hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2008. július 10. csütörtök   10:21
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Sziget – az év bulija
2008. augusztus 13-18. Hajógyári-Sziget - Budapest

  Még május idusáig olcsóbban lehet bérletet venni a Szigetre. A korábban bejelentett zenekarok/előadók mellé csatlakozott a Babyshambles, Alanis Morissette, Carl Cox , Ferry Corsten, a Justice, a Pendulum és sokan mások.
  
  Május 15-ig még 7500 forintot spórolhat, aki ottalvós bérlettel, 5000 forintot, aki hazamenős bérlettel készül a nyár legnagyobb bulijára, a Szigetre. Az ottalvósok május közepéig 30.000 forintért hét napot kapnak, hisz a bérlet érvényes a Magyar Dal Napja hétórás monstrekoncertjére, a nulladik napi Iron Maidenre és a fesztivál öt napja alatti koncertekre, többek között a R.E.M.-re, a Sex Pistolsra, a Jamiroquaira, Serj Tankianra, a Kaiser Chiefsre vagy Róisín Murphyre és természetesen sokan másokra.
  
  Az eddig bejelentett nevekhez a napokban csatlakozott a Nagyszínpadon a Babyshambles. Nem állítunk valótlant, ha azt mondjuk: a ´00-ás évek egyik legnagyobb hatású interkontinentális popszupersztárja (és zenekara) érkezik a 2008-as Szigetre. Pete Doherty - akivel még a hazai életmódmagazinok hasábjain is találkozhatunk - paradigmaalkotó fickó: gyerekkorában költészeti díjakat nyerő vadzseni, a dögös garázshangzás reneszánszát elhozó Libertines együttes egykori társ-frontembere, a szupermodell Kate Moss egykori pasija, visszatérő börtönlakó, ünnepelt rosszfiú. Afféle punkba oltott Arthur Rimbaud, egy kis Dickens beütéssel. És, ami a Babyshamblest illeti: akit nem győzött meg a zenekar Down In Albion című kesze-kusza, ám szerethető debütalbuma, az ugyancsak hegyezhette a fülét Dohertyék a tavalyi nagylemeze hallatán. A 2007-es Shotter´s Nation a brit popzene legnemesebb és legvagányabb hagyományait - Kinks, Who, Clash, Smiths, Blur - megidéző gitárlemez, lazán odakent tőrőlmetszett slágerekkel és vagabund szövegekkel. A tavalyi év egyik csúcslemezének dalait, íme, a Sziget Nagyszínpada előtt hallgathatjuk majd.
  
  Szintén a Nagyszínpadon egy korábbi sávban lép színpadra az anyai ágon magyar származású kanadai-amerikai Alanis Morissette, az elmúlt bő tíz esztendő egyik legfontosabb és legsikeresebb énekesnője. Sőt több is annál: minta az elmúlt tíz esztendőben feltűnt, gitározós, vagány, odamondogatós, lélekboncolós, saját művészetük felett erős kontrollt gyakorló, közben azonban slágerlista-kompatíbilis popcsajok számára. Alanis Morissette 2008-ban Flavors Of Entanglement címmel új albumot ad ki és azt turnén is bemutatja, s e turné egyik állomása a 2008-as Sziget.
  
  És még mindig a Nagyszínpad: a Pendulum drum and bass-rock-electronica címkéjükkel körbejárták a világot Amerikától Sanghajig, hol dj-szettjükkel, hol zenekari felállásban, így büszkén jelenthetjük be a Pendulum Live-ot a Sziget 2008 Nagyszínpadán. Európa legismertebb deszkáspunk-zenekara természetesen mi más lenne, mint svéd, mely 1992-es megalakulása után helyi zenekarból gyorsan katapultált a hírnév felé. Ők a Millencolin. Hét kiváló stúdióalbum után 2008 áprilisában jelent meg a legutóbbi, Machine 15 címmel, amiről a Sziget közönsége élőben is hallhat szerzeményeket. Egy újabb holland popzenei nagykövetet jelentünk be: a rotterdami illetőségű, de karib-szigeteki ősökkel is rendelkező művész Ziggi a jelen és a közeljövő nagy reménysége. A reggae világában mozgó Ziggi idén ősszel jelenteti meg második albumát, melyen olyan nagyságok is közreműködnek, mint Gentleman, Ce´ Cile vagy Anthony B. Mindezt promotálandó 2008 tavaszán turnéra indult csapatával, mely augusztusban megérkezik Budapestre is, a Sziget 2008 Nagyszínpadára.
  
  A Sziget világzenei helyszínén a korábban bejelentett fellépők - Seun Kuti, Goran Bregovic, Transglobal Underground & Natacha Atlas mellett köszönthetjük Ky-Mani Marleyt. A reggae-ikon Bob Marley és az asztalitenisz-csillag Anita Belnavis gyermeke 1976-ban született Jamaicában. Kilencéves korától Los Angelesben él. Gyermekkorában főleg a sport bűvöletében élt, majd édesanyja ösztönzésére zongora- és gitárleckéket vett, s később beszállt a középiskolai zenekarba, ahol trombitálni kezdett. Az utóbbi években filmszerepeket is vállaló (Haven, 2004, One Love, 2005, Shottas, 2006) Ky-Mani a múlt év végén újabb albummal (Radio) jelentkezett ezzel érkezik Magyarországra első alkalommal, hogy a roots reggae és a reggae dancehall híveit a Marley-család legjobb szokásához híven levegye a lábáról. Az észak-spanyolországi Galícia a dudások hazája, onnan érkezik minden idők egyik legboszorkányosabb kopasz énekesnője, Mercedes Peón. Másfél évtizedes népzenekutató és szervezőmunka után 2000-ben Isué címmel készítette első lemezét, mégpedig olyan markáns-energikus hangvétellel, ami azonnal a védjegyévé vált. Peón úgy csavarta maga köré a dudás- és ütőshagyományt, mint senki más: hogy közben a gitároknak és az elektronikának is bőven jusson hely. Ennek jegyében jelent meg a 2004-es Ajrú, majd a 2007-es Sihá című albuma is, a galíciai népzenét, a technót és a rockot olyan zsigeri módon forrasztva össze, mintha Peón varázslata azon az égtájon a világ legtermészetesebb dolga volna. Ritka élmény: elementáris hang és vegytiszta mágia.
  
  A Sziget legnagyobb sátrában, az elektronikus tánczene központjában, a Party Arénában nem kisebb neveket várhatunk idén, mint Justice. A francia elektró jelenleg a létező legkúlabb dolog a popvilágban: a Daft Punk után a két grafikus-barát, Gaspard Augé és Xavier de Rosnay 2003-ban készítette el első remixét a Simian Never Be Alone című számára. Ez a siker (és a sikert támogató Ed Banger kiadó jóvoltából) azóta exponenciálisan növekszik: először a We Are Your Friends elmebeteg videóklipje keltett további feltűnést, majd számos remix olyan előadóknak, mint Britney Spears, Fatboy Slim vagy a Daft Punk, végül hosszas várakozás után 2007-ben boltokba került a Justice debütáló (Cross) című albuma, mellyel a két zenész minden létező díjat besöpört. A Stress vagy a D.A.N.C.E. arcba vágóan hatásvadász, ám igen-igen szórakoztató elektronikus tánczenéje ma minden házibuli csúcspontja, mint ahogy az idei Sziget egyik kihagyhatatlan fő tánczenei attrakciója is!
  
  Jön továbbá Carl Cox, aki fiatal kora óta hivatásos Dj, zenei nagykövet, az acid house veteránja, a techno bajnoka. Itt játszik még a holland szupersztár Ferry Corsten, akinek bérelt helye van a világ top 10 DJ-i között. 1998-ban találkozhattunk először DJ Observer nevével, akit újoncként az AUSTRIAN TECHNO AWARD-on a Legjobb hazai DJ kategóriában jelölték, ahol újoncként a 3. helyet szerezte meg. Jack de Marseille az utóbbi években a világ legjobb DJ-i közé sorolható. Az összes neves európai klub után végre az amerikai kontinenst is meghódította. Lucca élvonalbeli női DJ és európa-szerte a techno first lady-jeként ismerik, és készen áll arra , hogy a világ legnagyobb női lemezlovasa legyen. A dijoni Pascal Arbez-Nicolas bemutatkozó Vitalic-albumával nem kis elismerést vívott ki magának, a nemzetközi zenei sajtó és a közönség egyaránt leborult előtte.
  
  Jegyárak:
  
  Május 15-ig

  
  Ottalvós bérlet (aug. 11-18-ig érvényes) 30.000 Ft
  Hazamenős bérlet (aug. 13-18-ig érvényes 25.000 Ft
  Napijegy (az Iron Maiden koncertre is) 8.000 Ft
  Napijegy a Magyar Dal Napjára 2.500 Ft
  
  Május 15-től
  
  Ottalvós bérlet (aug. 11-18-ig érvényes) 37.500 Ft
  Hazamenős bérlet (aug. 13-18-ig érvényes 30.000 Ft
  Napijegy (az Iron Maiden koncertre is) 8.000 Ft
  Napijegy a Magyar Dal Napjára 2.500 Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
A BFZ 2024–25-ös évada
Kétszázadik mesterkurzusát tartja meg szombaton a Fesztivál Akadémia Budapest
Rómában és Amszterdamban lép fel Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben
Felolvasás és kiállításmegnyitó a Cervantes Intézetben - A nők és a diplomácia
XXIV. Nemzetközi Tervezőgrafikai Biennálé A Képzőn
Legendás fellépők és izgalmas zenei felfedezések – idén is vár a Budapest Ritmo
Sci-fi világot teremtenek fényszobrász alkotások Budapesten
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 daniel craig    soundmirror    ion dissonance    d-a-d    millenáris    keira knightley    beri ary    gwyneth paltrow    laurence fishburne    how to destroy angels    testament    galla miklós    wasted struggle    gabriela cedillo    megamind    akkezdet phiai    tornűr    gondozoo    hammer concerts    egri jános    halloween    limp bizkit    daniel craig    billy gibbons    rooney mara  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!