúrával és széles gesztusokkal pengette a gitárját, utóbbi pedig a számok közbeni és alatti buzdítással igyekezett hergelni a közönséget. Egy nagyon kellemes koncerttel kezdődött az este, a nemrég alakult My Mortality az itt nyújtott teljesítménye alapján rászolgált az elismerésre.
  
  A punk stílusban nyomuló Spoiler NYC a Life Of Agony basszer Alan Roberts 2006-ban alapított zenekara, aki itt kiélheti ezen pőrébb, egyszerűbb zenei stílus iránti szenvedélyét. A kalapos úriember és társulata energikusan adagolta a nyers, párakkordos számokat a tavaly megjelent Grease Fire In Hell´s Kitchen című debütalbumról, melyekből a dallamosság és az egyszerű, laza punk hozzáállás sugárzott. Az őszinte, vidám hangulatú szerzemények kellemes hangulatot teremtettek. Bár nem igazán kedvelem a stílust, abszolút szórakoztató volt a Spoiler NYC fél órás előadása.
  
  Végre elérkezett az idő az este nagy attrakciójához, a Life Of Agony koncertjéhez. Az 1989-ben alakult bandának a River Runs Red című bemutatkozó lemeze lett a legnagyobb dobása, az utána érkező albumok meg sem közelítették az elsőként kiadott mesterművet. Az 1999-es feloszlást követően 2003-ban újjáalakult banda utolsó lemeze 2005-ben jelent meg Broken Valley címmel. Az első lemezük sikerességével úgy látszik a zenekar is tisztában van, mert a mostani koncertprogram gerince a majd 15 éves albumra épült. Ha a bulit egy frappáns angol frázissal akarnám jellemezni, a „Duna Runs Red” lenne a legmegfelelőbb kifejezés. A vért és kilátástalan küzdelmet megjelenítő szövegvilágú album dalai ugyanis könnyet (Dunát) fakasztó páratlan beleéléssel, intenzítással lettek előadva. Természetesen a többi lemez dalai is hasonló minőségben lettek prezentálva. A kis termetű Keith Caputo varázslatos hangja szinte semmit sem kopott az évek során, személye bölcsebb és megfontoltabb lett. A számok közben beszélt a beteg generációnkról, a magunkba vetett hit és a kitartás fontosságáról. A zseniális ének mellett a hangszeresek is a legmagasabb színvonalat hozták: Joey Z gitáros, Alan Robert basszusgitáros és Sal Abruscato dobos teljes odaadással és olyan fiatalos energiával muzsikáltak, mintha még most is 1993-at írnánk. A körülbelül egy órás koncert egyetlen kevésbé jól teljesítő pontját a rövid játékidő mellett a hangzás adta. Nem volt vele ugyan különösebb gond, de a nem teljesen arányos, kissé kásás hangzás azért elmaradt a lemezminőségtől. Az eljátszott számokra pedig, ahogy már említettem, nem lehetett panasz. A River Runs Red címadójával kezdődő buli már az első percében megvett kilóra. Még nagyobb mosolyra húzódott a szám, amikor olyan dalok hangzottak el, mint a This Time, a Through And Through, a Bad Seed, a My Eyes, a Respect, a Method Of Groove és a ráadásaban előadott Underground. A többi lemez is képviseltette magát pár szám erejéig, így az Ugly-ról a Lost At 22-t és az Other Side Of The River-t, a Soul Surching Sun-ról a Weeds-et, a legutóbbi Broken Valley-ról pedig a Love To Let You Down-t és a The Day He Died-ot játszották el.
  
  A Life Of Agony megtekintésével tovább szűkült azon bandák listája, akiket még eddig nem láttam, de meg akarok nézni. Ráadásul még a nagyon kedvelt River Runs Red albumra is épült a program. A fejemben ragadt Underground refrénjével kísérve, teljesen elégedetten vettem az irányt hazafelé az A38-ról a többi sorstársammal egyetemben.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Life Of Agony

A Life Of Agony myspace oldala

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 om    prostitute disfigurement    gorezone    kosheen    civil sziget    bonobo    falka    benighted    devildriver    cameron    párterápia    coheed and cambria    S X    gyémánt bálint    normandie    combichrist    zorall    első osztályú vidéki srácok    Ákos    ronnie james    laurence fishburne     christoph waltz    tim ripper owens    angra    k.i.z.  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!