hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2001. augusztus 2. csütörtök   10:32
nincsen hozzászólás

szerző: mily
Sziget2001 Már csak négy, három, kettő, egy…
Na hogy is volt? Kicsit kikapcsoltam hétvégén, de jegyzeteltem

   Pénteken még elintéztük az alapítványos leveleket, azután gyorsan elmentem a sajtótájékoztatóra. Egy buszt rendeltek csupán. Az az egy viszont három részből állt. Olyan városnézős busz volt, mi meg a turisták. Fényképezőgéppel meg kamerával. Nem fért fel mindenki úgyhogy kocsikaraván kacskaringózott a turistabusz után, a szervezők saját autóikkal furikázták a sajtósokat. A Nagyszínpadnál tartottunk egy fél órás pihenőt. Egy-két kolléga ugyanis kölcsönvette a Gerendai igazgató urat interjúzni, nekünk meg meg kellett várnunk, amíg kielégíti őket.
   Egyébként félelmetes mekkora kupa van most a Szigeten. Vagyis szép zöld meg füves minden, de szerte-szét hevernek a vasgerendák, meg targoncák pufognak a ligetekben. Egyelőre nem nagyon láttam a rendszert, ami végül is tök mindegy. Úgyis el fogok tévedni jó párszor. A Rákot megjegyeztem. A Bahiá sátorral együtt vándorolt a bejárati híd felé.
  
   Sajtótáj után Irány Fehérvár, dögmeleg és besz*rás mekkora tömeg a vonaton. A rózsaszínnel melírozott tejfölhajú német kislányok ötpercenként mennek vécére, amitől nem tudok nyugodtan ülni a földön a peronon. Sz.fehérváron autóba be és irány Kapolcs. Tömeg szokás szerint. Megtaláljuk kedvenc helyemet, a kispatakot (idén víz nélkül) és a kőfalat, amit jövőre már tényleg le fogok rajzolni. Bazi meleg. Hamar leég a vállam, meg a pocakom, a színházi előadásokra képtelenség bejutni. Bazi nagy tömeg. Barackpálinka sör. Találkozom Jimmyvel, örülünk, aztán még egy barackpálinka sör. Aztán sátor. Szombaton Taliándörögd, Klastromfalu. A Mogyorók háza családiasabb volt.
   A Szigeten is ez lesz hallgatok ki egy beszélgetést iszonyú meleg, és nagy tömeg. Ezért utálom. Akkor minek vagy itt aranyom? Menj innen a búsba! A cigidet meg hagyd az asztalon, mert eltenném. Cs., a kicsi segít. Pörköltverseny eredményhirdetés. Szarvas nyer. Mármint a vaddisznóval szemben.
  
   Délután majdnem elhagyjuk a Balatont fürdés nélkül, de Aligánál sikerül, vagyis majdnem sikerül megtalálni a lejáratot a szabad strandhoz. Már olyan mindegy, hogy horgász terület-e csak bele vízbe. A sajtó pass-sal ugye be lehet menni a medencékhez a Szigeten? Nagyon ajánlom.
   Úszódressz le, gatya föl, irány Simontornya, Régiók Összművészeti Fesztiválja. A helyiek egy sörsátorban pihennek. Fogyasztanak. Ja! Van egy tök fontos: sosem értem hol vannak a dombok. A dimb-dombok. Mikor Kapolcsra megyünk, akkor sem látom soha. Tudom, hogy a falu völgyben van, és mikor oda megyünk sose látni a dimb-dombokat. Mikor ott vagyunk, akkor viszont ott a völgy. Simontornyánál ugyanez. Sehol dimb-domb, nem látni az országútról. A faluban viszont völgy van.
  
   A simontornyai vár remek. Csak zárva. Kispál koncert is remek, bár a koncepció a közönség szeme láttára hullik apró darabokká az első szám után. Mindegy. Olyan nyári-jó-kedvű-kacagós koncert. Nem kell itt görcsölni, ha elmegy a fény a szám elején és negyed óráig tök sötét. Nem baj, ha kimerül az elem a basszgitárban, van másik. A lényeg, hogy végre barna Szalont iszom megint. Emlékszem. Volt egy Sziget, amit a Szalon támogatott. Hét korsóval ittam meg aznap. Ez régen volt. Akkor még nyoma sem volt a sörhasamnak : )
   Koncert után Kapolcs, sátor, nagy szunya.
  
   Vasárnap. Ez a még kettő nap. (Aztán hétfő a még egy, és kedd a már holnap, de tulajdonképpen már, vagyis a kedd az már Sziget, akkor remelem jól számoltam.) Vasárnap 29 kiállítást néztünk meg. És mindezt nem kötelezeő jelleggel, hanem mert tökjók voltak. A maszkok, amiket uv-fénnyel világítottak meg, meg a meztelen pasi táskával a kezében dolgozni indul: valamit elfelejtettem. Csak felöltözni. Meg a sok kis fémhangszer, igazi koncertet adtam, meg a kartonból hajtogatott mozgatható papírcsodák, amik már tavaly is bejöttek. Aztán Mácsai Villon-estje. Csupa-csupa ember, mindenki tapsol. Olyan pici a Mácsai, csak ujjnyinak látom a domboldalról, és mégis bebeszéli az egész tájat. Meg beszavalja. Hatalmas taps. Azátn haza Tatabányára. Borsóleves vacsira, hatalmas szunya. Fáj a megpörkölődött hátam. Ja, igen. Lesz a Sziget jövőhéten. Holnap nagyjából kitalálom a menetrendet. Cs., a kicsi már kitalálta a sajátját. Mondtam neki menjen Bikinire is, mert biztos jó lesz. Egy ideig legalábbis. És vajon szerencsétlen Zanzibár zenekar miért került a Táncdalfesztivál sátorba? Triton Bahián is és Banánon is lesz. Otthon van a szalmakalapom. El ne felejtsem.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Sziget honlap

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 steve carrell    long play 33 1/3    notimefor    panzer    nouvelle vague    windfall    arnÓczky noÉmi    over my dawn    kate nash    steelwing    csejtey    lokotka gábor    celtachor    sear bliss    terror    agatha christie    eradication    lostprophets    the new black    jahoda réka    paul di´anno    brendan tobin    symphonium    tokody ilona    tony blair  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!