hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2002. május 7. kedd   14:59
nincsen hozzászólás

szerző: GD’S
Pokolgép lemezbemutató
2002 április 20, Petőfi Csarnok

   Akárhogy is nézzük, a fémszív ismét megdobbanhatott a Pokolgép rajongók testében. Egy újabb ünnepet ülhettek a „Te sem vagy más” lemez megjelenése alkalmából megrendezett lemezbemutató koncerten. Kicsit több volt, mint egy új lemez bemutatója.
  
   A kezdeti időszakot felvezető Alison Hell és a Remorse fellépése csak szórványos érdeklődést váltott ki a metal rajongókból, akik inkább a Pokolgép fellépésére izzították a lelküket, testüket és a teljes lényüket.
   Pedig aki nem látta ezt a két előzenekart, az egy meghatározó élménytől fosztotta meg magát. A bevezető akkordokat és a hangulat felvezetését az elsőnek fellépő Alison Hell biztosította. Nagyon tömör, fémes és zúzós hangzású fellépést láthattunk tőlük a rendelkezésükre álló rövidke idő alatt. Kellemes összhanggal lepték meg a közönséget. A zenekar és a mimikában gazdag, rekedtesen szigorú hangú énekes hibátlan produkciót tett le a Petőfi Csarnok deszkáira.
  
   A velős, de rövid produkciójuk után a Remorse vette át a hangulat fokozását. Dallamos, de erotikától mentes tiszta zenével ajándékozta meg a fokozatosan érkezőket. A produkciójuk sajnos nem hagyott annyira mély nyomot bennem (igaz, lehet hogy azért, mert most láttam őket először....? ), mint az Alison Hell. Az előzenekarok fellépése után, már csak a dedikált gitár gyors kisorsolása és a koncert maradt hátra.
   Hosszú évek óta újra össze sereglettek a Pokolgépisták hajdani veteránjai, és az új nemzedék lelkes tagjai, hogy újra együtt ünnepeljenek. A földről, emeljék fel a láncokat a levegőbe, és így engedjék ki a palackból a szellemeket.
   Az est tragikusnak és kínosnak mondott része következett a koncert helyett. Akkor még senki sem tudta, hogy a klipforgatás helyett ´Készátverés show´-t fognak forgatni, hogy így vegyenek palira több ezer embert. A rengeteg feldolgozást megért Carmina Burana bevezető fejezete alatt három fehérpólós, tehénformára kigyúrt, napszemüveges, idomtalan izomfej kocogott be a színpadra. Csöpögősen gusztustalan, valami slágerszerű dallal próbálták megvásárolni a főzenekarra várók szívét. A döbbenettől megrökönyödött arcok az első pillanattokban csak pislogtak és nagyokat nyeltek. Pár pillanattal később viszont már magára talált a terrorizáltak közege, és a hangulat-terroristákat hamar helyükre tették. Ekkor már irdatlan mennyiségű nyál és dobozos sör áztatta a csarnok deszkáit és a napszemüveges „művészeket”. A siker helyett kudarcra ítélt produkciójuk miatt kénytelenek voltak hamar távozni. „Mi akkor is szeretünk benneteket...” jézusi szavak kíséretében...
  
   Némi tisztogatás után, a színpadon tényleg elkezdődött a show! Újra, a bevezető taktusok, mintha „deja vu” érzés kerített volna hatalmába, ugyanazokat az ütemeket hallhattunk újra, de most már korom sötétben. Lassan, de elkezdődött ez a fényekkel, remek hangulattal és szerény színpadi kellékkel felpezsdített, majdnem két órás műsor. Ekkor még, senki sem tudta a közönség soraiban, hogy megközelítőleg 30 számot játszanak le az est folyamán. Az egyik lemeztől a másik lemezig cirkuláltak. Az első blokkban a most piacra került Te sem vagy más albumról, Így szép az élet; és a címadó Te sem vagy más-t. A következőkben az Adj új erőt albumról A harang értem szól és a Győzd le a gonoszt, majd a Best of... válogatásról a Jel-t. Utána ismét vissza-vissza kanyarodva énekelték Joe-val a sokszorosan csapzott és extázisban lévő rajongók az évek óta beívódott slágereket. Az Alku; Remény; Háború gyermeke; B.S. Emlékére és az Ítélet helyett.
   Kis ´slágerpihenőként´ első vendégként Nagy Ferót köszönthettük a színpadon. Régi Beatricsés könyveiből énekelte el a Jerikó-t, majd a Tökfej-t és legvégül a Meditáció-t. A színpadon láthattuk, hogy Ferónál mintha megállt volna az idő. Ő szinte semmit sem változott az évek során..., még mindig remekül tudott kommunikálni a közönséggel. Az is igaz, hogy csak percekre, mert mindenki ismét átlényegült, hogy pokolgép dalokat hallgasson újra és újra. Feltámadt az éj; majd egy kis pokoljárás következett (Pokolra szállsz); majd a Szökevény után a nyugalom harangja, az Éjféli harang pezsdítette fel a jelenlévőket.
  
   Második meghívottként Kalapács József tette szívűnkre a kezét. Ő az aranykorból vett, platina dallamokkal lépett nyilvánosság elé. A Vallomás; Tépett madár és végül a legelső megszületett, a Pokolgép népszerűségét elindító zenekari himnuszt, a Gép indulót énkelte közösen a rajongókkal. Most már nem kellett a színpadról lemennie, mert mind három volt- és jelenlegi énekes együtt, egy színpadon fejezte be ezt a nem minden napi lemezbemutató show-t. Rudán Joe, Nagy Feró és Kalapács József egymásba karolva, néha különválva énekelték el együtt a hátralévő pokolgép dalokat. A Tedd a kezed; Hol van a szó; Itt és most számokat. Legvégül a Mindhalálig RN R-lal búcsúztak el a színpadtól és a közönségtől, hogy a következő fellépésükön már a saját működő csapatukban nyomják tovább a hamisíthatatlan rock and roll-t.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 noa rock    arcok az efottrol    dalai láma    che sudaka    olivia wilde    soulburners    due date    puss in boots    panopticon    S X    timebomb    begotten silence    savages    oceanhoarse    milarepa    arcadia    a végső állomás    nadir    devastating enemy    tranker kata    the girl with the dragon tattoo    kelet underground tehetségkutató    gravefruit    shaggy    amorphis  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!