hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2002. május 27. hétfő   15:11
nincsen hozzászólás

szerző: Podravka
Blind Myself, Insane, Mindcontrol
2002 május 17, Trafó Club Gödöllő

   Dél-Pestről az ember csak úgy nem megy el Gödöllőre. Barátok közt is vagy kettő óra az út BKV-val. Viszont, ha egy Blind Myself koncert készülődik hosszú idő után, rengeteg új számmal, illetve valaki kivisz autóval, akkor már is nagyobb a valószínűség faktora a dolognak. Természetesen az este kilencre meghirdetett koncertre fél órás késéssel érkezünk, még így is csak fél tizenegy körül kezd a Mindcontrol. Az a szerencsém, hogy olcsó a pia, így nyugodtan fogyaszthatok.
   Rengeteg ismerős, ahogy nézem, nemcsak én vagyok így ezzel. A megjelent 150-200 vendég közül, több kis csoport alakul ki. Kezd a Mindcontrol. Nagydarab énekes, aki szövegel, hörög, és énekel (ezt hanyagolhatná). Szokásos gitár témák, több feldolgozás is. Ezek a fanoknak bejön, nekem nem. Ha már kiállnék koncertezni, nem erőltetném a feldolgozásokat, mert az nem éppen a zenekar egyéniségét fejezi ki, illetve nagyon kezdő zenekarokra jellemző. Arról nem is beszélve, hogy a közönség nem tudja leszűrni, hogy mit tud a színpadon fellépő. Tehát alakítanék egy Iron Maidnem, vagy egy Ramones Mánia névre keresztelt zenekart, vagy csak saját számokat nyomnék.
  
   Másodikként az Insane pattant színpadra. A nemrég megjelent lemez dalaiból csemegéztek a koncerten. Az ország metál magazinjának tartó orgánum által nagyon lehúzott anyag, szerintem nem rossz, és nem is utánzat. Tény, hogy első lemez, még a srácok is fiatalok, így van mit fejlődniük, de semmiképpen sem Korn, vagy Slipknot koppintás. Meg hát valamin fel kell nőni. Oszinak (énekes) a szövegelés, ordítás már megy, az éneklés viszont még nem, így sokszor nem jöttek ki a dallamok, amit próbáltak a gitárok kompenzálni, de még az sem az igazi. Mindezen hibák ellenére az Insane a budapesti rock´n´roll szintér legtehetségesebb felállása, akik sok munkával még előrébb juthatnak, ha nem fogja őket letörni bármelyien lemezkritika.
  
   Valamikor éjfél körül ált színpadra a Blind Myself. A sampleres felvezetéssel egy időben telt meg a küzdőtér is. Ahogy ígérték a srácok csupa (90%-ban) új számok. Mindez a közelgő lemez, és az új amerikai dobosnak köszönhető (mármint, hogy csak 3 hónapja csatlakozott a csapathoz, és nem tudta az összes régi számot megtanulni). Nem tudom mit jelent kint zenélni, illetve hosszabb időt eltölteni az államokban, de amit hallottam az csak pozitívumokat vetett fel bennem. Remek Gergő énekesi teljesítménye, a gitáros és basszeros vokálozása, hol együtt, hol felváltva, az effektek passzolása a zenéhez, és az új dobos is elég jól beilleszkedett a Blindba. A Blindcore tovább él, és még zúzósabb lett. Jók a számok közötti átvezetések, nincs felesleges jópofizás, csak zene. Bízom benne, hogy nemcsak nekem, hanem a jelenlévőknek is megnyerte a tetszését az új munka. Az egy órásnak tűnő koncert végig pörgős, és magával ragadó volt.
   Lenyűgöző. Ez az elfogultság. Azért tessenek még dolgozni a cuccon! A Blind Myselfnek sikerült az utóbbi idők egyik legjobb estéjét produkálni, ezért gratula nekik. Lemez júniusban, amit a PeCsában hallhatunk majd a Slayer előtt.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 paul rudd    calico island    simple plan    bruce springsteen    shape of despair    black veil brides    nohanded painter    baraka    efott 2017    paranormal activity 2    ensiferum    in flames    the ting tings    hobo blues band    purified in blood    funerus    kyuss    ac/dc    underworld 4    mais rues des avenue    the dead lay waiting    mortal sin    confronto    frenk    zombie girlfriend  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!