hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [program]  2008. május 9. péntek   10:23
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A38 Hajó a Katonában – Katona az A38 Hajón koncertek a színházban – színház a vizen
2008. május-június, A38- KAtona József Színház

  Az A38 Hajó és a Katona József Színház gazdag és izgalmas együttműködése idén is folytatódik, melynek egyik fő célja, hogy színielőadások legyenek láthatók egy különös, szokatalan helyen, a vízen, valamint koncertek legyenek hallhatók ott, ahol kicsit színdarabokká válnak, így téve eleget a nagy és kellemes kihívásnak, hogy csendesebben szóljanak egy ülve talán jobban, vagy másként odafigyelő közönségnek.
  
  A38 és a Katona együttműködése egy különös színdarab különös körülmények közötti előadásaként kezdődött a Hajón (Top Dogs), majd az árvíz ideje alatt az A38 műsora talált menedéket a patinás kőszínház falai között. Kell ennél több ok ahhoz, hogy e kölcsönösen gyümölcsöző együttműködés a közönség és a szervezők örömére a jövőben is folytatódjon?
  
  E különleges alkalmak sorát gazdagítja az a koncert is, amellyel idei sorozatunk indít. Az Erik Sumo Band estje ugyanis jótékony jellegű, melynek célja az eltérő fejlődésű, fogyatékos gyermekeket és szüleiket segítő, 1992-ben létrehozott Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítvány működésének a támogatása. Ugyanis a koncert teljes bevétele a 16 éve működő, eddig 5000 kisgyermek diagnosztikus vizsgálatát, terápiás és szociális programjait kidolgozó központ épületének a felújításához járul hozzá, mely nemes célt a koncertlátogatók 10.000 forintos kiemelt támogatói jegy megvásárlásával segíthetik.
  
  (Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítvány, 19664565-1-42, OTP Bank 11701004-20213668)
  
  Az A38 Hajó vendégkoncertjei a Katona József Színházban
  
  Május 22. 20:00.
  
  Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi

  
  Az Erik Sumo Band azt mutatja meg, hogyan kell értelmes módon, nagyzolás nélkül a részletekre minden elemében ügyelő produkciót összerántani, valamint annak bizonyítéka, hogy a slágerlistákon és az eladási statisztikákon túl is van könynyűzenei élet, hogy érdemes figyelni a nemzetközi trendekre, mert a tágabb merítésből gyűjtött tapasztalatok a létezés szűkebb környezetében revelációszerűen hat. A közel két órás koncertjük egyetlen nyugvópont nélkül telt el. (Végső Zoltán, ÉS)
  
  Finom downtempo muzsika, westernhangulatok, szinticountry, sanzon és bárdzsessz, az Amorf Ördögökből ismert kacatpop, Gershwin- és Kispál-feldolgozások, jókedv és melankólia: ilyesfajta elegy az Erik Sumo Band zenéje. Mindehhez kitűnő énekesnők, mint például a Kiss Erzsi Zene elbűvölően halandzsázó névadója, valamint a kiváló dzsesszénekesnő, Harcsa Veronika lefegyverző hagja, míg Tövisházi Ambrus, a zenekar atyja és agya nem más, mint a magyar könnyűzene új generációjának egyik legtehetségesebb és legtudatosabb alkotója.
  
  Május 23. 20:00.
  
  Mitsoura

  
  Juhász Miczura Mónika, azaz Mitsou lenyűgözően egyéni hangjával és kiforrott előadói tehetségével a legnépszerűbb roma előadóművészek közé tartozik. Mitsou nyolc éven át volt a Ando Drom zenekar énekesnője, aminek több lemez és filmzene, számtalan magyarországi és külföldi fellépés lett az eredménye.
  Mitsou később kivált a zenekarból és szólókarriert kezdett, amiből egy valóságos zenei és audiovizuális projekt lett. Repertoárja nagyrészt tradicionális cigány dalok feldolgozásaiból áll, ám ezek a feldolgozások nem egyszerűen újrahangszerelések vagy hagyományőrző előadások az eredeti motívumok szigorú megőrzésével, a cél sokkal inkább annak az atmoszférának a megidézése, amelyből e dalok származnak.
  
  A Mitsoura ezerszínű hangzása és zenei szövete meglepő ritmikai változatossággal és még a nyugodtabb számok esetében is magával ragadó dinamizmussal párosul. A Mitsoura zenekar és előadása a kortárs elektronikus világzenei színtér egyik legerősebb, legeredetibb és leghatásosabb színpadi produkciója.
  
  Május 24. 20:00
  
  Harcsa Veronika Quartet

  
  A bűbájos, és nem mellékesen elképesztően érett hangú Harcsa Veronika zongorán és szaxofonon kezdte, majd hét évvel ezelőtt vágott bele az éneklésbe. Az ifjú hölgy könnyedén mozog a különböző műfajok között, így lehetséges, hogy klasszikus sztenderdeket éppoly elegánsan és nagyvonalúan énekel, mint mondjuk az Erik Sumo Band elektrocountry-kacatpopjait, alternatív szinházi előadásokban éppúgy részt vesz, mint a Korai Öröm koncertjein.
  
  A kvartett első lemeze Speak Low címmel 2005-ben jelent meg és 2007 júliusában került kiadásra Japánban, és megjelenésekor rögtön a legnagyobb japán lemezbolthálózat, a Tower Records vokális jazz eladási listájának élére ugrott.
  
  Az énekesnő a Katonába jóformán egyenesen japán turnéjáról érkezik, ahol többek között a tokiói Ikspiari és a JZ Brat klubban lépett fel, valamint Blaho Attilával élő minikoncertet adott az egyik leghallgatottabb japán rádióadó, a J-wave Modaista című műsorában.
  
  Május 25. 20:00.
  
  Barabás Lőrinc Eklektric

  
  A Barabás Lőrinc Eklektric egyetlen mondatba összefoglalva a dzsessz és a nagyvárosi stílusok (hiphop, reggae, dub) ötvözését tűzte ki célul. A tagok között klasszikus dzsesszen nevelkedet „konzisok” éppúgy vannak, mint underground rapperek. A hatások közül leginkább Erik Truffaz és Miles Davis jellegzetes, fojtott, minimalista trombitajátéka a legerősebb, de a BLE különleges muzsikájában ott vannak a kilencvenes évek dzsesszes hiphopjának, a modern elektronikus kísérleteknek, a nu jazznek a nyomai is. A végeredmény: Magyarország egyik legizgalmasabb, teljesen eredeti hangvételű új együttese.
  
  A zenekarvezető trombitás tehetségéről csupán annyit, hogy a modern nu jazz alapító atyja, Nicola Conte az A38 Hajón tartott koncertje előtt egy nappal látta játszani Barabás Lőrincet, és azon nyomban meg is hívta másnapi koncertjére vendégfellépőként.
  
  Május 26. 20:00
  
  Péterfy Bori & Love Band

  
  A Love Band tagjai csuklóból, erőlködés nélkül játszanak diszkót, ős-beatzenét, militáns rockot, mutáns reggae-t és pszichedelikus popot, Bori pedig lazán cserélgeti a szerepeit: sokszor ellenálhatatlan dizőz, néha vérszívó vámpír, máskor meg érzékeny, friss szerelmes tinilány. Mindez mégsem kiszámítható színésznői rutinból jön: lemezen és koncertszínpadon ő igazi popdíva.
  
  Október közepén, a Megadó Kiadó gondozásában jelent meg első lemezük, amelyen Péterfy Bori és kísérete, (az Amorf Ördögök extagjaiból verbuvált Love Band tagjai) nagyon sűrű és energikus számokat készítettek, amelyekben felszabadultan játszanak a rockzene történetének kliséivel. Bori szólólemeze nemcsak virtuózan eklektikus stiláris keverék (Tövisházi Ambrus zenei producer és zeneszerző keze munkája), de múltidéző költészet (Tariska Szabolcs dalszövegei) és a világ aktuális állapotát bemutató, szuperéles fénykép is (Lovasi András dalai).
  
  Május 27. 20:00
  
  European Mantra & Freestyle Chamber Orchestra

  
  A European Mantrát 2001-ben alapította az akkor 23 éves dobos, Borlai Gergő. A semmiféle műfaji skatulyát el nem fogadó zenekar legfőbb céljának az instrumentális zene megújítását tartja. Az European Mantra besorolhatatlan zenéje mégiscsak a dzsesszhez áll a legközelebb, de az alapos hallgató könnyedén felfedezheti benne a trash metál, a funk és a poprock elemeit is.
  
  Az FSCO, ez a vonósokból, fafúvósokból és egy jazz-combóból álló különleges, tizenkilenc tagú hibrid-bigband tagjai között olyan nagyágyúkat tudhat, mint Pálhegyi Máté (fuvola), Zsemlye Sándor (szaxofon), Frankie Lato (hegedű), Kaszás Péter (ütőhangszerek), illetve a European Mantrában szintén meghatározó Nagy János (billentyű). A zenekar ezzel az izgalmas összeállítással a jazzben megszokott harsány bigband megszólaláshoz képest új, egészen finoman árnyalt hangképet képes kialakítani. Valóban, már-már kamarazenei finomságok jellemzik az FSCO muzsikáját, a magyar dzsessz eme egyedülállóan elmélyült és finom produkcióját.
  
  A Katona József Színház vendégjátéka az A38 Hajón
  
  június 18-23., 20:00
  
  Urs Widmer: Top Dogs

  
  Belépő: 3900 Ft.
  
  A Top Dogs szereplői kirúgott menedzserek - nyomorult „lúzer” banda -, akiket gyötör a kétségbeesés, mardos a szégyen, emészt a harag, és akik már-már belehullanak a moralizálás szánalmas mocsarába. Ám az ember-orcájú kapitalizmus hőseink segítségére siet. Befizeti őket egy csinos kis „crash-tréningre”, ahol majd új állást keresnek nekik, egyszersmind az elveszett lelkeket gatyába rázzák, felturbózzák a lerobbant önbecsülést, élesítik az önismeretet, edzik a harci kedvet, és megtámogatják az omladozó hitet a Coca-Colában meg a Credit Internationalban; az American Expressben és a Toshibában. S mindezt a legtudományosabb módszerekkel - a legtudományosabb pszichológiával! De nem ám azzal, amelyiket TAJ-kártyára mérnek a diliházban! Nem! Ez a tudomány az a tudomány, amelynek segítségével az ember, a megfelelő pillanatban mosóport, bankot meg pártot választ. Szóval, lesz mit tanulni! Hegyezzétek a füleiteket, tisztelt polgárok! (Bagossy László)
  
  Fordította: Nóti Judit és Edith Kotte
  Az eredeti szöveget átdolgozta. Bagossy László
  
  Rendező: Bagossy László m.v.
  Díszlet: Bagossy Levente m.v.
  Jelmez: Földi Andrea m.v.
  Mozgás: Uray Péter m.v.
  Beszéd: Illés Györgyi m.v.
  Asszisztens: Tóth Judit
  
  Szereplők:
  Tóth Ildikó m.v. - Anna
  Fekete Ernő - Kristian
  Ónodi Eszter - Lili
  Rajkai Zoltán - Mark
  Rezes Judit - Vanda
  Szabó Győző - Kaspar
  Vajdai Vilmos - Toni
  Takátsy Péter - Patrik
  
  A Katona József színházban megrendezett koncertekre a jegyek 2000 és 2500 forintos árfekvésben válthatók. Ez alól kivétel az Erik Sumo Band estje, mely jótékonysági koncert a Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítvány javára, amelyre kiemelt támogatói jegyek is válthatók 10 000 Ft-os áron.
  
  Jegyek kaphatók a Katona József színházban és az Interticket jegyirodákban.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 rubicon    the fall and rise of herman brood    david lynch    existance    wildbirds & peacedrums    elm street    joe satriani    apokalipszis    amberian dawn    wave goodbye    twitter    age of agony    daath    ivan & the parazol    krúbi    january jones    kalan mikla    pfa    jason staham    neo fm    raven    anthrax    caliban    machinae supremacy    headstock  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!