hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2008. május 31. szombat   10:26
nincsen hozzászólás

szerző: ArmaGedeon
Miskolci Nemzetközi Operafesztivál - EPICA - The Classical Conspiracy – Opera-rock show
2008. június 14. szombat, 21:00., Jégcsarnok - Miskolc

  Ha a 21. században még van, akinek kétsége támad afelől, hogy a komolyzene és a kemény rock igenis megfér egymás mellett, sőt mit több, kiváló szimbiózist alkothatnak, azt végképp meggyőzhette a svéd Therion tavalyi, Operafesztiválos hangversenye.
  
  A nagy sikerre való tekintettel ez évben egy újabb metál alakulat lép színre a Miskolci fesztiválon, mégpedig a hazánkban (még) kevésbé ismert Epica. A holland hatosfogat 2007 novemberében már játszott nálunk a Sonata Arctica előzenekaraként, és Simone énekesnő pedig a szintén múlt évi Kamelot turné wigwamos buliján ugrott be, mint meglepetésvendég.
  
  Az Epica története egészen 2002-ig nyúlik vissza, amikor Mark Jansen kilépve az After Forever kötelékeiből, megalapította a Sahara Dustot, élén a Trail Of Tears-es Helena Michaelsen énekesnővel. Később őt váltotta az 1985-ös születésű, mezzoszoprán Simone Simons, aki mára emblematikus alakja az együttesnek kiváló hangi adottsága és megnyerő, karizmatikus fellépése révén. A csapatnak aztán annyira megtetszett a floridai Kamelot 2003-as nagylemezének címe (Epica), hogy nyomban át is keresztelték magukat e zengzetes névre.
  
  A debütáló korongjuk, az ünnepelt Sascha Paeth által producelt The Phantom Agony még 2003-ban megjelent. A kilenc nóta a gótikus színezetű, szimfonikus hangszerelés jegyében íródott, hatásukat tekintve ki lehet emelni mind a már említett Theriont, mind a finn Nightwisht, de a filmzenei betétek terén Hans Zimmer és Danny Elfman munkássága is irányadó. A muzsika pedig kissé komor árnyalatú, romantikus dallamokban gazdag, jóllehet az éteri női ének mellett a death metálos hörgés is tetten érhető. A dalszövegek nem a szokványos gótikus klisékből merítkeznek: a 2001. szeptember 11-ei tragédiától kezdve az iszlám fundamentalistákon át a katolikus papok gyermekmolesztálásáig sok, igen mély téma került terítékre.
  
  A 2005-ös keltezésű Consign To Oblivion a maja civilizációt veszi górcső alá. A zene sem sokat változott: neoklasszikus metál ízekkel, hol operás (olykor a Carmina Burana-t idéző), hol szikár heavy metál (Within Temptation-jelleggel), hol pedig lírai felfogásban megírt dalcsokor. Az egyik számban a kamelotos Roy Khan énekel duettet Simone-nal, cserébe a hölgyemény vendégeskedett a floridaiak The Black Halo lemezén, méghozzá a klipes The Hauntingban!
  
  2005-ben a Joyride-hoz, egy holland misztikus kalandfilmhez írtak zenét, amely a The Score An Epic Journey címmel került boltokba. A gitáros-főnök Mark Jensen szerint ez egy tipikus Epica album, azzal a különbséggel, hogy nincs benne ének, nincs gitár, sem bőgő, de még dob sem! Vicces fiú
  
  A tavaly megjelent eddigi utolsó stúdióalbumuk a The Divine Conspiracy, amelyet már a hírneves Nuclear Blast istálló gondozott, nem kis lökést adva ezzel a banda előmenetelének. Egyes kritikák szerint ez a legjobb és legérettebb alkotásuk, ráadásul a legkomplexebb is tömény bombasztikus metál 75 percben! Még az egészen más stílusban mozgó Fear Factory Replica című indusztriális zúzdáját is feldolgozták!
  
  A Miskolci Operafesztiválos fellépésük abból a szempontból mindenképpen elsőrangú és exkluzív, hogy kifejezetten erre az alkalomra áthangszerelik néhány dalukat, és programjukban emellett megszólalnak majd klasszikus zenei darabok is többek között Vivaldi, Verdi, Mozart, Dvorak, Orff, Prokofjev műveinek átiratai! Közreműködik a kibővített Reményi Ede Kamarazenekar és a Miskolci Nemzeti Színház kórusa.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Epica

Opera Rock Show

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 zsákbamacska    biorobot    red dragon cartel    continoom    bikelinefest    skyclad    beast in black    barney és a nők    fekete zaj    ad astra    phoenix    újságíró    laime pilniga    kampec dolores    marion cotillard    think again    cool head klan    iron maidnem    jena malone    green day    bruce dickinson    destruction    tracedawn    carnivore diprosopus    the amity affliction  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!