hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
beszámoló [fesztivál]  2001. március 6. kedd   15:29
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
Mover Fesztivál
2001 március 3, Freeport Motoros Rock Klub

   A Mover lemezbolt szervezésében nem ez az első fesztivál, de ennyire underground-ra talán még egyszer se sikerült. A Freeport, mint helyszín nagyon adta magát, mintha az ilyen eseményekre találták volna ki.
   Az első fellépőt, a C.A.F.B.-t sikeresen lekéstem, ezért őket, most inkább átugranám.
  
   A Dawncore zenekar beállásánál az ember benyomása az volt, hogy a fiúk épp most jöttek a szalagavatójukról, de a látszat, mint mindig, csal. Amint játszani kezdtek az a maradék kétség is elmúlt e felől, ugyanis annyira profin és a maguk módján egyedien adták elő magukat. A technika is nagyon mellettük volt. A színpadi akciók a hardcore stílusának teljes mértékben megfeleltek, öszötönösen energikusra sikerültek, és mélyről jöttek. Hiába, no, a több magyarországi ill. külföldi koncert hatását lehetett érezni, a gyakorlat és a precizitás az, amit egy idő után akarattal sem lehetne elhagyni.
  
   Harmadikként a Bomber lépett fel. Minden rosszindulat nélkül, s csak pozitív értelemben: a nagy öregek zenéje! Nekik volt itt a legnagyobb közönségük, hisz a vak is láthatta, az ő rajongótáboruk elég stabil, és voltak, akik csak miattuk jöttek. Nosztalgikus zenéjük azokra az időkre emlékeztet, amikor a Motörhead albumai döngettek, az Overkill, Ace of Spades, Bomber, és akkor már rögtön képben is van, még a laikus is, hogy ez az együttes bizony nem arról a biztonsági őrökre szabott, többféle színű, a gyerektől a mammutmértig gyártott félelmetesen olcsó ruhadarabról kapta a nevét. Számaikkal hűen követték is ezt a vonalat, láthatóan élvezve a közös zenélést. Gitárosuknak még virtuozitását is sikerült bemutatni, teret engedve egészséges exhibicionizmusának. A végére pár feldolgozást hagyva (melyből, bevallom, egy-kettő elég bizarrnak tűnt) fejezték be az estét.
  
   Ami ezután következett azt a rajongók remélhetőleg megbocsátják az Action-nek. Történt ugyanis, hogy Szaszáék egy meglepetés koncertet adtak a fesztivál közönségének. Az egészről csak az igazán beavatottak, akik rendszeres hallgatói a csütörtöki rádiós show-nak, tudhattak. Felkerült a rúd a színpad előtti kifutóra, ahová Mocsok Miklós (istenbizony csak a pólója miatt!) szeretettel invitálta a táncos kedvű lányokat. A széles repertoár, melyben Sex Action számok is előkerültek a stílusváltások közötti korszakokból is, furcsa hatással volt az emberekre. Először pár fiú nem bírt a tesztoszeronjaival, és egymásnak estek, majd következett egy huszadrangú szívtévés akciófilmbe is beleillő jelenet, a négy táncoló cicalányban a versenyszellem nem a legegészségesebb fomában tört a felszínre, elég volt egy kis langyos pezsgő porózus erogén zónákra, és máris egymás hajába kapaszkodtak. Ezek a kis opuszok persze az Action kedvét csak meghozták, a hangulat ennek megfelelően csak fokozódott. Elmaradhatatlan volt a Fradi-induló actionösítése, és Szasza szexualitásról alkotott véleménye, amivel ha annyira áttörő nem is, mint Freud, de az erre fogékony fiatalok között igen népszerű.
  
   A békéscsabai Ektomorf volt az ötödik fellépő, és bizony a késői időpont ellenére az emberek kezdtek beszivárogni a terembe. Koncerten először láttam őket, és zeneileg nagyon megtetszettek. Hangzás kifogott rajtuk, hiába van Farkas Zolinak nagyon erős hangja, néha bizony elnyomta azt a négy másik hangszer, vagy csak az én szűz fülem nem szokott hozzá. Persze thrash szövegeket úgysem egy koncertet fog megérteni az ember A legelejétől a legvégéig a durva zene, az a jó durva, szólt, szókimondó szövegekkel dominálva. Zenéjük nagyon fontos eleme a népi-, és roma kultúra. Annyira, mint albumaikon itt nem jött ki ennek becsempészése magába a számokba, bár gitárosuk remek vokálszólót adott ennek pótlásaként.
  
   Üröm az örömben, hogy nem sokkal az Ektomorf vége előtt láttam a Bandanas tagokat hazamenni, legőszintébb sajnálatomra. Mindenesetre ezúton köszönet nekik, amiért végig ott voltak, minden zenekarra bulizva, és persze az ő ízlésüknek betudható áthangolások alatti jó zenéért.
  
   A keverőpult mögött azt a Cirmos Kormos Gábort tudhattuk, akit én személy szerint a Pepsi Sziget Táncdalfesztivál sátrában láttam utoljára, zenéjével még a legszedáltabbnak tűnő islandert is táncra perdítve. A 30, igazi szórakoztatásban, a lakodalmas rock koronázatlan királyaként, eltöltött év után az undergroung rock ennyire betört volna mindenhova?



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 yonaka    the bourne legacy    segélykoncert    beneath the massacre    varg vikernes    rózsaszín pittbull    balaton sound    kirk hammett    első osztályú vidéki srácok    erik sumo    kate nash    erőszakik    talking heads    subscribe    király!    paso    animations    after crying    30 perc vagy annyi se    omega    hogyan lopjunk felhőkarcolót    freedom is a lie    dance or die!    kid rock    tom hanks  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!