hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [gyermekprogramok]  2008. június 27. péntek   14:26
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
„Azért a víz az úr!” - Nemzetközi Duna Nap a Gyerek Szigeten
2008. június 29. Óbudai-sziget - Budapest

  Vasárnap, azaz június 29-én a Nemzetközi Duna Nap alkalmából egész napos programsorozattal ünnepelhetik a gyerekek a Dunát a Víz- szigeten. Mi emlékeztethetne minket jobban a Víz fontosságára, mint a napok óta tartó kánikula? A T- Com Gyerek Szigeten egész nap lehet a sok-sok színes program részeként evezni a Dunán, megismerhetik a lurkók Magyarország védett és fokozottan védett halfajait, a Duna vízgyűjtő országait egy óriás puzzle segítségével, enyhülésként pedig vízibiciklizhetnek felfújható medencében. A hétvége ingyenes programjai persze még sok egyéb kalandot tartogatnak a Hajógyári szigeten: lesz Kaláka koncert, Kamilla Karamella bohóc tanít illemtant gyerekeknek, és ez a hétvége azaz június 28-29- lesz a vitézség, lovagiasság hétvégéje a Vándor Vurstli helyszínén.
  
  A Duna Múzeum a gyerekek számára állított össze egész napos, színes programot, amelynek keretén belül lesznek szabadtéri vizes játékok, szerkezetek, megtekinthetik a gyerekek a régi dunai mesterségeket, vízi létesítményeket és tengernyi ismeretterjesztő programon bővülhet tudásuk a vízről.
  Ez a hétvége igen sok unikális programot kínál: az egész Vándor Vurstli, igazi lovagi táborrá alakul át. A színpad helyére lovagi sátrak épülnek, a műhelyekben lovagi kellékek készülnek, vívóiskola várja a legbátrabbakat, a lovagok sátrában ének és mesemondók idézik meg a kort, lesz fegyver és viselet bemutató, haditorna és mindennemű vitézségi próbák várják a bátor jelentkezőket. A Kard Rendje Vívóiskolában a középkori fegyverforgatás nehézségeit tapasztalhatják meg a harcostermészetűek, a Lovagos Műhelyben zászlók készülnek a vár és a lovagi sátor díszítéséhez, a Kontaktus Műhelyben pedig mindenki elkészítheti saját maradandó emlékképét a nagy csatáról.
  Akik inkább a békésebb programokat részesítik előnyben, azokat várja Dörmögő Dömötör Játszókertje, ahol személyesen kezet foghatnak kedvenc Macijukkal a rajongók. A Kézműves Palotában papírmerítés, kenderkóc baba valamint bőrfonatok, bőrkarkötők készítését tanulhatják meg a gyerekek, de a fazekas műhelyben kipróbálhatják azt is, hogy hogyan viselkedik a korong és milyen nehéz edényként formálni rajta. Ugyanezen a helyszínen csinálhatnak mézeskalács és pálcikababát vagy készíthetnek maguknak hűtőmágnest is.
  
  Fontos megemlíteni állandó programként az Ability Parkot, ahol látássérültek, siketek, mozgássérültek és értelmi fogyatékosok által bemutatott játékok segítségével valamennyi korosztály élvezhetően és érthetően kaphat információkat fogyatékos embertársaink életéről. Ezen a hétvégén is teljes erővel üzemel a Mese Posta, ahol egyedi, a helyszínen készült bélyegekkel adhatják fel sajátkészítésű képeslapjaikat a gyerekek.
  
  A Ford KRESZ Parkban KRESZpályán ismerkedhetnek meg a gyerkőcök a szabályos közlekedéssel. A Játsszunk Csodavilágot! sátorban gyermekjátékdrámát tartanak gyerekeknek és szülőknek, s itt nem csak előadások, hanem csodák is születhetnek majd.
  Továbbra is szorgalmazzák a szervezők, hogy a kilátogatók vegyék igénybe hajójáratot, amely 0-14 éves korúak számára ingyenes. A részletes menetrend a www.sailor.hu oldalon található. A rendezvényen most is ingyenes csomagmegőrző működik. A k-id up karkötőt amire rá lehet írni a gyerek nevét és a saját vagy kísérő telefonszámát - pedig már érdemes a hajón igényelni.
  A rendezvény részletes programja és egyéb, a rendezvénnyel kapcsolatos információk a www.gyereksziget.hu weboldalon találhatók.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Gyerek Sziget

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
Áprilisban rendhagyó táncházi események és új táncházak a Fonóban
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kampfar    black foxxes    the southern oracle    like a strm    a life divided    abnormality    gro fraas    live on ten legs    the jet-sons    riverside    abysmal dawn    random deeds    octahed    vanderbuyst    psycho mutants    the tourist    balaton sound 2012    markus schrodt    stonelight    denzel washington    Üllői Úti fuck    the devil wears prada    checkpoint charlie    hot water music    kapcsolat  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!